ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση GPO: Στις 6,3 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Στις 6,3 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε μετά την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 31,4% στην πρόθεση ψήφου, σε δημοσκόπηση που διενήργησε η GPO για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα», ενώ το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 25,1%.

“ΧΡΥΣΟΣ

Το κυβερνών κόμμα χάνει 1,7% σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα της GPO, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύεται κατά 0,9%. Έτσι, η μεταξύ τους διαφορά διαμορφώνεται από 8,9 ποσοστιαίες μονάδες, που ήταν στην προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας, σε 6,3%.

Τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου είναι το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, που συγκεντρώνει το 12,1%, μία ποσοστιαία μονάδα πάνω από την προηγούμενη μέτρηση. Στην τρίτη θέση είναι το ΚΚΕ με 5,7% και ακολουθούν Ελληνική Λύση (4,8%) και ΜέΡΑ25 (2,1%), ενώ αναποφάσιστοι δηλώνουν το 10,1% των ερωτηθέντων.

“IN_AND_OUT

Η άποψη των πολιτών για τις παρακολουθήσεις

Το 36,7% θεωρεί την ενεργειακή κρίση και την αύξηση στο τιμολόγιο του ρεύματος το σημαντικότερο ζήτημα στη χώρα αυτή τη στιγμή. Ακολουθεί η ακρίβεια και ο πληθωρισμός με 36,3% και η υπόθεση των παρακολουθήσεων με 9,7%.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των παρακολουθήσεων, το 68,6% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι είναι πολύ ή αρκετά σημαντικό για την πολιτική ζωή της χώρας (50,3% πολύ, 18,3% αρκετά).

Mechanical Solutions

Το 59,1% απαντά «ναι» και «μάλλον ναι» στην ερώτηση εάν πιστεύουν ότι υπάρχει ευθύνη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συγκεκριμένη υπόθεση (46,5% ναι και 12,6% μάλλον ναι).

Αρνητικά κρίνει το 45% τη συνολική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συγκεκριμένη υπόθεση και το 35,4% έχει την ίδια άποψη για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα. Σε ό,τι αφορά τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 53,7% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά τη στάση του (26,4% και 27,3%). Ακόμη, το μεγαλύτερο ποσοστό (37,4%) πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ είναι το κόμμα που ωφελείται πολιτικά από την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 24,4%.

Για το 58,3% η υπόθεση των παρακολουθήσεων πλήττει την εμπιστοσύνη τους απέναντι στην κυβέρνηση και το κράτος (50,3% ναι και 8% μάλλον ναι). Αλλά στο ερώτημα πόσο πιθανό είναι να επηρεάσει η συγκεκριμένη υπόθεση την τελική επιλογή του κόμματος που θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, το 60,9% απάντησε «καθόλου».

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω ερώτημα το 28,9% απάντησε «πολύ» και «αρκετά» (17,2% και 11,7% αντίστοιχα), και το 68,9% «λίγο» και «καθόλου» (8% και 60,9% αντίστοιχα).

Στο ερώτημα εάν σκέφτονται να αλλάξουν την ψήφο τους με βάση της εξέλιξη αυτής της υπόθεσης, το 77,4% απάντησε αρνητικά, το 5,1% «μάλλον όχι», το 10,1% «ναι» και το 5,1% «μάλλον ναι».

Τέλος, στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, το 42,7% επέλεξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 32% τον Αλέξη Τσίπρα και το 24,7% απάντησε «κανέναν από τους δύο».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button