Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος δεν θέλει το Κέντρο αποκατάστασης Λασιθίου

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB

Στην ολομέλεια της Βουλής με Επίκαιρη Ερώτηση έφερε ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης το θέμα της επίσπευσης των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του Τμήματος Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Νεάπολης Λασιθίου.

Αφού τόνισε την αναγκαιότητα του έργου, το οποίο αποτελεί όραμα της  τοπικής κοινωνίας από τις αρχές του 2000, στη συνέχεια στηλίτευσε το γεγονός ότι έκτοτε ελάχιστα έχει προχωρήσει η υλοποίησή του, τη στιγμή μάλιστα, που υπήρχε πρόνοια για την κατασκευή του σε δωρεάν παραχωρημένο οικόπεδο του Σωματείου «Φίλων Παιδιού Κρήτης»,  το οποίο δήλωνε πρόθυμο να συμμετέχει οικονομικά στην κατασκευή  του.

NOVA

Στη συνέχεια επισήμανε τις ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:

  • 15-2-2017 εκδόθηκε το ΦΕΚ 442 του νέου Οργανισμού Γ.Ν-Κ.Υ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» για το Τμήμα Φυσικής και Ιατρικής αποκατάστασης.
  • 20-4-2017 με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, έγινε στον Περιφερειάρχη Κρήτης Ανάθεση Αρμοδιοτήτων για την έγκριση της προμελέτης, της οριστικής μελέτης, της μελέτης εφαρμογής και των τευχών δημοπράτησης του έργου με την απαραίτητη προϋπόθεση να ληφθούν υπ΄ όψη οι επισυναπτόμενες παρατηρήσεις της Δ/νσης Τεχν. Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.
  • 13-11-2017 με την 784 απόφαση της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ εγκρίθηκε το κτιριακό Πρόγραμμα του ΚΕΦΙΑΠ.
  • 4-5-2018 έγινε η τελική προ εκτίμηση αμοιβής της μελέτης (785.632 €)
  • 23-8-2018  εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης και τα τεύχη δημοπράτησης της μελέτης. Με την υπ’ αριθμό. 269874/05-11-2018 δημόσια Προκήρυξη Σύμβασης Εκπόνησης Μελέτης της Περιφέρειας Κρήτης (ΑΔΑ: ΨΒΖΦ7ΛΚ-415)  με προοπτική  να παραδοθεί και η οριστική μελέτη και η μελέτη εφαρμογής των υφιστάμενων μελετών (αρχιτεκτονικής, στατικής, Η/Μ γεωτεχνικής κλπ.) και το έργο να πάει σε δημοπράτηση για την κατασκευή του.
  • 14/12/2018 ,  αποσφραγιστήκαν ( ανοιχτήκαν ) οι προσφορές,  σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό της διοίκησης του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου .

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να είναι έτοιμη προς υλοποίηση  η πρώτη μοναδική δημόσια υγειονομική μονάδα αποκατάστασης κλειστής νοσηλείας στην Κρήτη, δυναμικότητας σαράντα κλινών, η οποία θα έδινε τη δυνατότητα στα άτομα με προβλήματα να μην αναγκάζονται να ταξιδεύουν εκτός Κρήτης ή να προσφεύγουν σε ιδιωτικές δομές για την αποκατάσταση της υγείας τους.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Στην εύλογη ανησυχία και το ερώτημα γιατί δεν προχώρησε το έργο από την παρούσα Κυβέρνηση η αναπληρώτρια Υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση και περιμένουν  να ολοκληρωθεί η μελέτη. Αναφέρθηκε ωστόσο στον οργανισμό του κέντρου αποκατάστασης  επισημαίνοντας ότι ο οργανισμός είχε εγκριθεί  το 2012 και  “το μόνο που κάνατε να προσθέσετε 40 κλίνες”, υπονοώντας προφανώς ότι το κέντρο θα μπορούσε να λειτουργήσει και  χωρίς κλίνες…

Στην δευτερολογία του ο Βουλευτής, Μανόλης Θραψανιώτης επεσήμανε την αδικαιολόγητη καθυστέρηση από την στιγμή που επί κυβέρνησης Σύριζα τα βήματα για το κέντρο αποκατάστασης  είχαν προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ 4,5 χρόνια, με την κυβέρνηση της ΝΔ, έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα.

Mechanical Solutions

Αναφέρθηκε επίσης στην παρουσίαση του χρονοδιαγράμματος από τον Σύλλογο Φίλων παιδιού Κρήτης,13 Αύγουστου 2014  με τίτλο  «Ποιός δεν θέλει το Κέντρο αποκατάστασης Λασιθίου» όπου άφηνε  αιχμές  “ότι μετά από 12 χρόνια προσπαθειών, το όραμα ίδρυσης του μοναδικού στη Κρήτη Κέντρου Αποκατάστασης Λασιθίου στη Νεάπολη, βρίσκεται όχι στο μηδέν, αλλά κάτω του μηδενός….”

Ο Μανόλης Θραψανιώτης έκλεισε τονίζοντας “Εμείς και το θέλουμε και θα το υλοποιήσουμε”.

Το Γραφείο Τύπου


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο