Πολιτισμός

Ο Νίκος Κούνδουρος τιμήθηκε για την προσφορά του στον Πολιτισμό

Ο υπουργός Πολιτισμού και η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών τίμησαν τον Νίκο Κούνδουρο για την προσφορά του στον Πολιτισμό.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο σκηνοθέτης Χάρης Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, χαρακτήρισε τον Ν.Κούνδουρο «ξεχωριστό δημιουργό, ενεργό πολίτη, πολύπλευρο καλλιτέχνη».

Ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, είπε ότι σκηνικό των ταινιών του Κούνδουρου «είναι η Ιστορία, που εκτυλίσσεται στις ταινίες του με καταπληκτική γνώση και προσωπική εικαστική σφραγίδα».


«Σήμερα δεν τιμάται ο Κούνδουρος αλλά ο κινηματογράφος» είπε από την πλευρά του ο σκηνοθέτης. 

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

«Από τότε που ασκώ αυτή τη χαρισματική προσφορά στον πολιτισμό, που λέγεται κινηματογράφος, δεν έχω ησυχάσει. Είναι μια σχέση ψυχής με το κοινό. Δεν υπάρχει άλλη σχέση τόσο καίρια, τόσο βαθιά, που να ενώνει ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο» πρόσθεσε.

Ανάμεσα σε αυτούς που παρακολούθησαν την εκδήλωση ήταν ο Γιάννης Σμαραγδής, ο Ανδρέας Πάντζης, ο Κώστας Κουτσομύτης, η Άννα Βαγενά, ο Δημήτρης Παντερμαλής και άλλοι.

Ο υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε και στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο, λέγοντας «Παρότι οι πόροι, από την πλευρά της πολιτείας, είναι μειωμένοι, ο ελληνικός κινηματογράφος συναγωνίζεται εκείνον, χωρών με μεγαλύτερες επιχορηγήσεις. Η άνοιξη των νέων κινηματογραφιστών δεν είναι αποκομμένη από την προσφορά άλλων γενεών, που είναι πάντοτε παρούσες στη δημιουργία και στη σχέση με το κοινό» και υποσχέθηκε ότι το υπουργείο θα προσφέρει κίνητρα σε δημιουργούς και νέους επιχειρηματίες.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button