ΚΡΗΤΗ

Το Ηράκλειο στις 30 πιο ισχυρές ψηφιακά πόλεις της Ευρώπης

Στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στο φόρουμ «Digital Cities Challenge, Mayors Summit», θα βρίσκεται την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Το «Digital Cities Challenge» είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βασικό αντικείμενο την αξιολόγηση της συνολικής ψηφιακής πολιτικής των ενδιαφερόμενων πόλεων καθώς και την παροχή συμβουλών για την βελτίωση αυτής της πολιτικής.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στο πλαίσιο αυτής της αξιολόγησης, οι πόλεις που κρίθηκαν, κατατάχθηκαν σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία με την ονομασία Mentor Cities αριθμεί έξι πόλεις, η δεύτερη, οι Fellow Cities περιλαμβάνει εικοσιένα πόλεις και η τρίτη, οι Challenge Cities, δεκαπέντε πόλεις.

Ο Δήμος Ηρακλείου συγκέντρωσε βαθμολογία 19,5 με άριστα το 20 και βρίσκεται στην κατηγορία Fellow Cities, μαζί άλλες δυο πόλεις από την Ελλάδα, την Αθήνα και τα Τρίκαλα.

Πρακτικά δηλαδή, και σύμφωνα με την αξιολόγηση της Ε.Ε., το Ηράκλειο ανήκει στις 30 πιο ισχυρές ψηφιακά πόλεις της Ευρώπης.

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos

Στο  φόρουμ της Τρίτης, όπου θα παρευρεθεί ο Δήμαρχος Ηρακλείου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού Πέτρο Ινιωτάκη,  θα συναντηθούν Δήμαρχοι  των πόλεων του «Digital Cities Challenge» και θα συζητήσουν θέματα  ψηφιακής πολιτικής.

Παράλληλα, είναι προγραμματισμένη και η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας ανάμεσα στους συμμετέχοντες Δήμους.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button