Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα: Βραβεύτηκαν Μητροπολίτης, Περιφερειάρχης από τον Δήμαρχο

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB

Την ενίσχυση της συνεργασίας όλων των φορέων της Κρήτης και της Κεντρικής διοίκησης για την ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού στο νησί σε συνδυασμό με τον Πρωτογενή τομέα, γαστρονομία ,τον Πολιτισμό, την τοπική παράδοση, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας σε διαδοχικές εκδηλώσεις που οργάνωσαν με επιτυχία αντίστοιχα το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και ο Δήμος Ιεράπετρας.

Ο Περιφερειάρχης στις δυο εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα τουρισμού, ανέφερε ότι ,η Κρήτη κλήθηκε για ακόμη μια φορά παρά τα προβλήματα, να προσαρμοστεί και να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις, της παγκόσμιας γεωπολιτικής κατάστασης μέσα σε έναν κυκεώνα πολλαπλών κρίσεων, υγειονομικών, γεωπολιτικών, οικονομικών.

NOVA

Ο κ. Αρναουτάκης μιλώντας στις πολυπληθείς εκδηλώσεις παρουσία θεσμικών εκπροσώπων, επιχειρηματιών-εργαζομένων στον τουρισμό, και σε πολίτες, τόνισε την καθοριστική συμβολή του τουρισμού στην κοινωνική συνοχή ενώ παράλληλα ζήτησε από την Πολιτεία την επανεξέταση της Εργατικής νομοθεσίας. Συγκεκριμένα ο
Περιφερειάρχης ανέφερε: «Τη δεδομένη χρονική στιγμή οφείλουμε να επισημάνουμε πως ο τουρισμός έχει καθοριστική συμμετοχή στην κοινωνική συνοχή, στην περιφερειακή ανάπτυξη, στις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται, στα πολλαπλά κοινωνικά οφέλη που παράγονται.

Όλα αυτά θα πρέπει να τα διαφυλάξουμε και φυσικά να τα εξελίξουμε.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού, τους ξενοδόχους, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και το Εργατικό Κέντρο, δημιουργούμε τις βάσεις για την απαραίτητη προσαρμογή γύρω από το μοντέλο και
τους κανόνες που πρέπει να υιοθετηθούν σε περιφερειακό επίπεδο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων των επόμενων χρόνων. Και μια τέτοια πρόκληση είναι και το εργασιακό περιβάλλον για τους χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο. Τους ανθρώπους που με συνέπεια και υπευθυνότητα σηκώνουν μεγάλος βάρος για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Κρήτη. Σε αυτούς τους ανθρώπους η πολιτεία οφείλει να εστιάσει στην επανεξέταση τόσο της εργατικής νομοθεσίας, όσο και των ζητημάτων που σχετίζονται με το επίδομα των εποχικά εργαζομένων, αλλά και άλλων κρίσιμων ζητημάτων στα οποία θα αναφερθούν διεξοδικά οι εκπρόσωποι των σωματείων και των εργαζομένων.»

Τον Περιφερειάρχη ευχαρίστησαν θερμά για την παρουσία του και για τους σχεδιασμούς της Περιφέρειας, οι διοργανωτές των δυο εκδηλώσεων, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς και ο Δήμαρχος Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Mechanical Solutions

Βραβεύτηκαν Μητροπολίτης, Περιφερειάρχης από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας

Στην καταληκτήρια εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα τουρισμού στην Ιεράπετρα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Γιάννη Ανδρουλάκη, θεσμικών εκπροσώπων και πλήθους κόσμου ο Δήμος
Ιεράπετρας βράβευσε για το έργο και την προσφορά τους στην προβολή και ενίσχυση του τουρισμού και της παράδοσης, τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κκ Κύριλλο ,τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Συγγραφέα-Δημοσιογράφο Νίκο Ψιλάκη.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης βράβευσε τον Μητροπολίτη και τον Περιφερειάρχη αναφερόμενος παράλληλα στο σημαντικό τους έργο, ενώ τον συγγραφέα βράβευσε η Αντιδήμαρχος
Μαρία Ρουμελιωτάκη, η οποία επίσης εξήρε την προσφορά του. Ειδικότερα, ο Μητροπολίτης τιμήθηκε για την προσφορά της Ιεράς Μητρόπολης στην προβολή των θρησκευτικών μνημείων και την προώθηση του Θρησκευτικού τουρισμού. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης τιμήθηκε για την συμβολή του στην τουριστική προβολή και στην συνεργασία του με τον Δήμαρχο για την προώθηση έργων στο Δήμο Ιεράπετρας που συμβάλουν στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Συγγραφέας-Δημοσιογράφος τιμήθηκε για την προσφορά του στην παράδοση, τον Πολιτισμό και τον τουρισμό. Οι τιμώμενοι ευχαρίστησαν θερμά τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την τιμή που τους έκανε, προσθέτοντας ότι, θα συνεχίσουν την καλή συνεργασία για το καλό του τόπου.

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης ευχαριστώντας τον Δήμαρχο, είπε ότι, το βραβείο αφιερώνεται στην Περιφέρεια, στο Περιφερειακό συμβούλιο, στα στελέχη και τους υπαλλήλους της Περιφέρειας για την συνεργασία που έχουμε.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο