Κρήτη

ΒΟΑΚ: Ξεκίνησε η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Μουρνιών στα Χανιά

Ένα σημαντικό οδικό έργο που θα δημιουργήσει με την ολοκλήρωση του καλύτερες κυκλοφοριακές συνθήκες και θα βελτιώσει σημαντικά την ασφάλεια οδηγών και οχημάτων ξεκίνησε στα Χανιά.

Πρόκειται για το έργο κατασκευής του Κόμβου Μουρνιών. «Σύνδεση κόμβου Μουρνιών του Β.Ο.Α.Κ. με την πόλη των Χανίων» (δρόμος Μουρνιές-Γογονή) προϋπολογισμού 8.165.104,18 ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Τα συνεργεία έχουν ήδη πιάσει δουλειά στην συμβολή των οδών Ζυμβρακάκηδων και Αναγνώστου Γογονή, παρουσία των υπηρεσιακών στελεχών και του Διευθύνοντος Σύμβουλου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, Φώτη Καζάση.

«Είναι ένα σημαντικό εργο που θα αλλάξει τον κυκλοφοριακό χάρτη της περιοχής», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Καζάζης επισημαίνοντας ότι «το έργο συμβασιοποιήθηκε το 2014 εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το 2016 με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2017. Για διάφορους λόγους δεν προχώρησε, πετύχαμε εγκεκριμένη παράταση ως τον Ιούνιο του 2019, ωστόσο η εκτίμηση είναι ότι δεν θα χρειαστεί όλος ο χρόνος».


Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΚ στην αρχική μελέτη δεν υπήρχε πρόβλεψη για τα δίκτυα ομβρίων για πεζοδρόμια ΑμΕΑ και για τους αισθητήρες των φωτεινών σηματοδοτών ωστόσο τα ζητήματα αυτά αντιμετωπίστηκαν. Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι αρχίζει το πρώτο έργο αναβάθμισης του Βόρειου Οδικού ‘Αξονα στα Χανιά εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης αναφέροντας ότι «Επιτέλους ένα έργο του ΒΟΑΚ πραγματοποιείται στα Χανιά μετα από δεκάδες χρόνια. Ελπίζω σε συνεργασία με τον ΟΑΚ να ξεκινήσουμε σύντομα και το κομμάτι Καλύβες – ‘Αγιοι Πάντες. Είναι και αυτό έτοιμο μπορεί να δημοπρατηθεί».

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Στο χώρο έναρξης των εργασιών βρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη που χαρακτήρισε το έργο ως «έργο πνοής για τα Χανιά και αίτημα χρόνων». Ο γενικός διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αντώνης Σχετάκης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της επιχείρησης επισημαίνοντας ότι, «ένα μεγάλο κομμάτι του έργου είναι οι υποδομές που καλείται να κάνει η ΔΕΥΑΧ».


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button