Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

«Στην Πράξη»: Συνεχίζουμε ενωμένοι

BOX CAFE
DROP Palermo TECH HUB

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου ξεκινά τη λειτουργία του  κάτω από τις δύσκολες κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν ολόγυρά μας, καλούμενο να λειτουργήσει συνθετικά και ενωτικά ανταποκρινόμενο στις υψηλές προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί στον κόσμο στις οποίες ως όργανο καλείται να ανταποκριθεί παράγοντας έργο, που θα ωφελήσει το δημότη και τον τόπο.

Οι ευθύνες της πλειοψηφίας είναι να επιβεβαιώσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει και για τις οποίες έλαβε την εντολή να υλοποιήσει. Η ευθύνη της μειοψηφίας και μιλώ για την δημοτική ομάδα του συνδυασμού μας, είναι ο έλεγχος των πράξεων της πλειοψηφίας, η  αξιολόγηση και τοποθέτηση στις προτάσεις που θα φέρνει και ο έλεγχος και κριτική για τις παραλείψεις, τα λάθη που εντοπίζουμε στη διαχείριση ης δημοτικής αρχής και η κατάθεση προτάσεων τις οποίες εμείς θεωρούμε χρήσιμες για τους πολίτες και την πρόοδο του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Mechanical Solutions

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την κίνηση της  ανεξαρτητοποίησης της κ. Ευαγγελίας Φανουράκη  από την παράταξή μας. Μεγαλύτερη όμως έκπληξη  προκάλεσε  σε άρθρο της,  το «αιτιολογικό» της απόφασής της, αντιγράφεται αυτολεξεί « ……η παραμονή μου στην ομάδα θα πρέπει να τηρεί  κάποιους κανόνες ( λογικό) τους οποίους δεν μπορώ   να τους αποδεχτώ στο σύνολο στους  και  συγκεκριμένα δεν  μπορώ  να μην αρθρογραφώ  την άποψη μου  σε πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα  ….»

Η ομάδα μας ουδέποτε προσπάθησε να φιμώσει κανένα μέλος της!  Στη μετεκλογική συνάντηση των εκλεγμένων μελών της ομάδας  συζητήθηκε μονάχα η συνεργασία μεταξύ μας, στο πλαίσιο του έργου που έχουμε να επιτελέσουμε από το θεσμικό μας ρόλο ως ελάσσονα μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Βασικό θέμα για μας σε αυτή τη συνάντηση, ήταν ο προσδιορισμός τη λειτουργίας μας ως δημοτικής ομάδας με συνοχή, συντονισμένη δράση και παρέμβαση στις υποθέσεις του Δήμου. Ποτέ και από κανέναν δεν τέθηκε ζήτημα ακύρωσης της προσωπικότητας, της δυνατότητας να εκφράζει προσωπική άποψη, αλλά τονίστηκε παράλληλα ότι οι δημότες που ψήφισαν το συνδυασμό ενέκριναν μια ολοκληρωμένη φιλοσοφία, αντίληψη για τα δημοτικά πράγματα και προτάσεις, τα οποία έχουμε ως ομάδα εντολή να υπερασπιστούμε ενιαία και ως ομάδα, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό επιτυγχάνεται με την επικοινωνία μεταξύ μας, τη συζήτηση και την κοινή απόφαση υπεράσπισης μιας ενιαίας στάσης και γραμμής πάνω στα θέματα του Δήμου με βάση τις προτάσεις που κατεβάσαμε και προεκλογικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα εξετάζουμε κάθε πρόταση της πλειοψηφίας ή της μείζονος μειοψηφίας και να τις ψηφίζομε εφόσον κρίνουμε ότι είναι χρήσιμες και επωφελείς για τον τόπο.    Αλλά η λειτουργία μας ως δημοτικής ομάδας προϋποθέτει τη γνωστοποίηση σκέψεων, απόψεων και της στάσης του καθενός, πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς αυτό θεωρούμε ότι ενδυναμώνει την ειλικρινή συνεργασία μας, ενισχύει την εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών μας και καθιστά αποτελεσματική την πολιτική δράση και παρέμβαση του συνδυασμού μας στα δημοτικά πράγματα..

Το τελευταίο διάστημα, αρκετές ήταν οι φορές που βρεθήκαμε προ εκπλήξεως από τη στάση του συγκεκριμένου μέλους της ομάδας μας, όπως και στη προχθεσινή συνεδρίαση για την εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Κανένα μέλος της δημοτικής μας ομάδας δεν είχε ενημερωθεί ούτε και ο επικεφαλής Χάρης Αλεξάκης για την απόφαση της κ. Φανουράκη, να ανεξαρτητοποιηθεί!

Η δικαιολογία περί φίμωσης των προσωπικών απόψεων των μελών μας, είναι ανυπόστατη, καθώς αυτό ήταν βασικός πυλώνας της δημιουργίας της ομάδας «Στην Πράξη». Πολλές υποθέσεις μπορεί να κάνει κανείς, απ΄ όλες τις πλευρές, σχετικά με αυτή τη στάση και επιλογή  της κ. Φανουράκη. Προφανώς η συγκεκριμένη ανακάλυψε στην πορεία ότι δεν την καλύπτει η τακτική, ότι δεν την εξυπηρετεί ενδεχομένως η στρατηγική του συνδυασμού που επέλεξε για να συνεχίσει την παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Εμείς, πάντως, ως παράταξη, έχουμε αποδείξει ήδη από την προεκλογική διαδικασία, πως η στάση μας στα κοινά δεν είναι η ενίσχυση του έντασης που κάθε υποψήφιος ή εκλεγμένος «κομίζει». Επιλέγουμε μια παραγωγική στάση, μια ουσιαστική αντιπολίτευση. Σε αυτή τη βάση θα κινηθούμε, γιατί σεβόμαστε το δημότη τον οποίο ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα, το πώς θα βρεθεί τρόπος συνεργασίας των 25 εκλεγμένων κι όχι η στείρα σύγκρουση και σκόπιμη κωλυσιεργία του έργου στο Δήμο.

Λυπούμαστε κυρίως για τον τρόπο που κ. Φανουράκη επέλεξε να αποχωρήσει. Αφήνοντας ανενημέρωτους όλους μας γι’ αυτή την απόφαση, απαξιώνοντας τον συνδυασμό ο οποίος την αγκάλιασε και μέσα από τον οποίο αναδείχθηκε δημοτική σύμβουλος. Δυστυχώς, πέραν της απαξίωσης του επικεφαλή και των συνεργατών της στο συνδυασμό,  δικαιώνει εκείνους που επικρίνουν η αποποιούνται την ενασχόληση με τα κοινά, ενισχύοντας την υποψία, πως είναι λίγα τα φανερά, πλείονα τα κρύφια, σε ό,τι αφορά τις πολιτικές διεργασίες. Αλλά ο καθένας, ειδικά όσοι παραμένουν στο προσκήνιο, δρουν με διαφάνεια και κρίνονται καθημερινά. Το παρασκήνιο, δεν μας εκφράζει ως τρόπος λειτουργίας. Πιστεύουμε δε ακράδαντα ότι στο τέλος, όλα έρχονται στο φως.  Είμαστε εδώ για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας, γι αυτό μας επέλεξαν οι δημότες και σε αυτό θα εστιάσουμε πλέον τις δυνάμεις μας.

Τέλος, επειδή ορισμένοι το καλλιεργούν μετεκλογικά και άλλοι το χρησιμοποίησαν και ως άλλοθι, για άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι ουδέποτε στο διάστημα ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του Δήμου, δε δόθηκε από κανέναν του συνδυασμού μας οδηγία, σε κανένα μέλος του, να στηρίξει κάποιον συγκεκριμένο συνδυασμό. Η ομάδα αφού συσκέφθηκε, αποφάσισε να δράσει καθείς κατά βούληση και συνείδηση, κι αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί από κάθε μέλος της παράταξης μας.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button