Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Συνάντηση των δημάρχων του Νομού Λασιθίου

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Ως Δήμοι και ως Δήμαρχοι, ζητάμε, η αλυσίδα που δημιουργείται μεταξύ των νοσοκομείων και των Δήμων του Νομού Λασιθίου και διαμορφώνει μια ισορροπία, να συνεχίσει να υπάρχει, δεδομένου ότι εάν ένας κρίκος της πληγεί, πλήττεται ολόκληρη η αλυσίδα… Με την έννοια αυτή, αν υποβαθμιστεί το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, θα υποβαθμιστούν ταυτόχρονα και τα υπόλοιπα νοσοκομεία του νομού.

Στη δήλωση αυτή προχώρησε ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Μενεγάκης, με αφορμή τη σημερινή (13/2) – δεύτερη κατά σειρά συνάντηση των δημάρχων του νομού-  που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αγίου Νικολάου, με στόχο να εξεταστούν ζητήματα διαδημοτικής συνεργασίας, με κυριότερο το θέμα των υπηρεσιών δημόσιας υγείας καθώς και την ανάγκη να υπάρξει κοινό διεκδικητικό πλαίσιο, δεδομένου ότι ο νομός Λασιθίου  όπως περιγράφεται στην κοινή δήλωση που ακολουθεί παρουσιάζει ιδιαιτερότητες που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας.

Mechanical Solutions

Ο κ. Μενεγάκης, στην παραπάνω συνάντηση υπογραμμίζοντας ότι το πνεύμα σύμπνοιας, ενότητας και καλής συνεργασίας μεταξύ των δήμων που εδραιώνεται  κατά την παρούσα δημοτική περίοδο σε ζητήματα διαδημοτικού ενδιαφέροντος (οδικό δίκτυο, διαχείρισης φυσικών πόρων, απορρίμματα, Γ/θμια εκπαίδευση, ανάπτυξη δομών, χρηματοδοτήσεις κ.α), τόνισε ότι το θέμα της δημόσιας υγείας στο νομό – λόγω των γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων: (παροχής υπηρεσιών σε όμορες περιοχές,  αλλά και σε γειτονικά νησιά, του τουρισμού που διπλασιάζει τον πληθυσμό της περιοχής ιδίως στην περιοχή του Αγίου Νικολάου) – θα πρέπει να εξεταστεί από το αρμόδιο υπουργείο και υπό το πρίσμα αυτό, να ληφθούν υπόψη οι οργανισμοί λειτουργίας των νοσοκομείων ώστε να  καλυφθούν οι ρεαλιστικές ανάγκες.

Σήμερα – όπως είπε – δεδομένης της «ασφυκτικής κατάστασης» που έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία, προτείνουμε να θεσμοθετηθούν κίνητρα, ώστε οι εργαζόμενοι (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό) να προσλαμβάνονται και να παραμένουν στις δομές υγείας.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μανώλης Φραγκούλης, στην τοποθέτηση του, τόνισε : ότι στο εξής προτάσσουμε το : «η ισχύς εν τη ενώσει»  διεκδικώντας όλες εκείνες τις θέσεις των : γιατρών, νοσηλευτικού, διοικητικού προσωπικού, οι οποίες διασφαλίζουν το μέγιστο αγαθό για τους πολίτες: την υγεία.
Όλοι οι δήμαρχοι μαζί – πρόσθεσε-  θα κάνουμε τις επόμενες κινήσεις προκειμένου να επιλύσουμε το χρόνιο πρόβλημα, που απασχολεί το Νομό.

Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γιώργος Αθανασάκης, επισημαίνοντας ότι το Κέντρο Υγείας Οροπεδίου συνδέεται άμεσα με το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, το οποίο και στηρίζουμε, τόνισε ότι ενωμένοι μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση υγείας στο Λασίθι.

Τέλος ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης : αναφερόμενος στο πανθομολογούμενο αναπτυξιακό αίτημα του νομού Λασιθίου – όπως το χαρακτήρισε –  εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα πρέπει ν΄ αρθούν οι περιφερειακές ανισότητες και να εφαρμοστεί στην πράξη ο συγκρητισμός.

Οι δήμαρχοι επιπλέον, επεσήμαναν ότι όλοι μαζί, επιδιώκουν άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου υγείας, με τη μεσολάβηση των θεσμικών πολιτικών παραγόντων του νομού για το φλέγον αυτό θέμα.

Στη παραπάνω συνάντηση, παρευρέθηκαν  οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι για θέματα Υγείας, του Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Ιωάννης Ρουκουνάκης και Ιεράπετρας κ. Ιωάννης Βογιατζής.

Ακολουθεί η κοινή δήλωση των Δημάρχων

Στο Δήμο Αγίου Νικολάου σήμερα Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024, οι Δήμαρχοι του Νομού Λασιθίου:κ. Μανώλης Μενεγάκης (Δήμαρχος Αγίου Νικολάου), Μανώλης Φραγκούλης (Δήμαρχος Ιεράπετρας),Γιώργος Αθανασάκης (Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου), και Γιώργος Ζερβάκης (Δήμαρχος Σητείας), επιβεβαιώνουν την σύμπνοια, την ενότητα και το πνεύμα συνεργασίας που υπάρχει στην παρούσα δημοτική περίοδο σε όλους τους δήμους του νομού Λασιθίου, τονίζονταςτην επιθυμία για κοινό διεκδικητικό πλαίσιο στα ζητήματα που αφορούν την ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου.

  • Με αφορμή την κοινή δήλωση εγκαινιάζεται ένα νέο πνεύμα συνεργασίας και ενότητας σε θέματα διαδημοτικού ενδιαφέροντος.
  • Δηλώνεται η αντίθεση στη λογική του «καθένας μόνος του» και υιοθετείται η πρακτική του «ενώνουμε δυνάμεις».
  • Στο επίμαχο θέμα της υποβάθμισης των δομών υγείας σε επίπεδο νομού Λασιθίου, δηλώνουμε ότι: Η δημόσια υγεία είναι αγαθό και κατάκτηση όλων των Ελλήνων. Οι Οργανισμοί που ισχύουν για όλα τα νοσοκομεία πρέπει να εφαρμοστούν ως έχουν για την εύρυθμη λειτουργία τους και την ασφάλεια των συμπολιτών μας.
  • Ενώνουμε τις φωνές μας για να μπει τέλος στις προσωρινές και εμβαλωματικές λύσεις, και στο φαύλο κύκλο μετακύλησης ευθυνών.
  • Δηλώνουμε ότι τα κίνητρα που πρέπει να δώσει το κράτος πρέπει να είναι αντίστοιχα της επιστημονικής επάρκειας των υπηρεσιών και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα.
  • Θεωρούμε ότι οι δημοτικές αρχέςδεν πρέπει να απολογούνταιστις όποιες κυβερνητικές επιλογές και εκφράζουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους που δοκιμάζονται και ενώνουμε την φωνή μας μαζί τους.
  • Ο νομός Λασιθίου, έχει χωροταξική ιδιαιτερότητα, υποβαθμισμένο οδικό δίκτυο και παρέχει υπηρεσίες σε ασθενείς εκτός από τους δημότες και σε πολίτες που διαμένουν στις γειτονικές νησιωτικές περιοχές καθώς και στον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό επισκεπτών του τουρισμού την θερινή περίοδο.
  • Δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι θα αγωνιστούμε σθεναρά για πλήρη λειτουργία της δημόσιας υγείας στο νομό Λασιθίου στα πλαίσια της ισονομίας της ισοπολιτείας και της ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button