ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προπομπός για την ένταξη των Μινωικών ανακτόρων η ΣπιναλόγκαΣτην Γενική Διάσκεψη του Οργανισμού και την Γενική Συνέλευση των Κρατών-Μελών της Σύμβασης Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco το 2020 , αναμένεται να κριθεί η πρόταση – που ήδη έχει κατατεθεί από το Δήμο Αγίου Νικολάου – και αφορά στην ένταξη της Σπιναλόγκας στον  κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής μας κληρονομιας.

Ήδη το 2019, επιτετραμένοι σύμβουλοι του Οργανισμού, αναμένεται να επισκεφθούν το νησί, προκειμένου να διαπιστώσουν την ακρίβεια όσων περιγράφονται στον φάκελο υποψηφιότητας αλλά και την ειλικρινή στήριξη της τοπικής κοινωνίας στην προσπάθεια που ήδη έχει αναληφθεί.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Με αφορμή την συνάντηση που είχε  ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός με την Υπ. Πολιτισμού κ. Μ. Ζορμπά, στην Αθήνα (9/2), , παρουσία εκπροσώπων της Ε.Φ.Α  Λασιθίου, της Γ.Γ του υπουργείου κ. Μ. Βλαζάκη, υπηρεσιακών παραγόντων, προτάθηκε – η διοργάνωση της πραγματικά ενδιαφέρουσας συναυλίας που έγινε στο νησί (“Απόκοπος ή Σπιναλόγκα” – Ιούλιος 2018) και συμπεριλήφθηκε στο φάκελο της υποψηφιότητας μαζί με το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ – να παρουσιαστεί στην έδρα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, ή πιθανόν στο Παρίσι.  έδρα της Ουνέσκο.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του, τόσο την Ε.Φ.Α Λασιθίου, στην Γ.Γ του Yπουργείου Πολιτισμού κ. Μ.Βλαζάκη καθώς και στην Περιφέρεια Κρήτης, δήλωσε ότι : «Ο πρώτος και μεγάλος στόχος της παρούσας δημοτικής περιόδου, για την σημερινή δημοτική αρχή, επετεύχθει» !

swell adv 2021

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στην στήριξη της Ε.Φ.Α Λασιθίου στην Γ.Γ του υπουργείου πολιτισμού, καθώς και στην  Περιφέρεια Κρήτης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ένταξη της Σπιναλόγκας , θ΄ αποτελέσει τον “προπομπό”,  για την ένταξη μελλοντικά των Μινωικών Ανακτόρων.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button