Πολιτισμός

Οι πολύτιμοι αρχαιολογικοί θησαυροί επέστρεψαν πάλι στο Μουσείο Αγίου Νικολάου

Στα τέλη του 2015 εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου. Αυτό θεωρεί η Διευθύντρια της ΚΔ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Χρύσα Σοφιανού ως εφικτό στόχο, εφόσον οι ρυθμοί των εργασιών συνεχιστούν το ίδιο εντατικοί, ως ήταν μέχρι σήμερα, σημειώνοντας ότι τα εγκαίνια ενδεχομένων να μπορούσαν να γίνουν στο τέλος του επόμενου έτους. Πάντως, σίγουρα, το Μουσείο θα ανοίξει για τους επισκέπτες την τουριστική περίοδο του 2016.

Xθες η Διευθύντρια της ΚΔ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Χρύσα Σοφιανού άνοιξε την πύλη του Αρχαιολογικού Μουσείου αποκλειστικά για την ΑΝΑΤΟΛΗ, μιας και ο αρχαιολογικός «θησαυρός» επέστρεψε στην «κιβωτό» του.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Σήμερα ολοκληρώνεται η μεταφορά των αρχαίων από την εξωτερική αποθήκη όπου φυλάσσονταν όλο αυτό το χρονικό διάστημα που διήρκεσαν οι εργασίες κατασκευής. Αυτή τη βδομάδα έγινε και η διοικητική παραλαβή του εσωτερικού του Μουσείου, όπου έχουν πλέον συγκεντρωθεί και αποθηκευτεί τα αρχαία.

Καταλαμβάνουν τη δυτική νέα πτέρυγα του Μουσείου, όπου παραμένουν συσκευασμένα και φυλασσόμενα από τους φύλακες και όπου πρόσβαση έχουν μόνο οι αρχαιολόγοι και οι φύλακες. Εκεί θα παραμείνουν μέχρι την ολοκλήρωση και της Μουσειογραφικής Μελέτης του Μουσείου, με την οποία θα καθοριστεί ο τύπος, τα μεγέθη και τα σχήματα των νέων προθηκών, ο τρόπος έκθεσης και η συνοδευτική εποπτική τεκμηρίωση της αρχαιολογικής έκθεσης συνολικά. Η μελέτη αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο ή Απρίλιο. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η Μουσειολογική


Μελέτη και έχει υποβληθεί προς έγκριση στο Υπουργείο Πολιτισμού. Και οι δύο αυτές μελέτες θα ενταχθούν στο τρέχον ΕΣΠΑ, αντλώντας χρηματοδότηση για την υλοποίησή τους.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Σε εκκρεμότητα παραμένει μία ακόμη μελέτη, που αφορά τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Μουσείου, η οποία επίσης πρόκειται να ανατεθεί σύντομα, δήλωσε η κ. Σοφιανού, εξηγώντας ότι ο εργολάβος συνεχίζει ορισμένες εργασίες εξωτερικά του κτιρίου.

 

Ανατολή


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button