ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Power Pass: Ξεκινά σήμερα η καταβολή του επιδόματος

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Ξεκινά από σήμερα η πίστωση των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχων του Power Pass.

Η επιστροφή χρημάτων αφορά πάνω από 1,9 εκατ. δικαιούχους που θα λάβουν χρήματα ως αναδρομικά για τις αυξήσεις που έφερε η ρήτρα αναπροσαρμογής από το διάστημα 1η Δεκεμβρίου 2021 έως και τον Ιούνιο του 2022.

“ΧΡΥΣΟΣ

Για τους υπόλοιπους 600.000 δικαιούχους το ποσό θα κατατεθεί μέχρι τις 22 Ιουλίου, αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος που γίνεται στα στοιχεία των δηλώσεων.

Οι πληρωμές θα γίνουν εφάπαξ ενώ τα ποσά των επιστροφών ξεκινούν από τα 18 ευρώ και φτάνουν έως τα 600 ευρώ.

“IN_AND_OUT

Υπενθυμίζεται ότι χθες αναρτήθηκαν στην σχετική εφαρμογή (vouchers.gov.gr) τα ποσά, ενώ απεστάλη και ενημερωτικό e-mail.

Η αποζημίωση μέσω του Power Pass καταβάλλεται για το 60% των επιπλέον χρεώσεων, αφού πρώτα αφαιρεθούν από αυτές οι επιδοτήσεις του κράτους και οι πιθανές επιδοτήσεις από τους παρόχους

Mechanical Solutions

Για να δείτε το ποσό που θα λάβετε από το Power Pass:

-Επισκεφτείτε την εφαρμογή στο vouchers.gov.gr.
– Επιλέγετε το εικονίδιο Power Pass.
– Συνδέεστε στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet.
– Μόλις συνδεθείτε, η εφαρμογή του Power Pass θα δείξει το ΑΦΜ σας (του Δικαιούχου) και θα εμφανίζει την αίτηση ως «Υπό Εκκαθάριση».
– Ακολουθεί η Σύνοψη Εκκαθάρισης του Power Pass και το Εκκαθαρισθέν Ποσό.

Παράλληλα αναμένεται να ανοίξει τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου το Fuel Pass 2, το επίδομα που θα αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Οι ημερομηνίες πληρωμών εκτιμάται ότι θα γίνει στις αρχές Αυγούστου.

Τα στάδια της αίτησης

Εκκρεμεί υποβολή: o χρήστης δεν έχει πατήσει “υποβολή αίτησης”.

Απορριφθείσα: έχει απορριφθεί η αίτηση. Εάν πλοηγηθείτε στη σελίδα της αίτησης θα δείτε στο πάνω μέρος περισσότερες πληροφορίες (π.χ. αδυναμία διασταύρωσης του ΑΦΜ ως δικαιούχου/συνδικαιούχου στο δηλωθέν ΙΒΑΝ). Απορριφθείσες αιτήσεις μπορούν να αλλαχθούν και να επανυποβληθούν.

Υπό έλεγχο: η αίτηση έχει υποβληθεί και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου των ακολούθων.
– αν το ΑΦΜ είναι δικαιούχος / συνδικαιούχος στο δηλωθέν IBAN.
– αν ο αιτών/αιτούσα δεν έχει ξεπεράσει την μία (1) αίτηση για τον ίδιο και τον/την σύζυγο και δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις (3) για τα προστατευόμενα μέλη.

Υπό εκκαθάριση: έχει ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για το ΙΒΑΝ/ΑΦΜ, και δεν απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από τον πολίτη.

Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα: το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα.

Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα: η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα μέσω ΔΙΑΣ και περιμένουμε από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.

Εγκριθείσα: έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμη. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button