ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Το νέο κολυμβητήριο των Χανίων εντυπωσιάζει! | +Photos

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Θα πρόκειται για «κολυμβητήριο που θα καμαρώνει όλη η χώρα» τόνισε στην ομιλία του ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος προχώρησε στην παρουσίαση των μελετών για τη «Νέα Εποχή για το Κολυμβητήριο Χανίων».

Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθούν σε δύο φάσεις.

“ΧΡΥΣΟΣ

Η «Νέα Εποχή για το κολυμβητήριο Χανίων» σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο Χανίων περιλαμβάνει τα εξής:

 • ολική αναμόρφωση εγκατάστασης και περιβάλλοντος χώρου
 • προσβασιμότητα ΑμεΑ
 • αισθητική αναβάθμιση κτιρίου και κερκίδων
 • στέγαστρα παντού
 • χώρους προβολής, ενημέρωσης και χορηγιών-κλειστά δημοσιογραφικά θεωρεία
 • σύγχρονα αποδυτήρια
 • χώρους για τους συνοδούς των αθλούμενων
 • λειτουργική ανακαίνιση των κτιρίων Κωπηλασίας, Ιστιοπλοϊκού και συλλόγου Ναυαγοσωστών
 • κεντρικό έλεγχο ασφάλειας των κολυμβητικών δεξαμενών
 • διασύνδεση του Γυμναστηρίου με τμήμα του υπογείου, όπου δημιουργούνται εγκαταστάσεις αποθεραπείας
 • φυσικά πλήρη αντικατάσταση του λειτουργικού εξοπλισμού των κολυμβητικών δεξαμενών

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε για τη «νέα εποχή του Κολυμβητηρίου, καθώς με την ολοκλήρωση της ανακατασκευής, η Εγκατάσταση θα είναι ζηλευτή σε διεθνές επίπεδο! Σύγχρονη τεχνοτροπία σε όλες τις υποδομές της, με τα πλέον σύγχρονα υλικά, με ενεργειακό αποτύπωμα».

“IN_AND_OUT

Το Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο Χανίων, κομμάτι του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων, αλλά και της ιστορίας του ελληνικού υγρού στίβου με την αδιάκοπη «παραγωγή» Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών από τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων, ολοκληρώθηκε το 1991 και έκτοτε δεν έτυχε κανενός έργου αναβάθμισης, με εξαίρεση μερικές συντηρήσεις την περίοδο του Κυριάκου Βιρβιδάκη.

Η απαξίωσή του λαμβάνει τέλος, έπειτα από τη συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, ο οποίος ολοκλήρωσε εντός 9 μηνών όλες τις απαραίτητες Μελέτες (Τοπογραφική – Αρχιτεκτονική, Στατική, Ηλεκτρομηχανολογική, Ενεργειακής Αναβάθμισης), προκειμένου άμεσα να ξεκινήσει ο ζωτικός εκσυγχρονισμός της εγκατάστασης.

Mechanical Solutions

«Ενώσαμε δυνάμεις, ώστε τάχιστα να αποτυπωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και είμαστε εδώ για να παρουσιαστεί το αποτέλεσμα και να τρέξουν αμέσως οι επόμενες διαδικασίες των Μελετών Επισκευής και Αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα, μιας εμβληματικής εγκατάστασης για την πόλη, για τον νομό, για το νησί μας, για όλη την Ελλάδα, που ενώ θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται «ως κόρη οφθαλμού», εγκαταλείπονταν όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια» επισήμανε ο κ. Αυγενάκης και προσέθεσε:

«Αυτή την 3ετία στο Υφυπουργείο, ήταν και είναι καθημερινή μας έγνοια να ξαναδώσουμε ζωή στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις. Να αναζωογονήσουμε τις Ολυμπιακές, να αναβαθμίσουμε σε ασφαλείς και σύγχρονες τις αθλητικές υποδομές σε όλη τη χώρα. Και σήμερα είναι η ημέρα και η σειρά του Κολυμβητήριου της Νέας Χώρας να μπει στη νέα εποχή του

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης ως οικοδεσπότης, ο πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων Τάκης Σβουράκης και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ Αρης Παπαδογιάννης μίλησαν για την ιστορική ανακατασκευή του κολυμβητηρίου, κάνοντας λόγο για ιστορικό απόγευμα για τα Χανιά

Τις μακέτες με το πώς θα είναι το Κολυμβητήριο μετά από την ανακατασκευή του παρουσίασε ο αρχιτέκτονας Γιώργος Πετράκης.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο άνθρωπος-ζωντανή ιστορία του Κολυμβητηρίου από το 1964, Τάκης Χουλιόπουλος, στον οποίο έκαναν αναφορά οι περισσότεροι ομιλητές, με τον ίδιο να δηλώνει ο πιο ευτυχισμένος Χανιώτης και Κρητικός έπειτα από τις εξελίξεις με το Κολυμβητήριο.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, που ευχήθηκε να πάνε όλα κατ’ ευχήν και να μην υπάρξουν εμπόδια όπως υπήρξαν σε ένα παρεμφερές έργο, το ποδηλατοδρόμιο, αλλά και να υπάρξουν θετικές εξελίξεις και με το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου. Την ικανοποίηση του ΝΟΧ για τις εξελίξεις εξέφρασε ο πρόεδρος του Ομίλου Δημήτρης Λειψάκης, που αναφέρθηκε σε όνειρο που ζωντανεύει, κάνοντας μνεία και στην πρώην πρόεδρο του ΝΟΧ Χαρούλα Πράπα Μυλωνάκη, που είχε κάνει επίσης το καλύτερο δυνατό από την πλευρά της για να υπάρξουν θετικά νέα για την εγκατάσταση.

Ο κ. Πετράκης αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα έπειτα από τη δημοπράτηση του έργου εκτίμησε ότι θα χρειαστούν περίπου 18 μήνες για την πλήρη ανακατασκευή. Ωστόσο ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει προσοχή με τα χρονοδιαγράμματα γιατί μιλάμε για έργο που έχει φθορά από τη θάλασσα και είναι κτίσμα από το 1964.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button