Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Συνάντηση του EyeHarp με την Περιφέρεια Κρήτης

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

H Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το EyeHarp  υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Αξιοποίηση του Ηλεκτρονικού Μουσικού Οργάνου EyeHarp στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως ένα μέσο Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Συμπερίληψης». Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης για τα σχολικά έτη 2023 – 2025 και στο πλαίσιο αυτού σημαντική είναι η συνεργασία και με το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Σκοπός του προγράμματος, είναι η συμπερίληψη μαθητών/τριών με κινητικές αναπηρίες μέσω της μουσικής αξιοποιώντας τις δυνατότητες του ψηφιακού μουσικού οργάνου EyeHarp, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη τη μουσική έκφραση μόνο με κινήσεις των ματιών ή/και του κεφαλιού.

Mechanical Solutions

Ο Δημιουργός της Τεχνολογίας ΕyeHarp και Διευθύνων Σύμβουλος της EyeHarp, Δρ. Βαμαβακούσης Ζαχαρίας και η Πρέσβειρα του EyeHarp στους Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς της Ελλάδας και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Προγράμματος, Δρ. Βαρσαμά Μαρία επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κύριο Αρναουτάκη Σταύρο την Δευτέρα 4 Μαρτίου ώστε να συζητήσουν από κοινού για την ανάπτυξη του προγράμματος στις σχολικές μονάδες. Η ομάδα του EyeHarp  ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τις ανάγκες  τόσο των μαθητών/τριών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα όσο και των σχολικών μονάδων. Κατά το τρέχον σχολικό έτος από το πρόγραμμα αναμένεται να ωφεληθούν 246 παιδιά που δεν είναι σε θέση να μάθουν μουσική με τυπικούς τρόπους διδασκαλίας εκ των οποίων τα 53 έχουν κινητικές αναπηρίες και τα περισσότερα είναι με σπαστική τετραπληγία. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη του στο πρόγραμμα και  το ενδιαφέρον του για τον κάθε μαθητή/τρια ξεχωριστά.

Της συνάντησης προηγήθηκε  ενημέρωση της  Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου στον Τομέα Παιδείας και Δια βίου Μάθησης της Περιφέρειας Κρήτης, κυρίας Ελένης Μαράκη. Η ίδια είχε παραστεί στην πρώτη συναυλία που έγινε στην Ελλάδα την 1η  Δεκεμβρίου 2021 για την ανάδειξη της τεχνολογίας του EyeHarp στη Θεσσαλονίκη και έκτοτε έχει παρακολουθήσει στενά την πορεία του στην εκπαίδευση, υποστηρίζοντας το. Με τη συμβολή της ολοκληρώθηκε η πρόταση για την κάλυψη των συνολικών αναγκών των 20 σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ο Δρ. Βαμβακούσης και η Δρ. Βαρσαμά συνάντησαν και την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Ισότητας, κυρία Γεωργία Μηλάκη, ώστε να συζητήσουν αναφορικά με τον τομέα της ισότητας, δράσεις που θα δώσουν την ευκαιρία τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και στην ευρύτερη κοινωνία, να έρθουν σε επαφή με τις ψηφιακές εναλλακτικές τεχνολογίες επικοινωνίας στο κοινό πεδίο της μουσικής. Στόχος των δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων μέσω της ανάδειξης των δυνατοτήτων των ατόμων με αναπηρίες. Η Αντιπεριφερειάρχης γνωστοποίησε στην ομάδα του ΕyeHarp τις δράσεις που υλοποιεί ήδη η Περιφέρεια Κρήτης στο παραπάνω πλαίσιο και εξέφρασε την υποστήριξη της σε μια επερχόμενη συναυλία ανάλογης της προηγούμενης που είχε λάβει χώρα στις 29 Μαρτίου 2023 από την Περιφέρεια Κρήτης στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου με τίτλο «Όταν τα Μάτια Παίζουν Μουσική».  Η Αντιπεριφερειάρχης, επίσης, έχει υποστηρίξει σημαντικά την εν λόγω προσπάθεια, μέσω της αδιάληπτης συμμετοχής της σε όλες τις δράσης του προγράμματος.

Το έργο των εκπροσώπων του EyeHarp, ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 μετά από την συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου, κύριο Μύρων Μιχαηλίδη και τον Καλλιτεχνικό Συντονιστή, κύριο Γιάννη Πρωτόπαππα, οι οποίοι  επεσήμαναν την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για κορυφαίες παραγωγές του Πολιτιστικού Κέντρου καθώς και την αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης. Μετά την επιτυχή παραγωγή της 29ης Μαρτίου 2023, συζητήθηκαν ιδέες για την ενίσχυση και επέκτασης του προγράμματος της αξιοποίησης του EyeHarp σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button