Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΕΛΛΑΔΑ

Αράχωβα: Καθηγητής Κτηνιατρικής «είδε σεξουαλική κακοποίηση» σε φωτογραφίες του Όλιβερ

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB

Την απάντηση που έδωσε κορυφαίος καθηγητής Κτηνιατρικής στην κτηνίατρο της Ιτέας, Κλεονίκη Τόλα, για το αν κακοποιήθηκε ο Όλιβερ από ανθρώπινο παράγοντα, δημοσιεύει το protothema.gr.

Το περιεχόμενο της αλληλογραφίας μεταξύ της Κλεονίκης Τόλα και του καθηγητή (τα στοιχεία του είναι στη διάθεσή μας) έστειλε στo protothema o σύζυγος της κτηνιάτρου και βοηθός της, Νίκος Γιαννέτσος με πρόθεση, όπως είπε, «να λάμψει η αλήθεια».

NOVA

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γιαννέτσος έχει καταθέσει και στην Αστυνομία σε σχέση με την υπόθεση.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της αλληλογραφίας, η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα στέλνει e-mail στον καθηγητή Κτηνιατρικής στις 6 Δεκεμβρίου, δέκα ημέρες μετά την κακοποίηση του σκύλου στο οποίο αναφέρει:

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

«Κ. Καθηγητά, Σας αποστέλλω δυο φωτογραφίες που τράβηξα με το κινητό μου τη Δευτέρα 27/12/2023 ώρα 22.00 (σσ. εκ παραδρομής έγραψε 12ος, εννοεί 27/11). Αφορούν την κακοποίηση του σκύλου Όλιβερ. Η περιοχή είναι η πρωκτική. Υπήρχε αριστερά κάτω από τον σφιγκτήρα τομή μήκους περίπου 7cm και βάθους περίπου 0.5 cm που αιμορραγούσε και δεξιά τραύμα βάθους περίπου 4cm που επίσης αιμορραγούσε πρόκληθεν κατά την εκτίμηση μου από αμβλύ όργανο. Ο πρωκτικός δακτύλιος ήταν χαλαρός και στο άνω τμήμα υπήρχε μικρή τομή. Ο σκύλος ήταν εν ζωή όταν ήρθε στο ιατρείο μου και κατέληξε μετά από 11 ώρες. Κατά την νεκροτομή που έγινε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο που παραχωρήθηκε στους δυο κτηνιάτρους της περιφέρειας διαπίστωσα υποδόρια αιματώματα σε όλο το μήκος του σώματος και στις δυο πλευρές και κάταγμα μιας πλευράς. Τα εσωτερικά όργανα ήταν ακέραια. Δεν είχε εσωτερική αιμορραγία. Δεν έφερε δαγκώματα πουθενά εξωτερικά στο σώμα. Υπήρχε μόνο ένα τραύμα πιθανόν δάγκωμα στο αριστερό αυτί. Η εκτίμηση μου είναι κακοποίηση από ανθρώπινο παράγοντα. Θα ήθελα τη γνώμη σας, με εκτίμηση, Τόλα Κλεονίκη».

Ο καθηγητής Κτηνιατρικής απαντάει στην κυρία Τόλα, δύο ημέρες μετά και στο mail που της στέλνει εκτιμά ότι η γνωμάτευσή της έχει βάση, κάνοντας τη δική του εκτίμηση, η οποία προκύπτει από την παρατήρηση του επισυναπτόμενου φωτογραφικού υλικού.

Mechanical Solutions

«Απαντώντας στο μέιλ σας, από όλα τα αναγραφόμενα εκ μέρους σας θα σταθώ μόνο στην εκτίμηση των δυο επισυναπτόμενων εικόνων του σκύλου Όλιβερ, οι οποίες παραπέμπουν σε βίαιες (μηχανικές πιθανότερα) κακώσεις περινεϊκής χώρας- τμήματος του πρωκτικού σωλήνα, που αφορούν σε περιπτώσεις ανάλογες με σεξουαλική κακοποίηση αρσενικού ζώου. Η θέση και φύση αυτών των αλλοιώσεων δεν συνάδουν με τυχαία τραύματα ή ατύχημα. Εάν επιθυμείτε εκτενέστερη περιγραφή, είμαστε στη διάθεση σας».

Ο καθηγητής κτηνιατρικής καταλήγει στην απάντησή του ενημερώνοντας την κτηνίατρο ότι η αλληλογραφία τους κοινοποιείται σε έναν ακόμα κορυφαίο καθηγητή κτηνιατρικής.

Η Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος φιλοζωικών σωματείων η οποία έχει αναδείξει σημαντικές πτυχές της υπόθεσης Όλιβερ, λέει στο protothema.gr ότι η εκτίμηση του συγκεκριμένου καθηγητή κτηνιατρικής επιβεβαιώνει την γνωμάτευση της κτηνιάτρου, η οποία ήταν ξεκάθαρη από τη πρώτη στιγμή πως ο σκύλος κακοποιήθηκε από ανθρώπινο παράγοντα και όχι από άλλα ζώα.

Δεν υπάρχει κακοποίηση με αιχμηρό αντικείμενο, λένε οι κτηνίατροι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως, σε αντίθεση με την αρχική γνωμάτευση της κυρίας Τόλα, οι κτηνίατροι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που εξέτασαν τη σορό του Όλιβερ, εκτίμησαν ότι δεν υπάρχει κακοποίηση με αιχμηρό αντικείμενο, αποδίδοντας τα τραύματα που οδήγησαν στον θάνατο του άτυχου ζώου σε επίθεση από αγέλη σκύλων ή άλλο ζώο.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Μέσω
ΦΡΙΞΟΣ ΔΡΑΚΟΝΤΙΔΗΣ

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο