Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΔΙΕΘΝΗΕΛΛΑΔΑ

Ενισχύουν τη συνεργασία τους Ελλάδα και Κύπρος στην ψηφιακή διακυβέρνηση

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, η ενδυνάμωση των πολιτών με ψηφιακές δεξιότητες, η αξιοποίηση της τεχνολογίας από τις επιχειρήσεις, καθώς και η αξιοποίηση των ανοιχτών δεδομένων, ήταν τα κύρια θέματα της ατζέντας στη συνάντηση του  υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, με τον υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου, Φίλιππο Χατζηζαχαρία, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στη Μεγαλόνησο του έλληνα υπουργού τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου.

«Μέσω του gov.gr, το οποίο βρίσκεται στη 2η θέση, μεταξύ 70 εταιρειών και οργανισμών, ως προς την εμπειρία του καταναλωτή, η κυβέρνηση έχει κατορθώσει να βελτιώνει καθημερινά την εμπειρία των πολιτών στις συνδιαλλαγές τους με το Δημόσιο, ανακτώντας καθημερινά την εμπιστοσύνη τους προς το κράτος και τους θεσμούς του» τόνισε ο υπουργός και προσέθεσε ότι «μέσα από τη συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου ευρύτερα, αλλά και την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας μέσω των δύο υπουργείων, θέλουμε να συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τη φωτεινή πλευρά των δύο χωρών». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «στόχος μας είναι, με σύμμαχό μας την τεχνολογία και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που μας παρέχει η τεχνητή νοημοσύνη, να συνεχίσουμε να κάνουμε την καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων φιλικότερη, ευκολότερη και με λιγότερη γραφειοκρατία».

NOVA

Από την πλευρά του, ο Χατζηζαχαρίας υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι κρατά από τη συνάντηση καταρχάς την εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης στο Δημόσιο που ετοιμάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τον ψηφιακό βοηθό στο gov.gr. «Επίσης, θα κρατώ την προοπτική σύνδεσης της πολιτικής προστασίας μέσα από την πλατφόρμα διαχείρισης των έξυπνων πόλεων, αλλά και ευρύτερα τον επανασχεδιασμό και τη λειτουργία της γραμμής έκτακτης ανάγκης 112».

Συμπλήρωσε ότι «ανταλλάξαμε απόψεις, συζητήσαμε επιμέρους ζητήματα που έχουν προκύψει και τις καλές πρακτικές που έχουν υιοθετηθεί το προηγούμενο διάστημα. Κοινή διαπίστωση είναι ότι η ψηφιακή μεταρρύθμιση του κράτους προς εξυπηρέτηση των πολιτών, η αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση, η ασφάλεια και η διαφάνεια, αποτελούν προτεραιότητα και για τις δύο κυβερνήσεις μας. Προς αυτή την κατεύθυνση η ενίσχυση της συνεργασία μας με την ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στον τομέα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς».

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Οι πολίτες στο επίκεντρο και των «Έξυπνων Πόλεων»

Ο κ. Παπαστεργίου συμμετείχε το απόγευμα στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του έργου «Ανάπτυξη Υποδομών και Συστημάτων Έξυπνων Πόλεων» του Δήμου Λευκωσίας, και του προγράμματος «ΘΑΛΕΙΑ 2021-2027». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

«Η τεχνολογία είναι το παρόν και εξελίσσεται καθημερινά με εκθετικούς ρυθμούς. Είναι ώρα να αξιοποιήσουμε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία και να την κάνουμε “σύμμαχό” μας» τόνισε και προσέθεσε: «Ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι να εστιάσουμε στις λύσεις που μπορεί να μας προσφέρει σε διάφορους κρίσιμους τομείς. Είναι μια επιλογή μονόδρομος προκειμένου να μην αποκαλούμε απλά τις πόλεις μας “έξυπνες”, αλλά πραγματικά να οργανώνουμε αυτή τη στιγμή τις πόλεις του μέλλοντος, οι οποίες πρέπει και οφείλουν να είναι ανθεκτικές και βιώσιμες».

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button