Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Market Pass: Σήμερα η καταβολή της τελευταίας δόσης

Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Σήμερα Δευτέρα 3 Ιουλίου αναμένεται να καταβληθεί η τελευταία προγραμματισμένη δόση του Market Pass, για όσους είχαν επιλέξει κατάθεση σε άυλη κάρτα. Υπενθυμίζεται ότι εκείνοι που έχουν επιλέξει κατάθεση σε λογαρασμό έχουν πληρωθεί όλο το ποσό και δεν έχουν κάτι άλλο να αναμένουν.

Η κυβέρνηση πάντως φαίνεται ότι προσανατολίζεται στη συνέχιση και των δύο μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας – κυρίως σε ό,τι αφορά τα τρόφιμα: πρόκειται για την παράταση τόσο του Market Pass όσο και του «Καλαθιού του νοικοκυριού».

NOVA

Market Pass

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο σενάριο είναι το Market Pass να πάρει μια τρίμηνη παράταση, ωστόσο εξετάζεται και το σενάριο της πεντάμηνης (Αύγουστο έως και Δεκέμβριο 2023). Ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα είναι 100 εκατ. τον μήνα, ενώ η μηνιαία επιδότηση θα παραμείνει σταθερή από 22 έως 100 ευρώ, ενώ αφορά περίπου 8,5 εκατ. πολίτες. Στη συνέχεια, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές το μέτρο θα επανεξεταστεί και σε συνάρτηση με την πορεία της ακρίβειας και των δημοσιονομικών περιθωρίων δεν αποκλείεται να επεκταθεί και έως το τέλος του έτους.

Για να λάβει κάποιος το πλήρες ποσό του Market Pass θα πρέπει να επιλέξει την κατάθεση σε ψηφιακή άυλη κάρτα, η οποία εξαργυρώνεται σε POS (σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, γαλακτοπωλεία, φούρνοι, ιχθυοπωλεία, λαϊκές).

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Στην περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την κατάθεση σε λογαριασμό τότε θα λάβει το 80% της επιδότησης.

Εν τω μεταξύ, λίγες ημέρες απομένουν για τον τελευταίο γύρο πληρωμών του market pass που θα ξεκινήσει την Δευτέρα 03/07 για τους δικαιούχους της άυλης ψηφιακής κάρτας. Συγκεκριμένα όπως έχει ήδη ανακοινωθεί οι πληρωμές γίνονται στις άυλες κάρτες κάθε 3 του μήνα μέχρι και τον Ιούλιο.

Mechanical Solutions

Οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες λήγουν αυτομάτως στις 31 Αυγούστου 2023 και δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές μετά την ημερομηνία αυτή. Βέβαια στην περίπτωση που παραταθεί το μέτρο είναι πιθανό να αλλάξει η ημερομηνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα 300 εκατ. ευρώ του market pass προστίθενται τα μέτρα ύψους 720 εκατ. ευρώ τα οποία είχε εξαγγείλει προεκλογικά η ΝΔ για το 2024.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η πληρωμή

Για να δει ο χρήστης σε ποιο στάδιο είναι η διαδικασία, θα πρέπει να μπεί στο vouchers.gov.gr και να ενημερώνεστε για την πορεία του αιτήματος. Το μήνυμα της πληρωμής της δεύτερης δόσης θα γράφει:

ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΗ – ΣΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

Όταν πλέον πιστωθούν τα χρήματα θα φαίνεται το παρακάτω μήνυμα:

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ: Η συγκεκριμένη πληρωμή έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Σημειώνεται ότι τα ποσά που θα καταβληθούν ανά νοικοκυριό, έχουν ως εξής:

22 ευρώ σε ένα μονομελές νοικοκυριό
32 ευρώ σε ένα ζευγάρι χωρίς τέκνα
32 ευρώ σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο
42 ευρώ σε μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα
42 ευρώ σε ένα ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο
52 ευρώ σε ένα ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα
62 ευρώ σε ένα ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα
72 ευρώ σε ένα ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα

Αγορές με αύλη κάρτα

Τα καταστήματα, στα οποία μπορούν να εξαργυρώνουν οι καταναλωτές τα χρήματα του market pass, είναι:

Παντοπωλεία, σουπερμάρκετ, κρεοπωλεία, καταστήματα ζαχαροπλαστικής, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία, καθώς και διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψη του χρηματικού ποσού που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα.

Η χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (Web/Virtual POS).

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως την 31η/08/2023. Μετά, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός που την χορήγησε υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει ενώ, χάνεται όποιο υπόλοιπο δεν έχει χρησιμοποιηθεί.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο