Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
FOCUS

Η γάτα δήμαρχος που υπηρέτησε 20 χρόνια σε πόλη της Αλάσκας!

GMG

SKALA

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

Γάτα ο δήμαρχος; Όχι ακριβώς. Το ορθότερο ήταν: ο δήμαρχος ήταν γάτα, αλλά και πάλι η μεταφορική του έννοια θα παραπλανούσε τους αναγνώστες.

Με τέσσερις λέξεις λοιπόν: Η γάτα που έγινε δήμαρχος. Παιδικό παραμύθι; Κάθε άλλο. Αληθινή ιστορία μεγάλων!

GRUPPO ΧΡΥΣΟΣ

IN AND OUT

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Αν ζητούσες από κάποιον κάτοικο της Talkeetna, της Αλάσκα, να σου περιγράψει τον δήμαρχο της πόλης του, κάπως έτσι θα άρχιζε την αφήγησή του: «Είναι χνουδωτός, πορτοκαλί, παιχνιδιάρης, δεν μιλάει ποτέ του, δεν έχει χέρια να σφίγγει άλλα χέρια, ούτε να χαιρετάει στις συγκεντρώσεις, και κοιμάται όλη μέρα…».

Κι έπειτα από αυτή την περιγραφή έρχεται εύλογα η ερώτηση στο στόμα: «Μα καλά, γάτα είναι;». Ακριβώς! Ο δήμαρχος ήταν γάτα, που πέθανε μια μέρα σαν σήμερα 21 Ιουλίου του 2016. Απίστευτο κι όμως… αμερικάνικο!

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Η πόλη Talkeetna βρίσκεται περίπου στα μισά του δρόμου ανάμεσα στην πρωτεύουσα της Αλάσκα Anchorage και στους πρόποδες του εθνικού πάρκου Denali, στο νότο· είναι μια ιδιόμορφη κοινότητα, γνωστή για κάποια περίεργα πράγματα (εκτός από τη γάτα δήμαρχο). Το ένα είναι το Moose Dropping Festival στη διάρκεια του οποίου ρίχνεται από ένα ελικόπτερο κοπριά της άλκης και οι θεατές μαντεύουν πού θα προσγειωθεί! Ένα άλλο είναι το Wilderness Woman Contest, όπου οι γυναίκες της περιοχής δοκιμάζουν τη σωματική τους ρώμη σε παιχνίδια δύναμης, όπως πετώντας κορμούς δένδρων και κυνηγώντας άλκες. Με λιγότερους από 900 κατοίκους, η λέξη «χωριό» αποδίδει περισσότερο την ιδιότητα της Talkeetna.

Zuper Service

Το 1997, ήταν η χρονιά που η εκλογή δημάρχου προκάλεσε τη δυσφορία, αλλά και την αδιαφορία των κατοίκων, με κανέναν από τους υποψηφίους να θεωρείται αρκετά άξιος να υποστηριχτεί.
Τότε, ο Lauri Stec, διευθυντής στο καταστήματος Nagley’s General Store, διάλεξε ένα γατάκι μέσα από ένα κουτί και το ονόμασε «Stubbs».

Παρότρυνε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν το γατί, γιατί «ήταν ο μοναδικός που άξιζε την ψήφο τους…»! Ένας δημοφιλής πολιτικός μόλις είχε «γεννηθεί». Οι κάτοικοι της Talkeetna υπερψήφισαν τον Stubbs και ο πορτοκαλί γάτος έγινε ο δήμαρχος του τόπου τους!

Ο δήμαρχος και οι απαιτήσεις του

Για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, αν και ιδιόρρυθμοι, οι κάτοικοι του χωριού δεν ήταν και εντελώς τρελοί: η θέση του δημάρχου ήταν σχεδόν συμβολική. Δεν λάμβανε αποφάσεις, δεν ήταν αυτό ςο υπέυθυνος για την φορολογία, ούτε νομοθετούσε…

Έτσι προτίμησαν ένα συμπαθές τετράποδο. Ο πορτοκαλί δήμαρχος τριγύριζε πια στην πόλη πίνοντας νερό από τις μικρές λακκούβες του δρόμου και κάνοντας επισκέψεις στο General Store – το γραφείο του. Οι μόνες απαιτήσεις του δημάρχου Stubbs ήταν η προσοχή και τα χάδια όταν το επιθυμούσε. Και παρόλο που ο χνουδωτός δήμαρχος δεν είχε τη ρητορική ικανότητα ενός τυπικού πολιτικού, πάντα τα πήγαινε καλά στις δημοσκοπήσεις. Ο Stubbs υπηρέτησε την Talkeetna για 20 χρόνια.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button