Nbaxevanis

Χαλκιαδάκης

Europlan
KOSA
ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Πλακιωτάκης: Το συνέδριο μας σηματοδότησε την αφετηρία ενός νέου αγώνα που έχει ως σταθμό την 9η Ιουνίου, αλλά δεν τελειώνει εκεί

DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Ακολουθεί ολόκληρη η καταληκτική ομιλία του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας και Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

«Σε λίγο το 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα γίνει και αυτό κομμάτι της  ιστορίας μας. Ήταν ένας φόρος τιμής στα πενήντα χρόνια της παράταξης μας. Αλλά και ένα συνέδριο ιδεών. Με πολύ ενδιαφέρουσες και γόνιμες τοποθετήσεις πάνω σε θέματα πολιτικής. Και με ισχυρό μήνυμα συσπείρωσης στο ξεκίνημα μίας νέας εκλογικής μάχης. Υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη η Νέα Δημοκρατία πορεύεται προς τις εκλογές της 9ης Ιουνίου με πίστη, ενότητα και αισιοδοξία. Και κυρίως με αίσθημα ευθύνης για την κρισιμότητα των στιγμών και το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης. Γιατί στις 9 Ιουνίου δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη. Ψηφίζουμε για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Ψηφίζουμε ώστε να συνεχιστεί αδιατάραχτη η πορεία της πατρίδας μας προς το μέλλον.

NOVA

Επιτρέψτε μου πρώτα, ως πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όσους εργάστηκαν με κόπο και μεγάλη πίεση χρόνου προκειμένου να έχουμε αυτό το άρτιο οργανωτικό αποτέλεσμα. Και αναφέρομαι στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, στα στελέχη, στους εθελοντές, στους τεχνικούς. Αλλά και σε όλους εσάς που με τις τοποθετήσεις σας εμπλουτίσατε το παραγωγικό έργο του συνεδρίου. Ηταν μία συλλογική προσπάθεια που της αξίζει το πιο θερμό μας χειροκρότημα.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και τους χιλιάδες συμπολίτες μας που παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου μέσω των ψηφιακών καναλιών της Νέας Δημοκρατίας. Το ενδιαφέρον τους αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο του διαρκούς διαλόγου της παράταξης με την κοινωνία. Σε μία περίοδο που το κόμμα μας είναι ο μοναδικός πυλώνας σταθερότητας και η μόνη επιλογή διακυβέρνησης, οφείλουμε όλοι μας να ακούμε με μεγαλύτερη προσοχή την κοινωνία και να προσαρμόζουμε τις επιλογές μας στις επιταγές της.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Και ναι, η αυτοκριτική και η αναγνώριση των αστοχιών είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για αυτόν που έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης. Σε ένα τεράστιο, πολυδαίδαλο έργο, που προσπαθεί να εξαλείψει παθογένειες δεκαετιών μέσα σε λίγα χρόνια, θα υπάρξουν και δύσκολες στιγμές. Ομως οι δυσκολίες, μικρές και μεγάλες, μας οπλίζουν με περισσότερη γνώση και ισχυρότερη πίστη στην πορεία προς το στόχο μας. Και ο στόχος μας παραμένει ένας και αναλλοίωτος: Η Ελλάδα μας να είναι μία ισχυρή και ευημερούσα χώρα στον πυρήνα της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Φίλες και φίλοι,

Mechanical Solutions

Σε λίγο θα αναφερθώ αναλυτικά στα συμπεράσματα και στις αποφάσεις του συνεδρίου μας. Αν όμως μου ζητούσατε να τα συμπυκνώσω μέσα σε λίγες λέξεις, θα έλεγα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένας ζωντανός οργανισμός που μαθαίνει από το παρελθόν, βλέπει προς το μέλλον και προσαρμόζεται στο παρόν. Είναι μία παράταξη που υπάρχει για να υπηρετεί τη χώρα, να υπερασπίζεται τη λογική και να δίνει απαντήσεις στην ιδεοληψία και στον λαϊκισμό. Ιδεολογικά παραμένει προσηλωμένη στον φιλελεύθερο χώρο, αναγνωρίζοντας και υπηρετώντας το ρόλο του κράτους στην υποστήριξη των πιο αδύναμων και των ευάλωτων. Είναι ένα κόμμα βαθιά πατριωτικό, με πίστη στις εθνικές αξίες, στις παραδόσεις και στα σύμβολα. Αλλά είναι και ένα κόμμα που παρακολουθεί και ακολουθεί την κοινωνική εξέλιξη.

Η σπουδαιότητα του έργου που επιτελέσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια δεν αμφισβητείται από κανέναν εκτός από τους φορείς στείρων ιδεών και αχαλίνωτου λαϊκισμού. Αποκαταστήσαμε διεθνώς το κύρος της χώρας. Τη θωρακίζουμε και την καθιστούμε αξιόπιστο συνομιλητή και περιφερειακή δύναμη σταθερότητας, μένοντας πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.
Δίνουμε ώθηση στην ανάπτυξη, προσελκύουμε επενδύσεις, ενώ οι δείκτες απασχόλησης βελτιώνονται συνέχεια, μαζί με το εισόδημα των εργαζομένων. Υλοποιούμε μεταρρυθμίσεις που απαλλάσσουν τη χώρα μας από χρόνια προβλήματα και οπισθοδρομικές νοοτροπίες.

Πρόκειται για επιτεύγματα που αναγνωρίζονται από τον ελληνικό λαό. Η εμπιστοσύνη του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την παράταξη μας επιβεβαιώθηκε εμφατικά πριν από μερικούς μήνες, στη διπλή εκλογική αναμέτρηση. Και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι αυτή η εμπιστοσύνη θα εκφραστεί και στις εκλογές του Ιουνίου.

Φίλες και φίλοι,

Το συνέδριο μας σηματοδότησε την αφετηρία ενός νέου αγώνα. Ενός αγώνα που έχει ως σταθμό την 9η Ιουνίου, αλλά δεν τελειώνει εκεί. Γιατί είναι αγώνας συνεχής, επίμονος και πολυμέτωπος.
Απέναντι μας είναι τα προβλήματα και οι παθογένειες που μας κληροδότησε το παρελθόν.
Απέναντι μας είναι ο λαϊκισμός και η τοξικότητα.
Απέναντι μας είναι τα συμφέροντα και οι νοοτροπίες που θίγονται από τις μεταρρυθμίσεις.

Ομως έχουμε για απάντηση τις αρχές, τις αξίες και το έργο μας.

Στις 9 Ιουνίου δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο ή αποχή. Στις 9 Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία ανανεώνουν το συμβόλαιο εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό.

Ξεκινάμε, λοιπόν!
Με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη!
Με τη βάση και τα στελέχη σε συντονισμό και συσπείρωση!
Με τις ιδέες και τις θέσεις μας για την Ελλάδα στην Ευρώπη και στον κόσμο!
Με σημαία το έργο και το σχέδιο μας για τη χώρα.
Με έμπνευση από την Ιστορία και τους αγώνες αυτής της παράταξης.
Με όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Ελληνες για το μέλλον που μας αξίζει».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο