ΚΡΗΤΗ

Θα λειτουργήσουν 25 μονάδες υγείας στις γειτονιές της ΚρήτηςΤελευταία ενημέρωση:

Την άμεση λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας το αμέσως επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ανακοίνωσε από το Ηράκλειο ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. 

Από το βήμα ημερίδας της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, έκανε λόγο για σημαντική δομή, η οποία έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για μια 4ετία, και η οποία θα ξεκινήσει να λειτουργεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο υπουργός τόνισε: «Έχουμε συμφωνήσει με τους Θεσμούς μέχρι τις 5 Αυγούστου θα νομοθετήσουμε για τις πρωτοβάθμιες Τοπικές Μονάδες Υγείας και έχουμε βρει κεφάλαια από ευρωπαϊκούς πόρους, γιατί από δημόσια δαπάνη δεν μπορούμε.

Αναφερόμενος στη στελέχωση των νέων δομών, είπε ότι αρχικά από τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας θα γίνουν 3.000 προσλήψεις.

Χίλιοι επτακόσιοι γιατροί και 1.300 υποστηρικτικοί εργαζόμενοι, οι οποίοι θα στελεχώσουν τη νέα δομή, που θα λειτουργήσει όπως εκτίμησε το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

25 οι τοπικές μονάδες υγείας που θα λειτουργήσουν στην Κρήτη λέει στο Ράδιο 9,84 ο αντιδυπεάρχης Στέλιος Δημητρακόπουλος, υπεύθυνος για την Πρωτοβάθμια Υγεία. 08.00 το πρωί με 21.00 το βράδυ θα είναι οι ώρες λειτουργίας τους, ενώ η προκήρυξη των θέσεων αναμένεται να βγει στον αέρα σε λίγες ημέρες.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close