Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Σύγχρονος Δήμος: Κριτική για τον απολογισμό του δημάρχου Αγίου Νικολάου

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Πέρασαν σχεδόν 2,5 χρόνια από την ανάληψη της Δημαρχίας του Δήμου από τον κ Ζερβό. Αν αφαιρεθούν οι  οκτώ μήνες της τελευταίας περιόδου λόγω εκλογών, έχουμε διανύσει  το μεγαλύτερο μέρος. Αβίαστα μπορούμε να καταλήξουμε σήμερα στο  συμπέρασμα.  Είναι μια ΘΗΤΕΙΑ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ και ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ  ΑΝΑΓΚΩΝ….

Μηδενικό έργο , εντάσεις ,  αντιπαραθέσεις , οξύτητα , ενέργειες και κινήσεις που  δημιουργούν ανησυχία , έλλειψη σχεδίου  και στόχων.

NOVA

Φανταζόμαστε πως άλλοι ήταν οι στόχοι και τα σχέδια της παρούσης δημοτικής πλειοψηφίας  και δυστυχώς το αποτέλεσμα ασήμαντο…  Εισπράττουμε απογοήτευση και ανησυχία από τους πολίτες τόσο των πόλεων όσο και των χωριών  που βλέπουν μια Δημοτική Αρχή να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες  και αντιθέτως να προκαλεί το περί δικαίου αίσθημα με τις ενέργειες  της.

Δεν μηδενίζουμε τις προσπάθειες ανθρώπων και τις αγωνίες τόσο του Δημάρχου όπως  και των συμβούλων αλλά φανταζόμαστε ότι δεν πρέπει ν αισθάνονται και εκείνοι  ικανοποιημένοι από το φτωχό αποτέλεσμα.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Είμαστε μια πολύ μικρή κοινωνία σε μια δύσκολη περίοδο και η Δημοτική Αρχή πρέπει να ενισχύει την κοινωνική ηρεμία και συνοχή και παράλληλα να στηρίζει με ενέργειες , πρωτοβουλίες και με έργα την κοινωνία, την οικονομία, την ανάπτυξη. Μπορούμε  να μιλήσουμε σήμερα για μια τέτοια κατάσταση ;

Οι υπηρεσίες του Δήμου προσπαθούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες και λειτουργίες  της κοινωνίας μας σε ικανοποιητικό βαθμό ενώ παράλληλα αρκετοί συμπολίτες φορείς και ομάδες δραστηριοποιούνται και στηρίζουν τον κοινωνικό ιστό σε δύσκολο περιβάλλον. Παράλληλα μικρές και μεγάλες οικονομικές μονάδες  στηρίζουν την οικονομία της περιοχής με τις ιδιαιτερότητες  της  εποχικότητας των δραστηριοτήτων.

Mechanical Solutions

Αντιθέτως η Δημοτική Αρχή,  αυτό που έχει να δείξει είναι τα έργα που σχεδίασε, ωρίμασε, προκήρυξε η προηγούμενη Δημοτική αρχή και τέλειωσαν την παρούσα περίοδο. ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ στα 2,5 χρόνια. Μελέτες που έχει ο Δήμος αφέθηκαν στα αζήτητα παρά το ότι ικανοποιούν κοινωνικές  ανάγκες και κόστισαν . Έτσι  χάνονται ευκαιρίες να φέρουμε χρήματα και υποδομές από προγράμματα. Δεν κατανοούμε τι στόχοι υπάρχουν, που πάμε και ανησυχούμε . Γιατί δεν είναι θέμα προσωπικό. Τα αποτελέσματα μας αφορούν όλους. Και για χρόνια… Δεν καταλάβαμε  τι θα κάνουμε στα χωριά και πως θα βελτιωθούν οι συνθήκες. Δεν καταλάβαμε  τι θα γίνει με  τα τουριστικά μέρη Ελούντα, Βραχάσι, Καλό Χωριό. Πως θα στηριχθεί ο τουρισμός και οι εναλλακτικές μορφές. Πως θα βελτιωθεί η Νεάπολη τώρα που το μεγάλο έργο της αποχέτευσης τελειώνει και υπάρχουν  δυνατότητες για παρεμβάσεις. Τρεις μελέτες για αναπλάσεις  των γειτονιών του Αγίου Νικολάου υπάρχουν (Αράπικα, Μυλος, Κεφάλι-Νομαρχία) ανενεργές. Σταμάτησε η ολοκλήρωση της μελέτης ανοικτού θεάτρου που έχομε ανάγκη. Δεν προχωρεί η ολοκλήρωση της μελέτης του παραλιακού της Ελούντας. Δεν ολοκληρώνεται η σημαντικά μελέτη του παραλιακού Μιλάτου Σισίου.  Στασιμότητα σε πολλά μέτωπα.  Κλπ κλπ.

Από τις  πιο μεγάλες ανάγκες είναι τα σχολεία μας. Τέσσερα τοπικά ρυμοτομικά σχέδια παραδώσαμε . Μάλλον του Σισίου για άγνωστους  λόγους δεν ολοκληρώθηκε παρά το ότι βρίσκεται σε τελική φάση. Η κατάσταση δραματική και όμως καμία μελέτη δεν ολοκληρώθηκε  και ΧΑΣΑΜΕ το πρόγραμμα όταν μάλιστα άλλοι όμοροι Δήμοι ενέταξαν Σχολεία. Όπως ο Δ. Χερσονήσου που ενέταξε Λύκειο Γυμνάσιο με 8.500.000,00 ευρώ. Δεν ανατέθηκε καμιά μελέτη σε μελετητικά  γραφεία αφού υπάρχει έλλειψη τεχνικού προσωπικού.

Χρήματα υπάρχουν και πολλά. Αδιάθετα!!!! Θα μπορούσαν να ανατεθούν  μελέτες,  να αγορασθούν οικόπεδα για Δημαρχείο χωρίς να έχομε τις γνωστές διαδικασίες, για σχολεία, για ελεύθερους χώρους. Καθυστερεί η απαλλοτρίωση του Οικοπέδου στο νοσοκομείο που εντάξαμε στο πράσινο ταμείο και εξασφαλίσαμε σχετικό  δάνειο.

Πληροφορούμαστε τώρα και καιρό, χωρίς να έχει συζητηθεί στο ΔΣ , το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων στην παραλιακή ζώνη. Δεν καταλάβαμε ποτέ τη σύλληψη αλλά και  τι σχέδιο υπάρχει. Εισπράττομε την αγωνία των μικρών επιχειρήσεων απλώς.

Η αλήθεια είναι  πως περιμέναμε περισσότερα και καλύτερα λόγω και της προηγούμενης θητείας  του κ Ζερβό. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.  Ελπίζουμε στο υπόλοιπο διάστημα που μένει να αξιοποιηθεί καλύτερα χωρίς εντάσεις και χωρίς ενέργειες που θα φέρουν μη αναστρέψιμα αποτελέσματα. Χωρίς να έχουμε ελπίδες  πλέον για σοβαρές παρεμβάσεις

Είναι προφανές πως παρά τις όποιες θετικές ενέργειες και δράσεις που συμφωνούμε  , δεν κρίνουμε θετικά τα όσα έγιναν. Και κυρίως  τα όσα δεν έγιναν . Και ως εκ τούτου διαφωνούμε με τον απολογισμό.

Αναλυτικότερα ζητήματα θα τα δούμε αφού δούμε  τον απολογισμό.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button