Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λασιθίου: «Να πάρουμε πίσω την αξιοπρέπεια μας!»

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις συνεχείς προεκλογικές επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών, τα οποία για μια ακόμα φορά υπόσχονται ότι θα κάνουν ότι δεν έκαναν τα τελευταία 5 χρόνια που διοικούν την χώρα.

Η αρχή έγινε με τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος έπρεπε να έρθει προσωπικά στον Άγιο Νικόλαο και να ακούσει από κοντά τα επιχειρήματα των τοπικών φορέων, ώστε να συμφωνήσει να ενταχθεί το τοπικό τμήμα του Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο 2ο επιστημονικό πεδίο, προκειμένου να έχει περισσότερους φοιτητές. Αφού το θέμα ήταν τόσο απλό, γιατί δεν είχε προχωρήσει από το 2021 που είχε κατατεθεί το αίτημα, με τα ίδια επιχειρήματα, στην ίδια κυβέρνηση; Η απάντηση είναι προφανής, αν το υπουργείο λειτουργούσε όπως οφείλει να λειτουργεί, τότε πως θα πουλούσαν εκδούλευση οι ντόπιοι κομματάρχες;

NOVA

Καθώς στον Άγιο Νικόλαο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εύρεσης στέγης, θυμίζουμε ότι ο Δήμος έχει παραχωρήσει οικόπεδο για να χτιστεί φοιτητική εστία και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τις επόμενες εκλογές, για να μάθουμε αν και πότε θα προχωρήσει η κατασκευή της.

Πρόσφατα ήρθε και ο Υπουργός Επικρατείας ο οποίος επίσης υποσχέθηκε ότι θα κτίσει σχολεία! Επί 5 χρόνια, μάλλον δεν είχε καταλάβει κανένας από την κυβέρνηση ότι τα παιδιά κάνουν μαθήματα σε προκάτ αίθουσες, το έμαθαν ξαφνικά μόλις μία βδομάδα πριν τις εκλογές και ήρθαν να τάξουν!

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Τα προεκλογικά ταξίματα όμως, δεν σταματούν εδώ. Αφού απεντάχθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης μια σειρά από έργα  εκατομμυρίων ευρώ, που διαφήμιζε ο κ. Πλακιωτάκης τον Μάιο του 2023 ότι είχε φέρει στο Λασίθι (φράγμα Αγίου Ιωάννη Ιεράπετρας, φράγμα Χοχλακιών Σητείας, φράγμα Μύρτους Ιεράπετρας, αντιπλημμυρικά έργα Γρα Λυγιάς, συνοδά έργα φράγματος Μπραμνιανών), ξαφνικά λίγες μέρες πριν τις εκλογές ανακάλυψαν ότι μπορούν να εκτελεστούν μέσω ΕΣΠΑ, χωρίς φυσικά να έχει υπογραφεί καμία σύμβαση μέχρι σήμερα!

Και η κοροϊδία επαναλαμβάνεται: Για άλλη μια φορά, προεκλογικά, όπως είχαν κάνει και τον Μάιο του 2023, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας από κοινού με τον κ. Πλακιωτάκη εξήγγειλαν την κατασκευή του Πολυδύναμου Ιατρείου Μακρύ Γυαλού. Δεν μπήκαν βέβαια στον κόπο να μας εξηγήσουν τί συνέβη και δεν προχώρησε τίποτα από την προηγούμενη φορά που το είχε εξαγγείλει ξανά η κ. Γκάγκα…

Mechanical Solutions

Παράλληλα, μάθαμε ότι στον νομό Λασιθίου δεν υπάρχει στην πραγματικότητα κανένα πρόβλημα με τα νοσοκομεία. Εκείνο που φταίει είναι η διοίκηση του νοσοκομείου, την οποία διόρισε η κυβέρνηση της ΝΔ, και η οποία δεν οργανώνει καλά τις εφημερίες. Πέρα από το γελοίο του επιχειρήματος, καθώς όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν τραγικές ελλείψεις προσωπικού, δεν μας απαντούν γιατί η κυβέρνηση διατηρεί επί 5 χρόνια μια, κατά δήλωσή της, ανίκανη διοίκηση στο νοσοκομείο;

Μέσα σε 5 χρόνια η Ν.Δ. κατάφερε να διαλύσει το δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, να διαλύσει την δημόσια διοίκηση και να φτωχοποιήσει τους Έλληνες σε βαθμό που η αγοραστική τους δύναμη είναι μεγαλύτερη μόνο από αυτή των Βούλγαρων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Η κυβέρνηση επέλεξε να μην φορολογήσει με υψηλότερο συντελεστή τα υπερκέρδη των τραπεζών, των εταιρειών ενέργειας και των διυλιστηρίων, ενώ αντίθετα μείωσε τον φόρο στα μερίσματα από 10% σε 5%, το οποίο φυσικά ευνοεί τους μεγαλομετόχους και ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να κερδοσκοπούν.

Αντίθετα έχει στοχοποιήσει τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες, επαναφέροντας εν έτει 2024 φορολογικές πρακτικές της δεκαετίας του 1980, εισάγοντας και πάλι το τεκμαρτό εισόδημα (!), με αποτέλεσμα να οδηγήσει χιλιάδες επαγγελματίες που παλεύουν για το μεροκάματο στο λουκέτο!

Θέλουν να μας πείσουν ότι η μόνη επιλογή που απομένει σε όποιον αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, όποιος περιμένει για χρόνια να πάρει σύνταξη, όποιος ψάχνει για δουλειά κλπ είναι να καταπιεί την αξιοπρέπειά του και να ζητήσει εξυπηρέτηση από τον ντόπιο κομματάρχη. Αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα.

Αυτή η κατάσταση μπορεί και πρέπει να ανατραπεί! Το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια Ελλάδα με αξιοκρατία, με νόμους που θα ισχύουν για όλους, με ένα αξιόπιστο σύστημα δημόσιας παιδείας και δημόσιας υγείας, με ένα σύστημα δημόσιας διοίκησης που θα είναι αποτελεσματικό και θα εξυπηρετεί τον πολίτη, όχι τους κομματικούς μηχανισμούς.

Στις επερχόμενες εκλογές σας καλούμε να δώσετε ένα ηχηρό μήνυμα ότι θέλετε επιτέλους η Ελλάδα να προχωρήσει, να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, με θεσμούς και διαφάνεια και αυτό μπορεί να το επιτύχει μόνο μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button