Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Στην Ελούντα το ακριβότερο ελληνικό εξοχικό (pics)

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Ελούντα βρίσκεται το ακριβότερο προς πώληση ελληνικό εξοχικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Πρόκειται για την παραθαλάσσια βίλα Elounda Azure καθώς ο ενδιαφερόμενος αγοραστής θα πρέπει να εκταμιεύσει το ποσό των 12 εκατ. ευρώ.

NOVA

Φέτος η καλύτερη χρονιά

Στο επίκεντρο του εγχώριου και του διεθνούς τζετ σετ, αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας των ανθρώπων με καθαρή περιουσία αξίας τουλάχιστον μερικών δεκάδων εκατ. ευρώ, αναμένεται να βρεθεί φέτος η αγορά πολυτελών εξοχικών κατοικιών. Οπως σημειώνουν οι επικεφαλής γραφείων εξειδικευμένων στη συγκεκριμένη κατηγορία αγοραστών και ακινήτων, το 2018 αποτελεί ήδη την καλύτερη χρονιά από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, καθώς είναι διάχυτη η αίσθηση στους υποψήφιους αγοραστές ότι «τα χειρότερα έχουν περάσει» τόσο για την ελληνική οικονομία όσο και για την αγορά ακινήτων.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Πλουμή, γενικό διευθυντή της εταιρείας Πλουμής-Σωτηρόπουλος, που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον οίκο Christie’s, «πλέον καταγράφουμε πολύ περισσότερες συναλλαγές πολυτελών ακινήτων, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια και αυτό αποτελεί σαφές δείγμα της ανάκαμψης της αγοράς. Φέτος, μάλιστα, τόσο ο όγκος των συναλλαγών όσο και η αξία τους καταγράφουν άνοδο ακόμα και 100% σε σχέση με το 2017». Σημειωτέον ότι στη συγκεκριμένη κατηγορία ακινήτων, οι τιμές πώλησης μειώθηκαν μεν, αλλά με πολύ χαμηλότερο ρυθμό, σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά κατοικίας, εξοχική και μη. Ενδεικτικά, επισημαίνεται ότι οι αξίες των πολυτελών εξοχικών μειώθηκαν κατά 15-20%, κατά μέσον όρο, έναντι μέσης πτώσης της τάξεως του 45%-60%. Η αγορά της Μυκόνου δεν κατέγραψε σχεδόν καθόλου πτώση των αξιών, καθώς πρόκειται για διεθνοποιημένη αγορά, που δεν επηρεάζεται από τα όσα συμβαίνουν στην υπόλοιπη Ελλάδα. «Ηδη, μια πρώτη ένδειξη για το πόσο ισχυρή είναι φέτος η ζήτηση από το εξωτερικό είχαμε τους χειμερινούς μήνες», αναφέρει ο κ. Σάββας Σαββαΐδης, διευθύνων σύμβουλος της Greece Sotheby’s International Realty. «Οι ενδιαφερόμενοι προέρχονται από πολλές χώρες, αν και κάθε προορισμός έχει και το δικό του κοινό. Το βέβαιον είναι ότι οι περισσότεροι αγοραστές έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα τουλάχιστον μία φορά, ενώ το 20% αγοράζει ακίνητο με την πρώτη του επίσκεψη», καταλήγει ο κ. Σαββαΐδης.

Elounda Azure, 12 εκατ.

Mechanical Solutions

Το ποσό των 12 εκατ. ευρώ θα πρέπει να εκταμιεύσει ο ενδιαφερόμενος αγοραστής για την παραθαλάσσια βίλα Elounda Azure, η οποία ανήκει σε οικογένεια επιχειρηματιών από τις ΗΠΑ, η οποία λόγω δυσκολίας μετακίνησης στην Ελλάδα αποφάσισε την πώληση του ακινήτου. Η Elounda Azure πωλείται από την Πλουμής-Σωτηρόπουλος (Christie’s) και βρίσκεται στην Ελούντα της Κρήτης. Το οικόπεδο είναι επιφάνειας 21,6 στρεμμάτων, ενώ το κυρίως σπίτι είναι επιφάνειας 1.155 τ.μ., διαθέτοντας έξι υπνοδωμάτια, αίθουσα προβολών, μπιλιάρδο, γήπεδο τένις και άλλες παροχές. Η έκταση αποκτήθηκε από την οικογένεια τη δεκαετία του 1990 και στη συνέχεια κατασκευάστηκε το ακίνητο, ενώ ασφαλώς έχουν γίνει εκτεταμένες αναβαθμίσεις στην πορεία των ετών.

Eclectic Living, 10,5 εκατ.

Με κόστος 10,5 εκατ. ευρώ, το Eclectic Living είναι μια νεόδμητη κατασκευή, του 2017, που πωλείται από τον Ρώσο επιχειρηματία-κατασκευαστή κ. Βιτάλι Μπορίσοφ, με τη συνεργασία της Greece Sotheby’s International Realty. Πρόκειται για ακίνητο στην Ελούντα της Κρήτης, που είναι προϊόν επένδυσης, δηλαδή αναπτύχθηκε εξαρχής με στόχο την πώληση. Είναι επιφάνειας 900 τ.μ. (οικόπεδο 5.000 τ.μ.) και διαθέτει έξι υπνοδωμάτια και αντίστοιχο αριθμό μπάνιων. Οι παροχές είναι εφάμιλλες ενός υπερπολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπορίσοφ δρομολογεί αυτή την περίοδο και την ανάπτυξη του παραθεριστικού θερέτρου Elounda Hills, έργο το οποίο έχει ενταχθεί στις διατάξεις του νόμου περί fast track, ως επένδυση στρατηγικού χαρακτήρα.

Emerald Bay, 6,25 εκατ.

Στα 6,25 εκατ. ευρώ αποτιμάται το Emerald Bay, μία υπερπολυτελής βίλα στην Κέρκυρα, που πωλείται από έναν Λονδρέζο μεγαλοδικηγόρο με ειδίκευση στον τομέα των εξαγορών και συγχωνεύσεων εταιρειών. Πρόκειται για ένα ακίνητο 550 τ.μ., με έξι κρεβατοκάμαρες και ιδιωτικό μώλο για την πρόσδεση σκάφους. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του «Νησιού των Φαιάκων», στο Αυλάκι, πολύ κοντά στον κόλπο της Κασσιόπης. Το ακίνητο χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τον ίδιο τον κάτοχό του, ενώ τα τελευταία χρόνια εκμισθωνόταν σε πολιτικούς και μεγαλοεπιχειρηματίες από το εξωτερικό. H Κέρκυρα αποτελεί πόλο έλξης ξένων αγοραστών, κυρίως από την Ιταλία και τη Μεγάλη Βρετανία. Πωλείται μέσω της Greece Sotheby’s International Realty.

Βίλα στη Μύκονο, 3,5 εκατ.

Στο ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ πωλείται αυτή η πολυτελής κατοικία που βρίσκεται στη Μύκονο, σε απόσταση 10 λεπτών από τη Χώρα του νησιού. Ανήκει σε οικογένεια επιχειρηματιών από τη Θεσσαλονίκη, η οποία διαθέτει ένα ακόμα ακίνητο στη Μύκονο, και αυτήν την περίοδο κατασκευάζουν ακόμα ένα σε ιδιόκτητη έκταση. Είναι πιθανόν με την πώληση του συγκεκριμένου ακινήτου, επιφάνειας 472 τ.μ., με κήπο 1.250 τ.μ., να θέλουν να χρηματοδοτήσουν άλλες επενδύσεις τους στην αγορά ακινήτων της Μυκόνου. Αυτή η βίλα κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και προσφέρει ιδιωτική παραλία, όπως και θέα στη Δήλο, στη Σύρο και στην Τήνο. Σύμφωνα με την Πλουμής-Σωτηρόπουλος, σκαλοπάτια από πέτρα οδηγούν σε μια μικρή παραλία, μία από τις ελάχιστες ιδιωτικές παραλίες του νησιού.

Βίλα Meravigliosa, 5,25 εκατ. ευρώ

Η βίλα Meravigliosa αποτελεί ένα από τα ακριβότερα ακίνητα που πωλούνται αυτή την περίοδο στη Μύκονο. Το κόστος του ακινήτου που βρίσκεται πάνω από την παραλία του Πάνορμου ανέρχεται σε 5,25 εκατ. ευρώ. Αυτό το υπερπολυτελές ακίνητο κατασκευάστηκε το 2014 από έναν Ιταλό χρηματιστή, ο οποίος μένει μόνιμα στην Πορτογαλία. Ο ίδιος έχει επενδύσει σε σειρά άλλων ακινήτων, όχι μόνο στη Μύκονο (που αποτελεί πάντως αγαπημένο του προορισμό), αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, εσχάτως δε και στην Αθήνα. Αρχικά, χρόνο στη βίλα περνούσε ο ίδιος, ωστόσο πλέον εκτιμά ότι θα μπορέσει να κεφαλαιοποιήσει σημαντικές υπεραξίες για να χρηματοδοτήσει άλλες επενδύσεις του, με αποτέλεσμα να τη διαθέτει προς πώληση. Το ακίνητο είναι επιφάνειας 770 τ.μ. (οικόπεδο 9,67 στρεμμάτων) και προσφέρει οκτώ υπνοδωμάτια και εννιά μπάνια στους επισκέπτες του.

Στη Μύκονο, η πλέον δυναμική κατηγορία αγοραστών προέρχεται από χώρες της Μέσης Ανατολής (Εμιράτα, Σαουδική Αραβία κ.λπ.), ενώ έπονται άνθρωποι από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ελβετία και το Βέλγιο. Η βίλα Meravigliosa πωλείται μέσω της Greece Sotheby’s International Realty.

Αρχοντικό Mandalay, 4,2 εκατ. ευρώ

Σε απόσταση μόλις πέντε λεπτών από το λιμάνι της Υδρας, το αρχοντικό Mandalay είναι ένα από τα ελάχιστα, αν όχι το μοναδικό σπίτι του νησιού, που μπορεί κανείς να προσεγγίσει, χωρίς να χρειαστεί να ανέβει ούτε ένα σκαλί. Πρόκειται για κτίσμα του 18ου αιώνα, που κατασκευάστηκε από Γενοβέζους αρχιτέκτονες και περιβάλλεται από κήπο επιφάνειας 4.600 τ.μ., κατάφυτο με κυπαρίσσια και ελιές. Η κατοικία αυτή πωλείται αντί ποσού 4,2 εκατ. ευρώ. Ανήκει σε Ελληνα επιχειρηματία, ο οποίος το απέκτησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και σήμερα το πωλεί για οικογενειακούς λόγους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πλουμής-Σωτηρόπουλος (Christie’s), ο χώρος υποδοχής με τα ασπρόμαυρα μαρμάρινα πατώματα οδηγεί στο σαλόνι με το τζάκι, στην τραπεζαρία, σε μια παραδοσιακή και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και σε ένα γραφείο-βιβλιοθήκη, όλα με πανοραμική θέα. Αυτό το επίπεδο συμπληρώνουν η κυρίως κρεβατοκάμαρα με δύο δωμάτια ενδυμάτων, το μπάνιο με θόλο και μία βεράντα που προσφέρει θέα στο λιμάνι και στη θάλασσα. Η συγκεκριμένη ιδιοκτησία έχει ακόμα δύο ανεξάρτητους ξενώνες, με τζάκι και μπάνιο, και μία εκκλησία.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button