ΚΡΗΤΗ

Σίσι: Τοποθετήθηκε το γλυπτό των αδελφών Σωτηριάδη στο μνημείο ηρώων

Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων της εθνικής ταυτότητας του τοπικού πληθυσμού θα αποτελεί στο εξής το Μνημείο Ηρώων στο Σίσι, το οποίο ολοκληρώθηκε μετά την τοποθέτηση του γλυπτού των  Παντελή και Χαράλαμπου Σωτηριάδη και την φωταγώγηση του.

Να σημειώσουμε ότι λίγες ημέρες πριν την επέτειο της 25ης Μαρτίου, τοποθετήκε το δέντρο που φιλοτέχνησαν οι εν λόγω καλλιτέχνες.

caffeine adv 2021

Πρόκειται για μια σύνθεση από σφυρήλατο ανοξείδωτο ατσάλι και μπρούντζο (φύλλα) ύψους 1,85 μ., που όπως έκαναν γνωστό οι δημιουργοί του ανήκει στην θεματολογία “Δέντρα” -έκθεση που πραγματοποιήθηκε το 1990 στην Λίμνη Αγίου Νικολάου- με αφορμή την αλόγιστη παρέμβαση του ανθρώπου στη φύση!

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ.Αντώνης Ζερβός, η παρέμβαση της δημοτικής αρχής στην περιοχή του Βραχασίου σηματοδοτεί την πρόθεση της, ν΄ ολοκληρώσει όλα όσα προγραμματίζει για το συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα.

neratzoulis neo

Αποτελεί – ανέφερε- δείγμα μιας εξαιρετικής δουλειάς, η οποία στηρίχθηκε σε ιδέα της αρχιτέκτονος κ.  Βίκυς Γρίβα, μετά την δωρεά του χώρου-όπου ανεγέρθηκε το μνημείο- από την ιατρό κ. Πετράκη Κυριακή.

Τα εγκαίνια του Μνημείου Ηρώων, σύμφωνα με την ενημέρωση θα πραγματοποιηθούν μετά το Πάσχα, όπου και θα δοθεί η δυνατότητα να εκφραστούν οι ευχαριστίες σ΄όλους όσους βοήθησαν για να διαμορφωθεί ο χώρος αυτός.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button