Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΚΕΨΗ

Αγιος Μηνάς ο Καλλικέλαδος, προστάτης των δημοσιογράφων

Η μνήμη του τιμάται στις 10 Δεκεμβρίου.

BOX CAFE
Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Γεννήθηκε στις αρχές του 4ου αι. στην Αθήνα, στα χρόνια του αυτοκράτορα Μαξιμίνου Β΄. Απέκτησε σπουδαία μόρφωση δίπλα σε σημαντικούς φιλοσόφους της εποχής του, αλλά γοητεύθηκε από τη χριστιανική θεολογία και έγινε χριστιανός και μάλιστα με ιεραποστολική δράση. Η ρητορική του δεινότητα του χάρισε το επίθετο «Καλλικέλαδος».

Ο αυτοκράτορας Μαξιμίνος τον διόρισε έπαρχο στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, με σκοπό να διώξει τους χριστιανούς, χωρίς να γνωρίζει ότι και ο ίδιο ήταν χριστιανός.

Mechanical Solutions

Όταν ο άγιος Μηνάς αρνήθηκε να εκτελέσει τη διαταγή του, συνελήφθη και υποβλήθηκε σε φρικτά βασανιστήρια από το νέο έπαρχο που έστειλε ο αυτοκράτορας, τον Αθηναίο λόγιο Ερμογένη. Ο τελευταίος τον έκλεισε στη φυλακή για να πεθάνει εκεί από τις βαθιές πληγές του. Όταν μετά από καιρό, ενδιαφέρθηκε να μάθει για την τύχη του και το αν πέθανε, διαπίστωσε ότι ο Άγιος ήταν σώος, ενώ οι πληγές του είχαν θεραπευθεί. Τον ρώτησε πως έγινε αυτό  και ο Άγιος απάντησε ότι τον θεράπευσαν οι προσευχές του στον Κύριο. Αυτό έγινε αφορμή να πιστέψει και ο Ερμογένης, αλλά και ο γραμματικός του Εύγραφος. Τους αποκεφάλισαν όλους μαζί.

*Ιωάννα Κρητσωτάκη – Δρακωνάκη, θεολόγος, πιστοποιημένη εκπαιδευτικός στη «Διαπολιτισμική και Συμπεριληπτική Εκπαίδευση» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στη “Διοίκηση και Οργάνωση Εκπαιδευτικών μονάδων” μεταπτυχιακή φοιτήτρια ΕΚΠΑ με ειδίκευση στη «Σχολική Θρησκευτική Αγωγή»


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Ιωάννα Κρητσωτάκη

Ονομάζομαι Κρητσωτάκη Ιωάννα και διαμένω μόνιμα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Είμαι παντρεμένη με το Χαρίδημο Δρακωνάκη και έχουμε ένα γιο 11 ετών, το Μιχάλη. Πτυχιούχος του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κάτοχος πιστοποιητικού «Διοίκησης και οργάνωσης εκπαιδευτικών μονάδων» , καθώς και του «Ιnternational Diploma in Travel and Tourism» από τη Vellum International. Πρόσφατα έλαβα την πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάνω στη «Διαπολιτισμική και συμπεριληπτική εκπαίδευση». Γνωρίζω άριστα Αγγλικά (κάτοχος Proficiency) και υπολογιστές (ECDL) Έχω απασχοληθεί στο παρελθόν ως ωρομίσθια και αναπλήρωτρια θεολόγος σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιφεριακή ενότητα Κρήτης παράλληλα με την καλοκαιρινή μου απασχόληση σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής όπου κατοικώ. Έχω βραβευτεί με το βραβείο Δασκαλάκη, ως μια εκ των 70 καλύτερων ξενοδοχουπαλλήλων της Κρήτης το 2017, με ταυτόχρονη αρθογραφία θεολογικού περιεχομένου σε τοπικά ΜΜΕ, συμμετοχή σε εσπερίδες π.χ. 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου συνεργασία Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων και Ι.Μ. Πέτρας και Χερρονήσου-Αύγουστος 2020 (διαδικτυακή επανάληψη σε συνεργασία με την Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου το Νοέμβριο 2020), διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων π.χ. Τα Πάθη τα Σεπτα, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου το 2015), ομιλίες στο Σύλλογο Προστασίας Αγένητου Παιδιού «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.Αυτή την περίοδο βρίσκομαι σε αναμονή πρόληψης για την ερχόμενη σχολική περίοδο ως αναπληρώτρια θεολόγος, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθώ μεταπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στη «Σχολική Θρησκευτική Αγωγή»

Σχετικά άρθρα

Back to top button