Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΕΛΛΑΔΑ

Ομιλία του Μανόλη Θραψανιώτη στη Βουλή για τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Στο  Νομοσχέδιο για τον «εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας την ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων και άλλες διατάξεις» τοποθετήθηκε στην ολομέλεια ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης.

Ξεκινώντας την ομιλία του με θέματα επικαιρότητας, απευθυνόμενος στον υφυπουργό Εργασίας κ. Τσακλόγλου, αναρωτήθηκε αν το 10,8 ή το 5,5 είναι μεγαλύτερος αριθμός, αφήνοντας αιχμές για το ποσοστό μείωσης της ανεργίας από την παρούσα Κυβέρνηση, όταν επί ΣΥΡΙΖΑ  ήταν διπλάσιο.  Αναφέρθηκε στην βίαιη έξωση της κ Ι. Κολοβού με τον πλειστηριασμό του σπιτιού της, επισυνάπτοντας μάλιστα άρθρο του Κωνσταντίνου Τζαβάρα, βουλευτή της ΝΔ,  που αποδομεί τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς.

NOVA

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις συζητήσεις της αρμόδιας Επιτροπής και τις τοποθετήσεις  εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων, επισημαίνοντας  ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία αποδοκίμασαν το νομοσχέδιο και αναρωτήθηκε πως μπορούσαν να μην το κάνουν όταν η παρούσα Κυβέρνηση ήταν αυτή που στέρησε τα αναδρομικά από 1.200.000 συνταξιούχους, αφού τους εξαπάτησε ζητώντας τους να μην κάνουν προσφυγές, όταν κατάργησε την 13η Σύνταξη παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις, όταν νομοθέτησε άρον άρον τις λεγόμενες ” συντάξεις Εμπιστοσύνης” με αποτέλεσμα πάνω από 30% να έχουν πρόβλημα.

Αφού συνέκρινε τη διαφορά στα κοινωνικά μερίσματα μεταξύ των δύο διακυβερνήσεων και τα ποσά που στερήθηκαν αυτά τα τριάμισι χρόνια οι συνταξιούχοι, αναφέρθηκε στην ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών επισημαίνοντας ότι αφορά ένα πολύ μικρό ποσοστό, τονίζοντας χαρακτηριστικά ” άνθρακες ο θησαυρός”, ενώ έδειξε τον δρόμο που θα έπρεπε να ακολουθήσει η κυβέρνηση για να βοηθήσει τους οφειλέτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους: τη διαγραφή δηλαδή  των προσαυξήσεων και την επαναφορά των 120 δόσεων  υπό προϋποθέσεις.  Χαρακτήρισε απαράδεκτη την αύξηση των ορίων ηλικίας κατά  7  χρόνια καθώς ανοίγει την κερκόπορτα σε  μελλοντικές αυξήσεις των ορίων ηλικίας.

Mechanical Solutions

Δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο άρθρο 49  για την ενίσχυση των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες του Οκτωβρίου, τονίζοντας ότι είναι θετική, αλλά πολύ μικρή αν αναλογιστεί κανείς  την ακρίβεια λόγω της ενεργειακής και όχι μόνο κρίσης.

Καταληκτικά  αναφέρθηκε σε αιτήματα  της  Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, όπως: Την  αποκατάσταση της αδικίας στους υγειονομικούς, οι οποίοι παίρνουν μειωμένη σύνταξη (800 Ευρώ) σε σχέση με τους μηχανικούς και δικηγόρους ενώ ανήκουν  στο ίδιο ταμείο, λόγω κατάργησης του κοινωνικού πόρου το 1997, ο οποίος παρά την δέσμευση  δεν αποδόθηκε ποτέ, την αύξηση  του επιδόματος Μητρότητας στους ελεύθερους επαγγελματίες και  το πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button