ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Θραψανιώτης: Άνιση η επιχορήγηση για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των Δήμων

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης κατέθεσε Κοινοβουλευτική Αναφορά προς το Υπουργείο Εσωτερικών, την υπ. αριθμ. 158/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Σε αυτήν εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκεια  για την ετεροβαρή κατανομή της επιχορήγησης που προβλέφθηκε για τις λειτουργικές ανάγκες των Δήμων και την κάλυψη του διογκωμένου τους ενεργειακού κόστους.

“ΧΡΥΣΟΣ

Ο τρόπος κατανομής των οικονομικών πόρων, όχι με βάση τα κριτήρια που ισχύουν για την κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), αναλογικά με το μέγεθος, τον πληθυσμό και τις δραστηριότητες τους, αλλά με κριτήρια ακατανόητα, αντί να χαροποιήσει τις δημοτικές αρχές, έχει δημιουργήσει εύλογες αντιδράσεις.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η άνιση αυτή κατανομή, θα διορθωθεί στην επόμενη επιχορήγηση, όπως ζητάει και το Δημοτικό Συμβούλιο και δεν θα γίνουμε μάρτυρες μίας νέας λίστας «Πέτσα» για την διευκόλυνση αυτή τη φορά, δήμων που είναι πολιτικά προσκείμενοι στην Κυβέρνηση.

“IN_AND_OUT

Αναλυτικά η αναφορά:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Mechanical Solutions

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό

Εσωτερικών

Θέμα: «Άνιση η επιχορήγηση  για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των Δήμων».

Ο βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.  Μανόλης Θραψανιώτης καταθέτει αναφορά την υπ. αριθμ. 158/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Αγίου Νικολάου Κρήτης, με την οποία σύσσωμο το Συμβούλιο διαμαρτύρεται για την άνιση κατανομή των πόρων που προβλέφθηκαν για τις λειτουργικές ανάγκες των Δήμων, οι οποίες αυξήθηκαν κατακόρυφα λόγω της εκτίναξης του ενεργειακού κόστους.

Στην απόφαση τονίζεται πως η κατανομή της επιχορήγησης δεν πραγματοποιήθηκε με τα βάση τα κριτήρια που ισχύουν για την κατανομή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), αναλογικά με το μέγεθός τους και ζητά η αδικία να αποκατασταθεί σε επόμενη κατανομή.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.

Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα 21/07/2022

Ο καταθέτων  Βουλευτής

Θραψανιώτης  Μανόλης


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button