Nbaxevanis

Χαλκιαδάκης

Europlan
KOSA
ΕΛΛΑΔΑ

Η Σπάρτη αποκτά αεροδρόμιο

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Υπεγράφη την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 στα γραφεία του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας στην Αθήνα, η συμφωνία παραχώρησης του Αεροδρομίου Σπάρτης, από το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, στον Δήμο Σπάρτης, για 12 (συν 12) χρόνια.

Την συμφωνία παραχώρησης υπέγραψε από πλευράς Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας, ο Πρόεδρος αντιπτέραρχος ε.α. Δημήτριος Μιχαλολιάκος και ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας.

NOVA

«Σήμερα ήταν μια εξαιρετική μέρα για τη Σπάρτη. Από σήμερα ο Δήμος μας έχει στην ‘κατοχή’ του, το αεροδρόμιο προς όφελος ολόκληρης της Λακωνίας», δήλωσε ο κ. Δήμαρχος μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

«Θέλω να εκφράσω θερμές ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου, Δημήτρη Μιχαλολιάκο και τους συνεργάτες του, για την ταχύτητα και τη μεθοδικότητά τους, τις νομικές συμβούλους του Δήμου Σπάρτης, Ολυμπία Μαγγιώρου και Πέγκυ Κωστάκου, την αντιδήμαρχο Οικονομικών και αρμόδια για το αεροδρόμιο, Γεωργία Δεδεδήμου, τον Επίτροπο Σταύρο Κωνσταντινίδη και την Προϊσταμένη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώτα Τριήρη για τη δουλειά τους και τον επαγγελματισμό τους. Φυσικά τώρα, την σκυτάλη αναλαμβάνει η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γεωργία Ζαχαράκη, προκειμένου το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσουν τα βελτιωτικά έργα υποδομών στον χώρο του αεροδρομίου», συμπλήρωσε ο κ. Δήμαρχος.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν, ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών και Ανάπτυξης Αεροπορικού Τουρισμού της Βουλής των Ελλήνων, Μάνος Κόνσολας, ο Βουλευτής Λακωνίας, Νεοκλής Κρητικός, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Ιωάννης Ξιφαράς, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Νίκωνας Τζινιέρης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γεωργία Ζαχαράκη, Γεωργία Δεδεδήμου, Δήμητρα Παπανικολάου, Θέμης Πατσιλίβας, Χρήστος Κανακάκος και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Ηλίας Αναστασάκος.

Στη συνέχεια, τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, συνοδευόμενα από τον Πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας κ. Μιχαλολιάκο, επισκέφθηκαν στο Πεντάγωνο, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Πτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά προκειμένου να τον ευχαριστήσουν για την συνεχή του στήριξη, στην επαναλειτουργία του αεροδρομίου Σπάρτης.

Mechanical Solutions

Ακολούθως συναντήθηκαν και με τον Σμήναρχο και Διευθυντή Υποδομών του ΓΕΑ/Γ2 Παναγιώτη Ρόκα, προκειμένου να δρομολογηθούν τα τεχνικά έργα που απαιτούνται στο χώρο του αεροδρομίου.

Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Σπάρτης και του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας, έχει ήδη λάβει τις σχετικές εγκρίσεις από:

-Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

-Τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας καθώς και από

-Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας

Οι δε Διοικητές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, κατά τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν εξέφρασαν τις θετικές τους απόψεις για την πρωτοβουλία του Δήμου Σπάρτης.

«Θα ήθελα να τονίσω ξανά, ότι τα σημαντικότερα οφέλη από την επαναλειτουργία του αεροδρομίου Σπάρτης, δεν είναι τα ταμειακά αλλά τα άυλα. Μια Σπάρτη με αεροδρόμιο θα έχει διαφορετική μορφή και προοπτικές από μια πόλη δίχως αεροδρόμιο. Όχι μόνο για τον τουρισμό, όχι μόνο για την επισκεψιμότητα, όχι μόνο για την παραγωγή και το εμπόριο, όχι μόνο για τη δασοπυρόσβεση και τη δασοπροστασία. Αλλά κυρίως και για τη νεολαία και τους νέους επιστήμονες ολόκληρου του νομού Λακωνίας που θα αποκτήσουν μια παραπάνω εξοικείωση με τις αεροπορικές τεχνολογίες», δήλωσε ο κ. Δήμαρχος.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο