ΚΡΗΤΗ

Το τουριστικό θέρετρο «Elounda Hills» σε επενδυτική διαδικασία fast track

Προβάδισμα για να ενταχθούν στις Διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων του νόμου Fast Track έχουν λάβει τρεις στρατηγικές επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 800 εκατ. ευρώ μέσω των οποίων θα δημιουργηθούν 500 θέσεις απασχόλησης.

Πρόκειται για δύο τουριστικές επενδύσεις και μια από τον ενεργειακό τομέα, οι φάκελοι των οποίων βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο γραφείο της Γενική Γραμματείας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων και αν και εφόσον λάβουν από εκεί το πράσινο φως θα οδεύσουν προς τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων για την τελική έγκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι φάκελοι που έχουν υποβληθεί προς ένταξη στις διαδικασίες Fast Track και εξετάζονται είναι της Κοινοπραξίας MIRUM HELLAS, της “ΑΡ ΕΣ ΑΡ ΗΓΚΛ ΡΙΖΟΡΤ ΕΥΒΟΙΑ Μ.Ε.Π.Ε.” και της CONSORTIUM SOLAR POWER SYSTEMS LTD.

Η πρώτη πρόκειται για επένδυση 400 εκατ. ευρώ από την κοινοπραξία «MIRUM HELLAS» η οποία σχεδιάζει να κατασκευάσει πολυτελές θέρετρο με την ονομασία «ELOUNDA HILLS» στο ‘Αγιο Νικόλαο (Ελούντα) Κρήτης.

Το σχέδιο «ELOUNDA HILLS» περιλαμβάνει την ανάπτυξη πολυτελών τουριστικών κατοικιών, ξενοδοχειακών μονάδων 5*, μαρίνας, καταστημάτων, υποδομών κοινής ωφέλειας, κέντρων ευεξίας, υποδομών εστίασης, αθλητικών κέντρων, πάρκων αναψυχής και λοιπών βοηθητικών υποδομών.

Η επένδυση είναι ρωσικών συμφερόντων και ξεκίνησε από το 2007 όταν μία ομάδα Ρώσων επενδυτών με επικεφαλής τον επιχειρηματία Βιτάλι Μπορίσοφ ξεκίνησε να αγοράζει εκτάσεις στην Κρήτη. Μετά την αγορά των εκτάσεων κατασκεύασε συγκρότημα 17 πολυτελών κατοικιών γνωστού στην Ελούντα ως Tsifliki Villas. Οι πρώτες βίλες έχουν ήδη πουληθεί, ενώ προτεραιότητα αυτή την περίοδο είναι η κατασκευή ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, η οποία θα προχωρήσει εφόσον το έργο εξασφαλίσει αδειοδοτήσεις.

Η δεύτερη επένδυση είναι προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ με φορέα την «RSR EAGLE RESORT ΕΥΒΟΙΑ Μ.Ε.Π.Ε.»: Προτίθεται να πραγματοποιήσει τουριστική επένδυση στο Δήμο Καρύστου του νομού Ευβοίας.

Η τρίτη επένδυση σχεδιάζεται από την κοινοπραξία «CONSORTIUM SOLAR POWER SYSTEMS LTD», ή οποία προτίθεται να προχωρήσει στη δημιουργία και λειτουργία συστάδας 9 φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κεντρική Ελλάδα προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close