Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Το 2ο Παγκρήτιο φόρουμ προώθησης Κρητικών προϊόντων

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB

Σταθερές βάσεις συνεργασίας και ανάπτυξης επιχειρηματικών σχέσεων δημιουργεί το Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στη διευρυμένη ελληνική αγορά, το οποίο πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ) στις 17 και 18 Φεβρουαρίου 2023, με στόχο τη διασύνδεση της Κρητικής Διατροφής με την ευζωία, τον αθλητισμό και τον αθλητικό Τουρισμό.

Στο κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός συμμετείχαν φέτος περισσότεροι από 110 εκπρόσωποι 63 εταιρικών ομίλων, που  περιλαμβάνουν συνολικά, περίπου 800 ξενοδοχεία, Super Market, Δίκτυα Διανομής, Delicatessen και εστιατόρια. Στα προγραμματισμένα ραντεβού τους,  συναντήθηκαν με 149 παραγωγούς – μεταποιητές τροφίμων από την Κρήτη και είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν εξαιρετικής ποιότητας κρητικά προϊόντα, κάνοντας το πρώτο βήμα για απευθείας συνεργασία μαζί τους.

NOVA

Στη διάρκεια του διήμερου Forum πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 17.000 προκαθορισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) μεταξύ των δύο πλευρών, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, αλλά και παράλληλες δράσεις για γνωριμία με τα κρητικά προϊόντα.

Και η φετινή διοργάνωση αναμένεται να έχει άμεσα και ουσιαστικά αποτελέσματα, καθώς όπως δήλωσαν αρκετοί παραγωγοί από την Κρήτη, οι αγοραστές που είχαν συναντήσει στο 1Ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM στην Αθήνα τον περασμένο Μάιο, έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον για νέες συνεργασίες, αλλά και επέκταση των συνεργασιών που ξεκίνησαν τότε.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Σε αντίστοιχα θετικό κλίμα έγιναν οι συναντήσεις και με νέους υποψήφιους αγοραστές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την προηγούμενη διοργάνωση το 47% των συμμετεχόντων, και από τις δύο πλευρές, δήλωσαν ότι ήρθαν σε συμφωνία για την αγορά κρητικών προϊόντων, απευθείας από τους παραγωγούς/μεταποιητές.

Το 2ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM στην Αθήνα αποτελεί συνέχεια του άκρως επιτυχημένου Παγκρήτιου Φόρουμ που πραγματοποιείται τα τελευταία δέκα χρόνια στην Κρήτη. Η πρωτοβουλία ανήκει στα Επιμελητήρια της Κρήτης και στην πρωτεύουσα υλοποιήθηκε για δεύτερη φορά φέτος, με την αμέριστη στήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού και πάλι, σε μία προσπάθεια προώθησης των προϊόντων της κρητικής γης σε νέες αγορές.

Mechanical Solutions

Το Παγκρήτιο Φόρουμ στην Αθήνα έχει γίνει δεκτό με ενθουσιασμό από τους συμμετέχοντες υποψήφιους αγοραστές, καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχη πρωτοβουλία και πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Διευθυντών Ξενοδοχείων και με τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕΕ) και της Περιφέρειας Κρήτης.

To Επιμελητήριο Λασιθίου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κος Θωμάς Χαριτάκης καθώς και η Δ/ντρια κα Ειρήνη Γκερεδάκη που συντόνισε και την οργάνωση από την μεριά του νομού Λασιθίου.

Την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του εγχειρήματος εκτός Κρήτης, εξέφρασε ο κος Χαριτάκης ο οποίος τόνισε ότι το 2ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ FORUM αποτελεί ένα σημαντικό επιχειρηματικό γεγονός που υποστηρίζει την εξωστρέφεια και ενισχύει τον εξαγωγικό προσανατολισμό των Κρητικών επιχειρήσεων, προωθώντας τα ποιοτικά τοπικά Κρητικά προϊόντα στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Αποτελεί δε μοναδική ευκαιρία τόσο για τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες όσο και για τους εμπορικούς επισκέπτες του Forum να αναπτύξουν νέες συνεργασίες, να επεκτείνουν τις εμπορικές και επιχειρηματικές τους επαφές και να δημιουργήσουν νέα «κανάλια» διανομής και προώθησης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους σε υφιστάμενους και νέους κλάδους επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Στην συνέχεια των προσπαθειών των Επιμελητηρίων της Κρήτης, η κα Γκερεδάκη ενημερώνει ότι το προσεχές διάστημα, 18 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) στις Γούρνες Ηρακλείου θα  διεξαχθεί το 11ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ Forum  και θα περιλαμβάνει ολιγόλεπτες συναντήσεις εκπροσώπων των κρητικών ξενοδοχείων και των δικτύων διανομής του νησιού με αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές, επαγγελματίες, βιοτέχνες από όλη την Κρήτη, σε προκαθορισμένα ραντεβού, αλλά και προβολή προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες.

Η συμμετοχή και στο 11ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ Forum είναι ΔΩΡΕΑΝ, αλλά απαιτείται η δήλωση συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 01 Μαρτίου 2023 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://aitiseis.ebeh.gr/pagkritio-forum.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Λασιθίου τηλ: 28410 22231, email:  info@epimlas.gr


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο