ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρωζώνη

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Στα 357,665 δισ. ευρώ ανήλθε το α’ τρίμηνο φέτος το ελληνικό δημόσιο χρέος έναντι 344,248 δισ. ευρώ το α’ τρίμηνο του 2021, καταγράφοντας την μεγαλύτερη μείωση στην Ευρωζώνη, ωστόσο παραμένει το υψηλότερο στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Eurostat, το ελληνικό  χρέος μειώθηκε στο 189,3% του ΑΕΠ, με δεύτερο υψηλότερο της Ιταλίας (152,6%), ενώ ακολουθούν Πορτογαλία (127%), Ισπανία (117,7%) και Γαλλία (114,4%). Στον αντίποδα, το χαμηλότερο χρέος είχαν Εσθονία (17,6%), Λουξεμβούργο (22,3%) και Βουλγαρία (22,9%).

“ΧΡΥΣΟΣ

Συγκριτικά με το δ’ τρίμηνο του 2021, το ελληνικό χρέος μειώθηκε κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, όπως και της Λιθουανίας, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μείωση μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης. Σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο του 2021, η μείωση έφθασε τις 20 ποσοστιαίες μονάδες για το ελληνικό χρέος, με δεύτερη μεγαλύτερη τη μείωση του κυπριακού χρέους (16,1 π.μ.).

Η Eurostat σημειώνει ότι η μείωση του λόγου του χρέους της Ευρωζώνης οφείλεται στην αύξηση του ΑΕΠ, η οποία αντιστάθμισε την αύξηση του δημόσιου χρέους σε απόλυτα ποσά.

“IN_AND_OUT


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button