ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η βιβλιοθήκη της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης εντάσσεται στο Future Library

Η Βιβλιοθήκη της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) ΄Το Φως΄ με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την ένταξή της στο Δίκτυο Βιβλιοθηκών του Future Library. Το Future Library είναι ένα Κοινωνικό Δίκτυο μέσα από το οποίο προωθείται η διαδικτυακή μάθηση, ενημέρωση και διάδραση για όλα τα μέλη της και συμβάλλει στην ελεύθερη πρόσβαση όλων στην Τέχνη, την Παιδεία και τον Περιβαλλοντικό Πολιτισμό.

Είναι μια πολύ σημαντική προσπάθεια που γίνεται για την ανάδειξη της κληρονομιάς των Βιβλιοθηκών και την προώθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Βασικοί χρηματοδότες της όλης προσπάθειας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Bill & Melinda Gates Foundation και η Ευρωπαική Ένωση (Competitiveness and Innovation framework program).

caffeine adv2020b

Η Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ δημιουργήθηκε το 1995 και αποτελείται από περίπου 30.000 βιβλία και 10.000 Περιοδικά όλων των θεμάτων, όπως Θεολογικά, Ιστορικά, Τοπικής Ιστορίας, Επιστημονικά, Νομικά, Ιατρικά, Λογοτεχνικά, Τέχνης κ.ά.

Οι συλλογές είναι κυρίως στα Ελληνικά, αλλά και στα Αγγλικά, στα Γερμανικά, στα Γαλλικά, στα Ρωσικά και σε άλλες γλώσσες. Η Βιβλιοθήκη έχει ενταχθεί, επίσης, στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

neratzoulis neo

Η ΟΑΚ πιστεύει στην σπουδαιότητα των Βιβλιοθηκών ως κέντρων μάθησης και χώρων δημιουργικότητας και προσκαλεί όλους του ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν τη Βιβλιοθήκη της.

Όσοι εκ των φορέων επιθυμούν να συνεργασθούν, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Βιβλιοθηκονόμο της ΟΑΚ κ. Ιωάννη Μουντογιαννάκη, στο τηλ.: 28240 22245 ή 28240 22500 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button