Παρασκευή, 23 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΤον επόμενο μήνα ολοκληρώνεται η μικρή ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης

Τον επόμενο μήνα ολοκληρώνεται η μικρή ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Ολοκληρώθηκε η πόντιση και του δεύτερου υποβρυχίου καλωδίου της μικρής ηλεκτρικής  διασύνδεσης της Κρήτης, η οποία αφορά το τμήμα Κρήτη-Πελοπόννησος, και απομένουν μόνοι οι διαδικασίες για τη δοκιμαστική ηλέκτριση καθώς και η ολοκλήρωση μερικών μικρών χερσαίων έργων, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί κατασκευαστικά το έργο και να αναλάβει ο ΑΔΜΗΕ το 30% των φορτίων που περνούν από τη Μεγαλόνησο

Ο Διαχειριστής επιδιώκει να έχει ολοκληρωθεί το έργο της δοκιμαστικής ηλέκτρισης έως τα τέλη του επόμενου μήνα με αποτέλεσμα να τοποθετείται τότε η λειτουργία του πολύ σημαντικού αυτού έργου καθώς ήδη από τα τέλη του 2020 είχε ολοκληρωθεί η πόντιση του πρώτου καλωδίου.

mechanical adv 2021

Ο ΑΔΜΗΕ κατάφερε να υπερκεράσει τα εμπόδια που έθεσε η πανδημία και το έργο προχώρησε χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις. Το έργο θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ηλεκτροδότησης και την ενεργειακής ασφάλειας της Κρήτης και πρόκειται για ένα έργο που χαρακτηρίζεται από πρωτιές και ρεκόρ καθώς αποτελεί τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιακή διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος στον κόσμο (174 χλμ) και τη μεγαλύτερη σε μήκος υποβρύχια καλωδιακή διασύνδεση Υψηλής Τάσης (ΥΤ), με τριπολικό καλώδιο τεχνολογίας μόνωσης XLPE, ενώ το βάθος της πόντισης έχει φτάσει στα 1.000 μέτρα βάθος, η οποία και είναι βαθύτερη υποβρύχια καλωδιακή διασύνδεση Υψηλής Τάσης (ΥΤ) παγκοσμίως, με τριπολικό καλώδιο τεχνολογίας μόνωσης XLPE.

apostolakis adv 2

Περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη

Τα οφέλη που θα επιφέρει η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης διασύνδεσης, γνωστή και ως «μικρό καλώδιο», είναι η απεξάρτηση της παραγωγής ενέργειας από θερμοηλεκτρικούς σταθμούς, η μείωση των αερίων του Θερμοκηπίου και της γενικής πετρελαϊκής εξάρτησης της Ελλάδας, καθώς και η αύξηση του ποσοστού εκμετάλλευσης του ενεργειακού δυναμικού της Κρήτης, το οποίο θα προέρχεται από αιολικές, ηλιακές και άλλες εγκαταστάσεις ΑΠΕ, οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας θα δουν τους λογαριασμούς τους να “ξεφουσκώνουν”, καθώς θα μειωθούν οι σχετικές χρεώσεις ΥΚΩ.

Υπενθυμίζεται πως το κόστος της ηλεκτροπαραγωγής στη μεγαλόνησο είναι ιδιαίτερα υψηλό εφόσον οι τοπικοί σταθμοί χρησιμοποιούν πετρέλαιο και μαζούτ, καύσιμα τα οποία επιβαρύνουν τους καταναλωτές όλης της χώρας με περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Οι, κρητικής προέλευσης, ετήσιες επιβαρύνσεις ΥΚΩ (Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας) που μετακυλίουν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα προσεγγίζουν το κόστος υλοποίησης της «μικρής» διασύνδεσης (περί τα 330 εκατ. ευρώ), καθιστώντας την μια εξαιρετικά συμφέρουσα επένδυση.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble