ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης: Ελεύθερη επιλογή εισφορών για τους ασφαλισμένους

Αλλαγές στην ασφάλιση των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στο Thessaloniki Summit 2019.

Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, το νέο ασφαλιστικό σύστημα προσφέρει ελεύθερη επιλογή εισφορών για τους ασφαλισμένους, αποσυνδέοντας την ασφάλιση από τα χρόνια εργασίας και το εισόδημα. «Είμαι σίγουρος ότι θα το αγκαλιάσουν οι επιστήμονες, οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι», ανέφερε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι το ασφαλιστικό αυτό «παύει, με λίγα λόγια, να είναι νέο Φορολογικό. Γιατί εμείς, μειώνοντας τους φόρους, εξασφαλίζουμε πολύ περισσότερο εισόδημα στους ελεύθερους επαγγελματίες ώστε να αποταμιεύουν περισσότερο αλλά και να μένουν με μεγαλύτερο καθαρό εισόδημα, μετά τους φόρους και τις εισφορές».

caffeine adv 2021

Οπως επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου επέφερε «ολέθρια» αποτελέσματα καθώς «επέβαλε συνειδητά δυσβάσταχτες εισφορές, “γονατίζοντας” και αποθαρρύνοντας ένα παραγωγικό και δημιουργικό τμήμα της ελληνικής οικονομίας. Ενίσχυσε ραγδαία την εισφοροδιαφυγή και τη φοροδιαφυγή. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα και επιβεβαιώνουν απόλυτα αυτό το οποίο σας λέω».

Το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται 10 αλλαγές στο ασφαλιστικό. Η κυβέρνηση προτίθεται να αλλάξει διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου με το νέο ασφαλιστικό που αναμένεται στη Βουλή τον Δεκέμβριο.

neratzoulis neo

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button