Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΕΛΛΑΔΑ

Κασσελάκης – Ανδρουλάκης: «Πνεύμα συνεννόησης για Τέμπη και υποκλοπές»

Το ενδεχόμενο κοινής δράσης ΣΥΡΙΖΑ - ΠαΣοΚ μετά το ραντεβού των δύο αρχηγών και το μέλλον των σχέσεών τους δεδομένου ότι αμφότερες οι παρατάξεις διεκδικούν τον ρόλο του αντίβαρου στην κυβέρνηση.

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Η δια ζώσης γνωριμία και κουβέντα που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας (6/11) οι Νίκος Ανδρουλάκης και Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή, για πρώτη φορά μετά την ανέλιξη του δεύτερου στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχθηκε πως δεν είχε μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Ήταν αρκετά ουσιώδης και με μπόλικο παρασκήνιο για ό,τι θ’ ακολουθήσει.

Μόλις έκλεισαν οι πόρτες

Όσα ειπώθηκαν αρχικά ενώπιων των δημοσιογράφων στη διάρκεια της χειραψίας, του… καναπέ και των φωτογραφικών καρέ που συνοδεύουν παραδοσιακά τέτοιες συναντήσεις, επεκτάθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες και τους τοίχους του γραφείου του προέδρου του ΠαΣοΚ στο Κοινοβούλιο.

NOVA

Όπως προέκυψε σχεδόν ταυτόχρονα από την Κουμουνδούρου και τη Χαριλάου Τρικούπη, η συζήτηση των δύο ανδρών αφορούσε:

  • την οικονομία
  • τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
  • τα ζητήματα του κράτους δικαίου
  • αυτά της ενίσχυσης των ανεξάρτητων αρχών
  • τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών

Κοινή γραμμή για προανακριτική επιτροπή

Στη διάρκεια αυτής, ο κ. Ανδρουλάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη κατάθεση εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του αιτήματος σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Εξασφαλίζοντας μάλιστα -όπως επιβεβαιώθηκε εκατέρωθεν- πως θα υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των δύο παρατάξεων προκειμένου να πέσει άπλετο φως τόσο στο δυστύχημα που πριν από 9 μήνες κόστισε τη ζωή σε 57 επιβαίνοντες όσο και στην υπόθεση των υποκλοπών.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Εκ των παραπάνω κατέστη σαφές πως δημιουργείται ένα πρώτο πεδίο συνεννόησης μεταξύ ΠαΣοΚ και ΣΥΡΙΖΑ σε θεσμικό πλαίσιο τουλάχιστον. Άλλωστε κ. Κασσελάκης δεν εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει την πρόταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη. Κι ας πρόκειται απλώς για μια κίνηση καλής θέλησης, όπως περιγράφηκε χαρακτηριστικά, με δεδομένο ότι για τη σύστασή της απαιτείται η έγκριση 151 βουλευτών.

Το πνεύμα συνεννόησης και το αντίβαρο στη Νέα Δημοκρατία

Επ’ αυτού βέβαια διευκρινίστηκε από πηγές του ΠαΣοΚ ότι δεν είναι στα σκαριά κάποια κοινή νομοθετική πρωτοβουλία. Ούτε, επίσης, θα υπάρξει κάποιου είδους σύμπλευση μέσα στο επόμενο διάστημα.

Mechanical Solutions

«Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί», ανέφεραν σχετικώς συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, σχολιάζοντας το «πνεύμα συνεννόησης» που αναδύθηκε μέσα από την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών πάνω σε αυτά τα ζητήματα.

Από τη Χαριλάου Τρικούπη μεταδόθηκε τέλος ότι ναι μεν υπάρχει σαφέστατα η διάθεση διαλόγου με στόχο να αναπτυχθούν σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα σε Νίκο Ανδρουλάκη και Στέφανο Κασσελάκη. Την ίδια ώρα όμως ξεκαθαρίστηκε ότι ο στρατηγικός στόχος του ΠαΣοΚ να αποτελέσει αυτό την εναλλακτική λύση στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει αλλάξει επ’ ουδενί.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button