Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΕΛΛΑΔΑ

Αρχές του 2024 έρχεται ο Προσωπικός Αριθμός του Πολίτη

BOX CAFE
DROP Palermo TECH HUB

Αισιόδοξο μήνυμα, ότι η Ελλάδα ηγείται του ψηφιακού μετασχηματισμού, εξέπεμψε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, στο Φόρουμ της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αναδυόμενων Τεχνολογιών (HETiA) που διοργανώθηκε για 3η χρονιά, κάνοντας εκτενή αναφορά στο mAigov.gr, τον πρώτο ψηφιακό βοηθό, που τέθηκε αυτές τις ημέρες σε λειτουργία.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι μέσα σε δύο ημέρες οι πολίτες έχουν απευθύνει ήδη 60.000 ερωτήσεις. «Αυτή είναι μόνο η αρχή», είπε, σημειώνοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μας βοηθήσει να καθαρίσουμε τα μητρώα, ενώ θα έχει εφαρμογή στον κλάδο της υγείας και της δικαιοσύνης.

Mechanical Solutions

Σημείωσε ότι το επόμενο βήμα θα είναι η κατάργηση κάποιων από τα ψηφιακά πιστοποιητικά, ενώ αποκάλυψε ότι στις αρχές του 2024 θα δοθεί και ο προσωπικός αριθμός στους πολίτες. Ωστόσο, όπως είπε, ενώ στην επιχειρηματικότητα τρέχουν προγράμματα ψηφιακού μετασχηματισμού, δεν ανταποκρίθηκαν όσες επιχειρήσεις θα θέλαμε, καθώς από τα διαθέσιμα 135 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν περίπου τα μισά.

Ο Anthony Dawson, VP Customer Excellence, Ansys, εκτίμησε ότι στο άμεσο μέλλον πολλές εταιρείες θα παράξουν ψηφιακούς βοηθούς για πιο εύκολη και γρήγορη παραγωγή και καθησύχασε όσους ανησυχούν για ενδεχόμενη απώλεια θέσεων εργασίας από την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, λέγοντας ότι στη δική του εταιρεία υπάρχει ανάγκη για περισσότερα άτομα, κάτι που βραχυπρόθεσμα δεν πρόκειται να αλλάξει. Επίσης, επεσήμανε τη συμβολή του ΑΙ στο σκέλος της προσομοίωσης.

Μεγάλα βήματα στην ταχύτητα από την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης προέβλεψε ο Βασίλειος Χατζίκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Hellas, χαρακτηρίζοντας εφικτό το στοίχημα της δημιουργίας οικοσυστήματος συνεργατών. “Μπορείς να κάνεις προσομοίωση με μεγάλη ακρίβεια, να βελτιώσεις το ενεργειακό σου αποτύπωμα και να γίνεις πιο ανταγωνιστικός”, είπε χαρακτηριστικά, ενώ εξήγησε την περιορισμένη απορρόφηση πακέτων από τις εταιρείες, λέγοντας ότι πολλές δεν είναι ακόμη έτοιμες να τα απορροφήσουν, καθώς θα πρέπει παράλληλα να κάνουν επενδύσεις.

Στον τρόπο με τον οποίο τα digital twins έχουν λύσει τα χέρια των ανθρώπων της αυτοκινητοβιομηχανίας στάθηκε ο Τηλέμαχος Ματιάκης, Συνιδρυτής – Τεχνικός Διευθυντής της KENOTOM, καθώς έχουν βοηθήσει στη διεξαγωγή πιο πολύπλοκων προσομοιώσεων. «Ό,τι αναπτύσσουμε το τεστάρουμε σε digital twins, έτσι χρειαζόμαστε λιγότερα πρωτότυπα αυτοκίνητα να τεστάρουμε», είπε, επισημαίνοντας ωστόσο τη δυσκολία εύρεσης έμπειρων μηχανικών. Το επόμενο βήμα, όπως είπε, είναι να δούμε αυτόνομα οχήματα να μπαίνουν στη ζωή μας, ενώ σίγουρα θα αυξηθούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τέλος, ο Νικόλαος Κουφοκώτσιος, Sustainability, Digital & Reporting Head στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, τόνισε ότι η βιομηχανία δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τεχνολογία, επισημαίνοντας όμως τη δυσκολία της μετάβασης ειδικά για ανθρώπους με πολυετή εμπειρία που έχουν μάθει να δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο. «Μέσα από τα digital twins γινόμαστε πιο αποδοτικοί στην ενέργεια που χρησιμοποιούμε και αυτό μεταφράζεται σε λεφτά», σημείωσε, λέγοντας ότι η εταιρεία του εκσυγχρονίζει όλα τα παλαιά συστήματα.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button