ΚΡΗΤΗ

Τιμητική διάκριση και το βραβείο της «Πόλης 12 Αστέρων» απένειμε στο Δήμο Χανίων το Συμβούλιο της Ευρώπης

Την τιμητική διάκριση και το βραβείο της «Πόλης 12 Αστέρων – 12 Star City», απένειμε στο Δήμο Χανίων το Συμβούλιο της Ευρώπης, με αφορμή την επιτυχημένη συμμετοχή του στις πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις, που έλαβαν χώρα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (Ε.Ε.Τ.Δ.) το 2015.

Το εν λόγω βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, συμμετέχοντας στην ετήσια συνάντηση, που διοργάνωσε το Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Παρίσι. Στη συνάντηση συμμετείχαν και άλλοι φορείς και οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης απ’ όλη την Ευρώπη (Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Τουρκία, Ουγγαρία, κ.α.), ενώ ο Δήμος Χανίων ήταν ο μοναδικός, που εκπροσωπήθηκε σε επίπεδο χώρας.

caffeine adv2020b

Ο κ. Βάμβουκας κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσίασε στους συμμετέχοντες την πόλη των Χανίων, ενώ πραγματοποίησε και διεξοδική παρουσίαση με εποπτικό υλικό των πλούσιων δράσεων του Δήμου Χανίων στο πλαίσιο της Ε.Ε.Τ.Δ. 2015. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων διατύπωσε τις προτάσεις του αναφορικά με την κύρια θεματολογία των δράσεων για τη διοργάνωση της Ε.Ε.Τ.Δ. 2016. Οι προτάσεις αυτές περιστράφηκαν γύρω από το προσφυγικό ζήτημα και την ένταση, που παρουσιάζει στην παρούσα φάση, τον σεβασμό της ανεξιθρησκείας και των διαφορετικών πεποιθήσεων, την κοινωνική αλληλεγγύη και την υλοποίηση ενεργειών για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανέχειας.

Σχολιάζοντας την εν λόγω διάκριση ο Δήμαρχος Χανίων επισημαίνει:

neratzoulis neo

“Η διάκριση, που λαμβάνει ο Δήμος μας από το Συμβούλιο της Ευρώπης, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τα Χανιά, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για αναγνώριση των προσπαθειών, που καταβάλλουμε για να διαμορφώσουμε ένα Δήμο με εξωστρεφή προσανατολισμό.

Συνεχίζοντας μία προσπάθεια, που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή το 2011, φέρνουμε τους δημότες μας πιο κοντά στις αρχές της τοπικής δημοκρατίας, ώστε οι πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και να συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο.

Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, καθώς και όλους όσους συνεργάστηκαν για τις υψηλού επιπέδου δράσεις, που διοργανώθηκαν από τις 4 έως τις 11 Νοεμβρίου 2015, με έμφαση στα παιδιά και τους εφήβους, οι οποίες σχετίζονταν με το κεντρικό θέμα της ευρωπαϊκής εβδομάδας: Ζώντας μαζί σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες”.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button