ΚΡΗΤΗ

Θραψανιώτης | Η θεμελίωση του Πολιτιστικού Κέντρου στη Θρυπτή

Με πολύ κόσμο, για τις συνθήκες που επικρατούν, έγινε στην Θρυπτή της Ιεράπετρας η τελετή  θεμελίωσης (;) του Πολιτιστικού Κέντρου  που χρηματοδοτείται από την Αναπτυξιακή Λασιθίου.

Παραβρέθηκα στην εκδήλωση με πρόσκληση του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου και έκανα ένα σύντομο χαιρετισμό:

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

“Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι την περιοχή, μέσα από μια ομολογουμένως καταπληκτική διαδρομή και νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Γιώργο Χαμηλό, πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου , για την πρόσκληση.

Θα  μου επιτρέψετε να συνεχίσω από την επισήμανση του Σεβασμιότατου.             “Έχουμε υποχρέωση είπε να προστατέψουμε και να  παραδώσουμε στις επόμενες γενιές την περιοχή αλώβητη” .

Συμφωνώ απόλυτα μαζί του.

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos

Το ερώτημα είναι με ποιον τρόπο, από ποιους  και πώς;

Από τις ανεμογεννήτριες, σε μια ήδη κορεσμένη  και χαρακτηρισμένη ως προστατευόμενη περιοχή;

Από την ανθρώπινη δραστηριότητα, όσον αφορά το περιβάλλον και το φυσικό τοπίο;

Από την ανέλεγκτη βόσκηση και την καταστροφή της χλωρίδας;

Από το γεγονός ότι δημιουργούμε υποδομές χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει την λειτουργία τους ;

Αν λύσουμε τα παραπάνω, τότε ναι, οι επόμενες γενιές μπορούν να ελπίζουν.”

ΥΓ. 1.  Στο περιθώριο της εκδήλωσης δοκιμάζοντας το τοπικό κρασί, η συζήτηση στράφηκε στην αμπελοκαλλιέργεια, τις ποικιλίες κλπ . Αναφέρθηκε ότι στην περιοχή  διατηρούνται ποικιλίες τοπικές, μοναδικές, παραδοσιακές, με αναφορά στην “Μινωική εποχή”.

Μία  μελέτη, από την Αναπτυξιακή Λασιθίου πχ  ή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για την περιοχή,  θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΥΓ. 2. Η φιλοξενία, οι μεζέδες, η ρακή και το κρασί υπέροχα.

Μανόλης Θραψανιώτης

Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button