Κυριακή, 18 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΝίκος Καζαντζάκης | Κυκλοφόρησε το προσωπικό ημερολόγιο του συγγραφέα

Νίκος Καζαντζάκης | Κυκλοφόρησε το προσωπικό ημερολόγιο του συγγραφέα

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη ανακοινώνει την κυκλοφορία της Β΄ έκδοσης του πρώτου Ημερολογίου του Νίκου Καζαντζάκη που εκδίδεται αυτούσιο. Πρόκειται για το προσωπικό Ημερολόγιο του συγγραφέα από την πρώτη, ιστορική πλέον, περιήγησή του στο Άγιον Όρος με τον Άγγελο Σικελιανό στα τέλη του 1914.

Το βιβλίο παρουσιάζει στο ευρύ κοινό ένα από τα παλαιότερα σημειωματάρια-ημερολόγια του συγγραφέα, το οποίο εκδίδεται στο σύνολό του εκατό και πλέον χρόνια μετά την αρχική δημιουργία του. Την εισαγωγή, τα σχόλια και την επιμέλεια του συνόλου της έκδοσης υπογράφουν η καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ Χριστίνα Ντουνιά και η υποψήφια διδάκτορας Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνη του Αρχείου του Μουσείου Καζαντζάκη, Παρασκευή Βασιλειάδη.

mechanical adv 2021

Η πρώτη έκδοση του ημερολογίου που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2020 γνώρισε αμέσως τεράστια ανταπόκριση τόσο από το ευρύ κοινό όσο και από τους ειδικούς ερευνητές του έργου του συγγραφέα, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα έχουν αφιερώσει πλήθος κριτικών αποτιμήσεων στον Τύπο, με αποτέλεσμα την εξάντληση των αντιτύπων της έκδοσης τρεις μόλις μήνες μετά την κυκλοφορία της. Έτσι το Μουσείο Καζαντζάκη ανταποκρινόμενο στην διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση αποφάσισε την επανέκδοσή του.

apostolakis adv 2

Το Μουσείο Καζαντζάκη επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του τόσο στο κοινό και τους κριτικούς που υποδέχτηκαν με εγκωμιαστικά σχόλια την εκδοτική αυτή προσπάθεια, όσο και στις Εκδόσεις Καζαντζάκη και τη διευθύντριά τους κα Νίκη Σταύρου, για την ευγενική παραχώρηση της άδειας έκδοσης, αλλά και στην Περιφέρεια Κρήτης που ανέλαβε τα έξοδα της έκδοσης εξασφαλίζοντας την ευρύτερη διάθεση του βιβλίου στην ερευνητική κοινότητα, τους μελετητές και τους αναγνώστες του έργου του Νίκου Καζαντζάκη.

Περισσότερα για τις εκδόσεις του Μουσείου https://www.kazantzaki.gr/gr/publications

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble