Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αγιος Νικόλαος: Μουσική εκδήλωση – Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία με το εργαστήρι Θεάτρου-Κινηματογράφου-Μουσικής του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης σας προσκαλούν στην μουσική εκδήλωση με τους ωφελούμενους συμμετέχοντες του προγράμματος “Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση” αξιώνοντας την μουσική πράξη ως κοινωνικό αγαθό για την ευημερία, την πρόοδο και την κοινωνική συνοχή.

Συμπράττουν με τους εκλεκτούς σολίστες Κώστα Λιόντο στο κλαρίνο, Παναγιώτη Σάκκουλα στο στεριανό λαούτο, Μάλαμα Πατρέλη και Δήμο Παπατζαλάκη στο τραγούδι και παρουσιάζουν τραγούδια και χορούς από την Θράκη την Μακεδονία την Ήπειρο την Στερεά Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου με κοινό θέμα την αναγκαστική φυγή και τον ξενιτεμό.

NOVA

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλαζ ΕΟΤ στον Άγιο Νικόλαο, την Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 21:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Mechanical Solutions

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα…

Το πρόγραμμα «Η τέχνη του ρυθμού στην εκπαίδευση» διεξάγεται με μεγάλη μαζικότητα τα έξι τελευταία χρόνια αδιάκοπα στο πλαίσιο του Εργαστηρίου ΘΕΚΙΜΣ με ωφελούμενους περισσότερους από 3.500 συμμετέχοντες μέχρι σήμερα στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, σε πέντε διαφορετικές πόλεις, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα. Αποτελεί την μαζικότερη δράση σύνδεσης του Πανεπιστημίου με το νησί.

Συμμετέχουν πολίτες όλων των ειδικοτήτων, όπως επαγγελματίες υγείας. εκπαιδευτικοί αλλά και φοιτητές χωρίς να αποκλείονται άτομα από άλλες ειδικότητες δημιουργώντας το έδαφος για ίση πρόσβαση στη μάθηση καθώς η συμμετοχή για όλους είναι απολύτως δωρεάν για όλους. Υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης, των Δήμων Χανίων (ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ), Ρεθύμνου, Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.), Αγίου Νικολάου (Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.) και Ιεράπετρας (ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και συγκεκριμένα με το εργαστήρι Θεάτρου-Κινηματογράφου-Μουσικής του τμήματος Φιλολογίας.

Μερικά από τα οφέλη του έργου είναι να προσφέρει εργαλεία για την αυτοδιαχείριση των αγχογόνων συναισθημάτων στον εργασιακό χώρο και να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν δεξιότητες ορθολογικής διαχείρισης χρόνου και επιτυχημένου συντονισμού εργασιών για άμεσο αποτέλεσμα της αποδοτικότητάς τους.

Η τοποθέτηση  του ρυθμού στον πυρήνα των σεμιναρίων αποσκοπεί στο να αφυπνίσει στοιχεία έκφρασης όπως τον πειραματισμό, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, που αφενός αναστέλλουν την αγχώδη ένταση της καθημερινότητας στο εργασιακό περιβάλλον, αφετέρου επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να επανοικειοποιηθούν ποιότητες οι οποίες συνθλίβονται υπό το βάρος του άγχους και της πίεσης όπως η ηρεμία, η ισορροπία, η ψυχική και συναισθηματική υγεία.

Η ολιστική βιωματική έκφραση του ρυθμού επιτυγχάνει τον μετασχηματισμό της κοινωνίας σε μια ζωντανή κοινότητα δημιουργίας, προσωπικής έκφρασης και επικοινωνίας με τελικό ζητούμενο την ανάπτυξη και τη συνοχή της. Η τέχνη του ρυθμού αποτελεί σημαντικό εργαλείο κοινωνικής αλλαγής και οικοδόμησης της κοινότητας μέσα από την σύσταση μιας καλλιτεχνικής κοινότητας συνεργασίας και έρευνας εθελοντών -συμμετεχόντων του προγράμματός μας, μέσα από ζωντανά εργαστήρια (living labs) και συμβάλλει στην ενδυνάμωση κοινωνικών δομών και φορέων στήριξης ευάλωτων ομάδων. Το προαναφερθέν αποδεικνύεται από την επιτυχή συνεργασία μας με κοινωνικούς φορείς εδραιώνοντας την παραπάνω στόχευση με πολλαπλά προσδοκόμενα οφέλη για την τοπική κοινωνία της Κρήτης. Οι εν λόγω φορείς που συνεργαστήκαμε είναι ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον καρκίνο», η Εταιρεία Alzheimer και Υγιούς Γήρανσης Ηρακλείου «Αλληλεγγύη» στο Ηράκλειο, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, τα φιλανθρωπικά σωματεία της πόλης των Χανίων ό-πως ο Σύλλογος Ορίζοντας, ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη, ΚΗΦΑΜΕΑ, ΕΛΕΠΑΠ, O Άλλος Άνθρωπος, Κέντρο Ημέρας Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ASBERGER, Συνάνθρωπος Ομάδα Στήριξης και με το Τμήμα Τρίτης Ηλικίας και το Κέντρο Κοινότητας της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρεθύμνου.

Η συμμετοχή για όλους τους συμμετέχοντες είναι δωρεάν, καθώς υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης, των Δήμων Χανίων (ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ), Ρεθύμνου, Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.), Αγίου Νικολάου (Π.Α.Ο.Δ.Α.Ν.) και Ιεράπετρας (ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και συγκεκριμένα με το εργαστήρι Θεάτρου-Κινηματογράφου-Μουσικής του τμήματος Φιλολογίας.

Τα σεμινάρια είναι δίωρης διάρκειας και διεξάγονται σε εβδομαδιαία βάση δια ζώσης.

Η ιδέα του προγράμματος ανήκει στον διακεκριμένο μουσικό Γιάννη Παπατζανή, ο οποίος κάνει τον σχεδιασμό και την επιμέλεια. Τον συντονισμό και την συνεπιμέλεια υλοποιεί η μουσικός Ανθή Φουρκή. Επιστημονικά υπεύθυνοι του προγράμματος είναι ο θεατρολόγος και διευθυντής του εργαστηρίου Μουσικής-Θεάτρου-Κινηματογράφου του τμήματος Φιλολογίας ΠΚ κ. Εμμανουήλ Σειραγάκης και ο διευθυντής του εργαστηρίου Ψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής του ΠΤΔΕ κ. Ηλίας Κουρκούτας,

Η ομάδα έργου αποτελείται συνολικά από τριάντα ένας (31) εξειδικευμένους καλλιτέχνες, τεχνικούς και καθηγητές Πανεπιστημίου.

Όταν φορείς όπως το Πανεπιστήμιο, η Περιφέρεια Κρήτης αλλά και Δήμοι του νησιού υιοθετούν νέες ιδέες που μετουσιώνονται σε καινοτόμες δράσεις, επιτυγχάνουν μια ακόμη σημαντική συμβολή προς την εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο, εναρμονιζόμενη πλήρως με την ποιοτική αναβάθμιση της ανθρώπινης ζωής και με το σύγχρονο πνεύμα της εκπαίδευσης.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button