ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Στην τελική ευθεία το κτίριο της Πρόνοιας

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την ανέγερση του κτιρίου υπηρεσιών πρόνοιας στα Χανιά, καθώς η αρμόδια οικονομική επιτροπή του δήμου Χανίων ενέκρινε τους όρους του διαγωνισμού για την εκπόνηση των μελετών που απαιτούνται.

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την ανέγερση του κτιρίου υπηρεσιών πρόνοιας στα Χανιά, καθώς η αρμόδια οικονομική επιτροπή του δήμου Χανίων ενέκρινε τους όρους του διαγωνισμού για την εκπόνηση των μελετών που απαιτούνται.

“ΧΡΥΣΟΣ

Οι υπηρεσίες θα στεγαστούν σε χώρο που ανήκει στον δήμο και βρίσκεται στην περιοχή της Ρεγγίνας.

Ειδικότερα στον σχεδιασμό είναι, το κτήριο αυτό να φιλοξενήσει τις διοικητικές υπηρεσίες πρόνοιας του δήμου, το Κέντρο Κοινότητας, τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Πλυντήριο, αστέγους καθώς και δομή ημερήσιας φροντίδας αστέγων.

“IN_AND_OUT

«Στόχος μας είναι η ολιστική προσέγγιση των λειτουργιών των δομών πρόνοιας. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένας ενιαίος συντονισμός στον κρίσιμο τομέα της πρόνοιας», δηλώνει στο ΑΠΕ -ΜΠΕ , η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Ζερβουδάκη.

Ακόμη μία δομή σε χώρο του παλαιού νοσοκομείου

Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες και για την ανέγερση δομής που θα στεγάσει Βρεφονηπιακό Σταθμό δυναμικότητας 48 βρεφών και 62 νηπίων και Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) δυναμικότητας 25 ατόμων, άνω θα παρέχει τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών σε αστέγους και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Mechanical Solutions

Το κτίριο πρόνοιας θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο του δήμου συνολικής έκτασης 9.273,65 τμ. το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως χώρος Υγείας και Πρόνοιας, με διακριτό διαχωρισμό των δύο χρήσεων.

Στο τμήμα έκτασης 5.848,41 τμ -χώρος Υγείας- έχει ήδη ανεγερθεί και λειτουργεί Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου συνολικής δόμησης 1.127,54 τμ. Στο υπολειπόμενο τμήμα -χώρος Πρόνοιας- των 3.424,24 τμ. θα ανεγερθεί το κτίριο του Βρεφονηπιακού Σταθμού και ΚΗΦΗ.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του έργου, ο βιοκλιματικός χαρακτήρας θεωρείται ως απαραίτητη παράμετρος του συνολικού σχεδιασμού. Η επιλογή σύγχρονων και ανθεκτικών υλικών και τρόπων δόμησης, με τη μικρότερη δυνατή ανάγκη συντήρησης, αποτελούν βασικές απαιτήσεις του έργου. Το σύνολο των ανωτέρω προϋποθέσεων στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση του κόστους κατασκευής, συντήρησης και λειτουργίας του κτιρίου. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη το ιδιαίτερο κλίμα της περιοχής και η σχέση των χώρων με το εξωτερικό περιβάλλον καθώς η δραστηριότητα είναι σε μεγάλο βαθμό υπαίθρια/ημιυπαίθρια. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στον εξοπλισμό τόσο των κτιρίων όσο και του περιβάλλοντα χώρου και του πάρκου γειτονιάς».

Σήμερα πολλές από τις υπηρεσίες πρόνοιας του δήμου Χανίων στεγάζονται σε χώρους που ο δήμος μισθώνει από ιδιώτες με μεγάλο κόστος, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο ετήσιος προϋπολογισμός. Η κατασκευή του συγκεκριμένου κτιρίου θα απαλλάξει τον δήμο από μέρος των εξόδων για μισθώσεις.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button