Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Συνεργασία Δημοτών: «Το Δημοτικό Συμβούλιο του …αποφασίζομεν και διατάσσομεν»

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Για μία ακόμη φορά η δημοτική αρχή του Δήμου μας, έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Θυμίζουμε ότι προεκλογικά, η πλειοψηφούσα παράταξη, μιλούσε για αναβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου,
το οποίο θα λειτουργούσε περισσότερο δημοκρατικά.

Μετεκλογικά στο πρώτο κιόλας δημοτικό συμβούλιο η πρόεδρος είχε δεσμευτεί για αυτή της την πρόθεση.
Με περισσότερο διάλογο και συναίνεση, στο πλαίσιο της καλής συνύπαρξης των δημοτικών παρατάξεων στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

NOVA

Είναι πλέον όμως ξεκάθαρο, ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση από την πλευρά της δημοτικής αρχής, για συνεργασία και ομαλή συνύπαρξη με τις παρατάξεις της μειοψηφίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Από την αρχή της θητείας της η νέα δημοτική αρχή, είχε δείξει δείγματα γραφής, όταν κατά την ψήφιση
των επιτροπών του δημοτικού συμβουλίου, κατά τρόπο προκλητικό, μείωνε με κάθε ευκαιρία σε σχέση
με το παρελθόν, τους εκπροσώπους της μειοψηφίας με το έτσι το θέλω.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Η δε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έφερε νέα ήθη στο δημοτικό συμβούλιο με την εισαγωγή
χρονομέτρησης των ομιλητών (οθόνες αντίστροφης μέτρησης), την οποία εφαρμόζει κατά το δοκούν!

Όταν δηλαδή μιλάνε οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας και κυρίως ο Δήμαρχος υπάρχει ανοχή στην χρονομέτρηση, ενώ όταν μιλάνε οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας, ακούγεται σχεδόν σε μόνιμη βάση το “Σας αφαιρώ το λόγο”!!!

Mechanical Solutions

Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν!!!

Έτσι αντιλαμβάνεται τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου η πρόεδρος, η οποία μάλλον θεωρεί ότι είναι πρόεδρος μόνο της δημοτικής αρχής και όχι του συνόλου του δημοτικού συμβουλίου.

Θυμίζω την αυθαίρετη, κατά τα άλλα νομότυπη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς να υπάρχει
ανάγκη εισαγωγής κατεπείγοντος θέματος, Παρασκευή μεσημέρι στις 3μμ, όταν ακόμα αρκετά από τα
μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εργάζονται, γιατί έτσι βόλευε το δικό της πρόγραμμα όπως η ίδια ομολόγησε
στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αλλά και την αλαζονική της απάντηση ‘και τηλέφωνο να σας έπαιρνα, απλά θα σας ενημέρωνα’.

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, δεν έδωσε το δικαίωμα στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να δευτερολογήσουν κατά την διαδικασία των ενημερώσεων. Όλοι οι πρόεδροι μέχρι σήμερα έδιναν αυτό το δικαίωμα στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, σεβόμενοι τους άτυπους κανόνες της δημοκρατίας και της ευγένειας. Με το αναφαίρετο πάντα δικαίωμα του Δημάρχου να κλείνει τις συζητήσεις των θεμάτων. Αυτό συνέβαινε έως και το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Εντελώς ξαφνικά, μετά από έξι ολόκληρους μήνες και μετά από ερώτηση του Δημάρχου (με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει), θυμήθηκε η κυρία Καραμανώλη, ότι στις ενημερώσεις σύμφωνα με τον κανονισμό, η μειοψηφία ρωτά και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και ο Δήμαρχος απλά απαντούν. Και μπορούν να λένε ότι θέλουν, ακόμα και ψέματα, χωρίς η αντιπολίτευση να έχει το δικαίωμα να απαντήσει, ούτε καν να ζητήσει διευκρινίσεις επί των απαντήσεων που έλαβε.

Αλγεινή δε εντύπωση, προκάλεσε η μη τοποθέτηση των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, αν και προκλήθηκαν, για το τι συνέβαινε με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, σε σχέση με τις δευτερολογίες τους, κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο.

Έχουμε λοιπόν μία πρόεδρο, η οποία για έξι μήνες ήταν αδιάβαστη όσον αφορά τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου;

Τον διάβασε και τον εφάρμοσε έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της; Πότε λειτουργούσε σωστά;

Πριν την συνεδρίαση της 26ης Ιουνίου ή μετά;

Σε κάθε περίπτωση είναι έκθετη απέναντι στις δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας.

Έτσι αντιλαμβάνεται σχεδόν το σύνολο της δημοτικής αρχής, την έννοια της συνεργασίας και του σεβασμού των θεσμών και των εκπροσώπων της μειοψηφίας.

Αφού λοιπόν η δημοτική αρχή έτσι εννοεί τη συνεργασία που από την πρώτη στιγμή προσφερθήκαμε ως παράταξη να προσφέρουμε, έτσι θα την έχει.

Καμία ελαστικότητα από δω και στο εξής. Απόλυτη εφαρμογή των κανόνων και της νομιμότητας, εντός και εκτός της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου.

Και βέβαια ως Δημοτική Παράταξη από την στιγμή που δεν μας δίνει το Προεδρείο το δικαίωμα της δευτερολογίας, θα απαντάμε με δελτία τύπου μετά από κάθε δημοτικό συμβούλιο, έτσι ώστε να ενημερώνονται καλύτερα οι συνδημότες μας για τις θέσεις μας, σε θέματα που απασχολούν το Δημοτικό Συμβούλιο και τον τόπο μας γενικότερα.

Θωμάς Ν. Χαριτάκης 
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ 


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button