Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Σπιναλόγκα: Το δεύτερο πιο διάσημο μνημείο της χώρας μετά την Ακρόπολη

GMG

SKALA

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

Η νησίδα Σπιναλόγκα – το καλά οχυρωμένο «μακρύ αγκάθι» των Βενετών, η αρχαιοελληνική Καλυδώνα, που  για μισό αιώνα είχε τη δική της εντελώς ιδιάζουσα μικροϊστορία, ο τόπος που δέχτηκε τους κραδασμούς όλων των ιστορικών εποχών, αποτελεί – σύμφωνα με ανακοίνωση της TripAdvisor το δεύτερο πιο διάσημο μνημείο της χώρας, μετά την Ακρόπολη για το 2017.

Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση για την περιοχή του Αγίου Νικολάου, δεδομένου ότι το TripAdvisor αποτελεί το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό ιστότοπο στον κόσμο,  ενώ οι φωτογραφίες των επισκεπτών που παρατίθενται καθώς και τα σχόλια που τις συνοδεύουν, σκιαγραφούν κατά τον καλύτερο τρόπο,  την ιδιαίτερη ταυτότητα του πολιτιστικού θησαυρού που συμπυκνώνεται σ΄ αυτό το μέρος και στοιχειοθετούν τα βασικά επιχειρήματα για τα οποία δικαιούται η Σπιναλόγκα να αποτελέσει μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, κληθείς να σχολιάσει όλα έγιναν γνωστά τις τελευταίες ημέρες, μέσω της μεγαλύτερης παγκοσμίως ταξιδιωτικής πλατφόρμας μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Τις τελευταίες μέρες, είδε το φως της δημοσιότητας μια εξαιρετική είδηση, για την περιοχή μας. Όπως ενημερωθήκαμε μετά την ανακοίνωση των λιστών της Trip Advisor για τη φετινή χρονιά  στην κατηγορία των πιο διάσημων μνημείων για το 2017- την δεύτερη θέση μετά την Ακρόπολη -καταλαμβάνει η Σπιναλόγκα, ενώ ακολουθεί το παλάτι της Κνωσσού.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Ένα στοιχείο, που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν και ν΄αξιολογηθεί από τους ειδικούς, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα τόπο που έχει την δική του δυναμική και ιστορία.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση- που παράλληλα αποτελεί μια εν δυνάμει διαβούλευση των πολιτών του κόσμου αναφορικά με το πως βλέπουν το μνημείο – επιβεβαιώνει κατά τον καλύτερο τρόπο την σπουδαιότητα και την ορθότητα των κινήσεων που έχουν γίνει από την παρούσα δημοτική αρχή και τοποθετεί τον Δήμο Αγίου Νικολάου σ΄ ένα υψηλότερο επίπεδο, δεδομένου ότι ένα από τα μνημεία της περιοχής του, αναμένεται και προσδοκούμε  ν΄αποτελέσει κομμάτι της παγκόσμιας κληρονομιάς μας”.

Zuper Service

Όπως έχει γίνει  γνωστό, τις τελευταίες μέρες παραδόθηκε στον δήμο -από την ομάδα που έχει συσταθεί-ο φάκελος της υποψηφιότητας του μνημείου, ενώ  ήδη έχει αποσταλλεί αρμοδίως στο Υπουργείο Πολιτισμού από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου.

Εξάλλου σύντομα αναμένεται η σύσταση της επιτροπής από το ΥΠ.ΠΟ, που θα αξιολογήσει το υλικό του φακέλου, ώστε σύφωνα με τις χρονικές δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί, μέχρι τον ερχόμενο Σεπετέμβριο να υποβληθεί ο προ-φάκελος και τον Ιανουάριο να υπάρξει η τελική υποβολή του, στην UNESCO.

Να σημειώσουμε ότι στην ελληνική λίστα με τα κορυφαία μνημεία της χώρας, σύμφωνα με τις κρίσεις και τα σχόλια των επισκεπτών, την πρώτη θέση όπως σημειώσαμε καταλαμβάνει η Ακρόπολη και ακολουθεί στην δεύτερη θέση η Σπιναλόγκα.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Παλάτι της Κνωσού, ενώ  η Ακρόπολη της Λίνδου, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, ο Ναός του Ηφαίστου, ο Λευκός Πύργος, το Ακρωτήρι και το Θέατρο της Επιδαύρου, που συμπληρώνουν την δεκάδα με τα πιο διάσημα μνημεία της χώρας για το 2017.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button