ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
FOCUS

Bublik: Μία ασυνήθιστη πολυκατοικία με 913 διαμερίσματα

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Κατά τη διάρκεια της Σοβιετικής περιόδου, οι αρχές της Μόσχας έχτισαν πολλά ασυνήθιστα κτίρια. Ένα από αυτά ήταν η κυλινδρική πολυκατοικία που κατασκευάστηκε το 1972 από τον Σοβιετικό αρχιτέκτονα Eugene Stamo και τον μηχανικό Aleksandr Markelov.

Βρίσκεται στην περιοχή Ochakovo-Matveevskoe, το κτίριο ονομάζεται Bublic μεταξύ των κατοίκων και των γειτόνων, λόγω της ομοιότητάς του με ένα κουλούρι (Bublik στη ρωσική γλώσσα). Αυτό το κτίριο κατοικιών σχεδιάστηκε για 913 διαμερίσματα.

“ΧΡΥΣΟΣ

Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες, πέντε παρόμοια κτίρια έπρεπε να κατασκευαστούν πριν από τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980.

Πέντε κτίρια που έμοιαζαν με το Ολυμπιακό σήμα επρόκειτο να κατασκευαστούν. Ωστόσο, μόνο δύο από αυτά ολοκληρώθηκαν.

“IN_AND_OUT

Ο λόγος πίσω από αυτό ήταν ότι η σοβιετική πολυκατοικία ήταν προσανατολισμένη αυστηρά στην πρακτικότητα και την οικονομική προσιτότητα.

Ωστόσο, τα κυλινδρικά σπίτια ήταν ακριβά στη συντήρηση.

Mechanical Solutions

Επίσης, οι τοποθεσίες των κτιρίων ήταν πολύ μακριά το ένα από το άλλο. Θα ήταν λοιπόν πολύ δύσκολο να τα συσχετίσουμε με τους Ολυμπιακούς κρίκους. Εκεί λοιπόν στέκονται, δύο κυλινδρικά κτίρια, ως καθημερινή υπενθύμιση κακής διαχείρισης από το σοβιετικό καθεστώς.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button