Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Στην επιτροπή του άρθρου 152 προσφεύγει ο Δήμος Αγίου Νικολάου για το θέμα της Λαϊκής

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB

Στην επιτροπή του άρθρου 152, θα προσφύγει ο Δήμος Αγίου Νικολάου κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σύμφωνα με την οποία απορρίφθηκε η προσφυγή των μελών της Λαϊκής και ταυτόχρονα ακυρώθηκαν δυο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αναφορικά με την χωροθέτηση της Λαϊκής Αγοράς αλλά και την ψήφιση του σχετικού κανονισμού.

Από την ανάλυση της απόφασης, και σε συνεννόηση με την Νομική Υπηρεσία του δήμου, όπως γνωστοποίησε ο Δήμαρχος, θα γίνει προσφυγή στην επιτροπή του άρθρου 152 για την απόφαση (236/23) σύμφωνα με την οποία επιβεβαιώθηκε η χωροθέτηση και εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας,  επειδή υπάρχουν στοιχεία τα οποία δεν ελήφθησαν υπόψη, θεωρώντας ότι θα δικαιωθούμε.

NOVA

Ο κ. Ζερβός, ξεκαθαρίζοντας, ότι με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε το ζήτημα της λαϊκής από τους παραγωγούς και τους εμπόρους, ουσιαστικά συζητάμε πλέον – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- οριστικά και αμετάκλητα για δημιουργία, νέας λαϊκής αγοράς στον Άγιο Νικόλαο. Δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης μετά και την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, αφού μέχρι το τέλος του 2022 οι παραγωγοί – οι έμποροι και ο δήμος θα έπρεπε να έχει ενημερώσει το σύστημα του Υπουργείου Εμπορίου με τα δεδομένα που υπήρχαν, διαδικασία η οποία δεν ακολουθήθηκε.

Αναφερόμενος στις μέχρι σήμερα προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την μετακίνηση της Λαϊκής Αγοράς στη νέα της θέση καθώς και στην κλήρωση που έγινε, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, επέκρινε την τακτική που ακολούθησαν έμποροι και παραγωγοί και οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο, που έχει ως εξέλιξη την μη λειτουργία της Λαϊκής από την ερχόμενη Τετάρτη.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους της Λαϊκής– εάν το θελήσουν –  θ΄ αναζητηθεί ενδιάμεση μέχρι την οριστική επίλυση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει. Ωστόσο, ο Δήμος θα ζητήσει από τις υπηρεσίες ελέγχου να εφαρμόσουν τις κείμενες διατάξεις προκειμένου να διατηρηθεί η αξιοπιστία και η αξιοπρέπεια του δημόσιου τομέα, η οποία καταρρακώνεται με τον τρόπο που λειτουργούν τα πράγματα αναφορικά με την υλοποίηση των αποφάσεων.

 Ένα ζήτημα που ταλανίζει την πόλη 40 χρόνια

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, αναφερόμενος επίσης στις δηλώσεις των υποψηφίων για το συγκεκριμένο θέμα, τόνισε : “Καλό θα είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι να σταματήσουν τις λογικές, εμείς κρατάμε “μαγικό ραβδάκι” και θα τα κάνουμε όλα σωστά και έχουμε λύση για όλα αύριο το πρωί ! Η λαϊκή αγορά είναι ένα ζήτημα που ταλανίζει την πόλη 40 χρόνια, και γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι τι έχει γίνει στην διαδρομή. Η ηρεμία του κόσμου και η ηρεμία της δημόσιας διοίκησης μπορούν να διασφαλιστούν, αν πράγματι έχουμε διάθεση να βοηθήσουμε και όχι μόνο λόγω προεκλογικής περιόδου να λέμε ναι σε όλα. Το Ναι σε όλα και ο μηδενισμός -πολύ πρόσφατα στις εθνικές εκλογές – απέδειξε ότι δεν “μετράει” για τον πολίτη. Ο πολίτης θέλει συγκεκριμένες λύσεις, ενέργειες και όχι “στρογγυλές κουβέντες”, αλλά προσπάθεια βελτίωσης της υφιστάμενης κατάστασης.

Mechanical Solutions

Όσο για την αντίδραση της Συντονίστριας της ΑΔΚ έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω :

Δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος άρα δεν με ενδιαφέρει το προεκλογικό κλίμα . Ενδιαφέρομαι μόνο για την υλοποίηση αποφάσεων του ΔΣ που έχουν ληφθεί.

Σε ποια διάταξη νόμου προβλέπεται η ανακοίνωση αποφάσεων της ΑΔΚ πριν την υπογραφή και αποστολή τους ;

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια απόφαση του Δήμου δεν εγκρίνεται από την ΑΔΚ και ο Δήμος ή αποδέχεται την μη έγκριση ή προσφεύγει στην επιτροπή του αρθ. 152 του Ν. 3463/2006  για να ζητήσει ανατροπή της .


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο