Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΕΛΛΑΔΑ

Ερώτηση Θραψανιώτη για παράνομους εμβολιασμούς κομματικών στελεχών της ΝΔ εις βάρος ΑμΕΑ

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Ερώτηση προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατατέθηκε την Τρίτη 2.3.2021 έπειτα από κοινή πρωτοβουλία του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, κ. Μανόλη Θραψανιώτη, του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Σωκράτη Βαρδάκη, καθώς και των τομεαρχών του κόμματος κ. Νικόλαου Φίλη, κ. Θεανώς Φωτίου, κ.Σωκράτη Φάμελλου και της κ. Όλγας Γεροβασίλη με θέμα τον παράτυπο και σκανδαλώδη εμβολιασμό  κομματικών στελεχών της ΝΔ και συγγενών τους σε κοινωνικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης εις βάρος ατόμων με αναπηρία.

Παράλληλα, οι βουλευτές στηλιτεύουν τη διακοπή της  διανομής σχολικών γευμάτων σε όλη την Ελλάδα ως αποτέλεσμα ιδεολογικής εμμονής και ανικανότητας και ζητούν την επανεξέταση των προτεραιοτήτων του Υπουργείου, το οποίο  ελέγχεται για μια σειρά ατασθαλιών, παρατυπιών και παραλείψεων.

NOVA

Η ερώτηση λόγω της σοβαρότητας του θέματος που θίγει, συνυπογράφεται από το  σύνολο της  κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Αναλυτικά η ερώτηση:

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Αθήνα, 2 Μαρτίου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ

Mechanical Solutions

Προς τον κ.  Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: «Παράτυπος και σκανδαλώδης εμβολιασμός  κομματικών στελεχών της ΝΔ και συγγενών τους σε κοινωνικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης εις βάρος ατόμων με αναπηρία.

Διακοπή της διανομής σχολικών γευμάτων σε όλη την Ελλάδα ως αποτέλεσμα ιδεολογικής εμμονής και ανικανότητας»

Μετά το σκάνδαλο των γαλάζιων εμβολιασμών στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός και η αρμόδια υφυπουργός είναι υπόλογοι διότι δεν απέπεμψαν την κ. Βίκυ Νάκου, διοικήτρια του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας και επιχειρούν να την καλύψουν με τη μέθοδο αποσιώπησης και παραποίησης ημερομηνιών.

Από τον Σεπτέμβριο του 2020, 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ερώτηση τους προς το υπουργείο εργασίας ζητούν έλεγχο από την αρχή διαφάνειας και παρέμβαση της αρμόδιας υφυπουργού για όργιο αδιαφάνειας, σπατάλης και εκτροχιασμού δαπανών με άλλοθι τον covid 19.

Τον Νοέμβριο του 2020 η διοίκηση του ΚΠΠ Κεντρικής Μακεδονίας απέκρυψε αρχικά κρούσματα covid σε ωφελούμενους και εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να υπάρξει τεράστια διασπορά 60 κρουσμάτων εντός των ιδρυμάτων του ΚΠΠ. Η υπόθεση της απόκρυψης απεκαλύφθη διότι δεν ειδοποίησε η διοίκηση τους γονείς δύο παιδιών που είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο και νοσούσαν.

Τον Ιανουάριο του 2021 κατά τον μαζικό εμβολιασμό εργαζομένων και ωφελούμενων του ΚΠΠ Κεντρικής Μακεδονίας, περισσεύουν εμβόλια για τον covid 19 και χρησιμοποιούνται παρατύπως σε γαλάζια στελέχη και τους συγγενείς τους. Η κ. Νάκου δηλώνει άγνοια και απούσα.

Τον Φεβρουάριο του 2021 αποκαλύπτεται το σκάνδαλο διότι η κ. Νάκου αναβάλλει τον προγραμματισμένο για τις 16 Φεβρουαρίου εμβολιασμό ατόμων με αναπηρία με επιστολή που στέλνει στους γονείς τους μία βδομάδα νωρίτερα ώστε να γίνει η δεύτερη δόση των εκτός σειράς εμβολιασθέντων. Η κ. Νάκου δηλώνει πάλι απούσα. Μετά την παραίτηση από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα της αντιδημάρχου Παιδείας, κ. Ακριτίδου και του προέδρου του ΔΣ, κ. Τσαβλή, οι οποίοι αμφότεροι εμβολιάστηκαν παρατύπως, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την 26η  Φεβρουαρίου ζητάει εκ νέου την αποπομπή της κ. Νάκου και τη διεξαγωγή έρευνας και ΕΔΕ. Αντ’ αυτού η αρμόδια υφυπουργός, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου σε τηλεοπτική της συνέντευξη την 28η Φεβρουαρίου την καλύπτει πλήρως επιχειρώντας να κουκουλώσει το σκάνδαλο των παράτυπων εμβολιασμών και να προστατεύσει την κ.  Νάκου, η οποία θεωρείται εκλεκτή του κ. Μητσοτάκη.

Η κ. υφυπουργός ενώ επιχειρεί τη συγκάλυψη αυτού του σκανδάλου με την παραποίηση ημερομηνιών, παράλληλα ευθύνεται για τη διακοπή σχολικών γευμάτων την Δευτέρα 1η Μαρτίου σε 1266 σχολεία, που αφορούν 185.000 παιδιά ημερησίως. Τόσα γεύματα είχε προκηρύξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Όχι μόνο δεν τα αύξησαν ούτε το 2020 ούτε το 2021 καταργώντας τον προγραμματισμό του ΣΥΡΙΖΑ να δοθούν σε 600.000 παιδιά ημερησίως το 2021, δηλαδή σε όλα τα παιδιά (του δημοτικού), αλλά δεν μερίμνησε ώστε να υλοποιηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να ολοκληρωθεί εγκαίρως ο διαγωνισμός τους, καθώς προέκυψαν προβλήματα στο Ελεγκτικό Συνέδριο.  Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, που έχουν πληγεί τα νοικοκυριά και  έχουν μειωθεί σημαντικά τα εισοδήματα τους, η κυβέρνηση της ΝΔ να αφαιρεί από εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και αυτήν την σημαντική δωρεάν παροχή.

Είναι η ΝΔ που εξαρχής λοιδορούσε τα σχολικά γεύματα ως «συσσίτια», τα είχε καταψηφίσει στη Βουλή και προσπαθούσε με διάφορους τρόπους να αποτρέψει την εφαρμογή αυτού του τόσο σημαντικού θεσμού στήριξης του παιδιού.  Τα σχολικά γεύματα  δεν αφορούσαν μόνο την  παιδική φτώχεια. Αντιμετωπίζουν την παιδική παχυσαρκία με μεσογειακή διατροφή, συμβάλλουν στη μείωση της σχολικής διαρροής και βελτιώνουν τις επιδόσεις των μαθητών.

Τα σχολικά γεύματα είναι ένας θεσμός που έχει γίνει ευρύτατα αποδεκτός και έχει αγκαλιαστεί από όλη την κοινωνία. Καλούμε την κ. Μιχαηλίδου τώρα να συνεχίσει τα σχολικά γεύματα και να τα επεκτείνει με επιπλέον χρήματα για όλα τα παιδιά του δημοτικού και γυμνασίου.

Επειδή το εμβόλιο και ο εμβολιασμός αποτελούν δημόσια αγαθά στα οποία έχουν προτεραιότητα πρόσβασης οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, οι ηλικιωμένοι και οι εργαζόμενοι σε υγειονομικές μονάδες και κοινωνικές δομές και όχι τα κομματικά στελέχη της ΝΔ και οι οικογένειές τους

Επειδή τα στελέχη του δημοσίου και ιδιαίτερα όσοι υπηρετούν σε μετακλητές θέσεις οφείλουν να τηρούν το θεσμικό πλαίσιο και να λειτουργούν σε κανόνες διαφάνειας και ισονομίας και όχι να λειτουργούν με βάση το κομματικό όφελος και με κομματικές διακρίσεις προς τους πολίτες·

Επειδή ο θεσμός των σχολικών γευμάτων έχει αγκαλιαστεί από όλη την κοινωνία και σήμερα αποδεικνύεται εξαιρετικά αναγκαίος για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά

Επειδή η διακοπή φανερώνει απρονοησία, έλλειψη προγραμματισμού και μη συνετή και αναποτελεσματική διοίκηση από το αρμόδιο Υπουργεία το γεγονός ότι αιφνιδιαστικά  σταματά η σίτιση λόγω κωλύματος στην προκήρυξη διαγωνισμού

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Ήταν εν γνώση του ο εκτός προτεραιότητας και προγραμματισμού εμβολιασμός στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής  Μακεδονίας, ατόμων που δεν ανήκουν στο δυναμικό του; Πόσα άτομα εκτός Κέντρου αφορούσε, ποια πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη εμβολιάστηκαν; Ποια μετακλητά πρόσωπα από διοίκηση φορέων και ποια συγγενικά τους πρόσωπα ή συνεργάτες; Πότε ενημερώθηκε  για την παράβαση αυτή και σε ποιες ενέργειες προέβη; Πόσα και ποια άτομα εκτός του δυναμικού του Κέντρου (εργαζόμενοι και ωφελούμενοι) εμβολιάστηκαν την 1η δόση και πόσα τη 2η δόση, παίρνοντας τη θέση ατόμων εξυπηρετούμενων από το Κέντρο;

2. Θα ζητήσει την παραίτηση της προέδρου και του ΔΣ καθώς και κάθε υπευθύνου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, που εμπλέκεται στο γεγονός; Έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το περιστατικό;

3. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να επαναλειτουργήσει άμεσα ο θεσμός των σχολικών γευμάτων που είναι εξαιρετικά απαραίτητος σήμερα;


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button