Κρήτη

Σύσκεψη για τον ΒΟΑΚ στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου

Σύσκεψη με θέμα το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου.

Στη σύσκεψη είχαν προσκληθεί οι Βουλευτές, οι Δήμαρχοι, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Νομού μας και ο πρόεδρος του ΟΑΚ.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε ο βουλευτής Λασιθίου Μ. Θραψανιώτης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντ. Ζερβός, Ιεράπετρας Θ. Καλαντζάκης, Σητείας Θ. Πατεράκης και Οροπεδίου Λασιθίου Γ. Στεφανάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Μ. Κλώντζας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μ. Βάρδα, Γ. Γουλιδάκης, Ν. Δασκαλάκης, Γ. Ζερβάκης και ο Πρόεδρος του ΟΑΚ Δ. Κουνενάκης.

Τη σύσκεψη προσκάλεσε η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη με αφορμή τις πληροφορίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και τις πρόσφατες αναφορές του Υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη για τις επικείμενες εξελίξεις σχετικά με την κατασκευή του ΒΟΑΚ.


Μετά την παρουσίαση των πληροφοριών έγινε ευρεία συζήτηση κατά την οποία:

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos
  • Εκφράστηκε δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία για την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης για τις σχεδιαζόμενες εξελίξεις.
  • Εκτιμήθηκε θετικά η πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών για τη προώθηση του ΒΟΑΚ και τη μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού, αλλά ταυτόχρονα εκφράστηκε έντονη ανησυχία και απόλυτη αντίθεση σε κάθε σχεδιασμό που θα θέσει εκτός προτεραιότητας το τμήμα του ΒΟΑΚ του Νομού μας.
  • Αποφασίστηκε να ζητηθεί η στήριξη του Περιφερειάρχη και του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.
  • Αποφασίστηκε επίσης  επιτροπή από τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Δημάρχους και άλλους εκπροσώπους του Νομού μας να ζητήσει συνάντηση σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο για να έχει υπεύθυνη ενημέρωση για τις προθέσεις και το σχεδιασμό του Υπουργείου και να εκφράσει την ανυποχώρητη αξίωση των εκπροσώπων του Νομού μας για την ισότιμη μεταχείριση με τους άλλους Νομούς της Κρήτης.

Σημαντικό είναι να ολοκληρωθούν άμεσα οι μελέτες  στα τμήματα του Νομού και να υλοποιηθούν τα έργα στα ώριμα τμήματα. Μετά την ενημέρωση από την Κυβέρνηση θα ληφθούν νέες αποφάσεις.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button