Nbaxevanis

Χαλκιαδάκης

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Ο «Σύγχρονος Δήμος» για τον 6μηνο απολογισμό του δημάρχου (μέρος 1 & 2)

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Δεν καταλάβαμε γιατί ο κ Ζερβός ήθελε να κάνει απολογισμό 6μήνου. Το διάστημα είναι μικρό και δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να πεις.
Μετά όμως καταλάβαμε. ‘Ήθελε περισσότερο να ασχοληθεί με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και να αποδομήσει το έργο της. Παλαιοκομματικές τακτικές αλλά μέσα στη λογική του κ Ζερβού.

Θέλουμε λοιπόν να τονίσουμε και να κάνουμε σαφές:
1. Η αντιπολίτευση που κάνουμε είναι εποικοδομητική , μετριοπαθής και στη βάση αρχών. Κριτήριο μας οι κοινωνικές, οικονομικές ανάγκες της κοινωνίας μας.

NOVA

2. Δεν θα κάνουμε την μηδενιστική, εχθρική, εριστική αντιπολίτευση που έκανε ο κ Ζερβός όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

3. Θα υπερασπιστούμε το έργο που έγινε στην περίοδο των οκτώ ετών της δικής διοίκησης. Επιθυμούμε να ολοκληρωθούν τα πολλά έργα που εντάθχηκαν σε προγράμματα και συνεχίζονται. Αποτελούν πλούτο για όλους μας και σημαντική βοήθεια στην παρούσα δημοτική αρχή για να μπορέσει να στραφεί σε άλλες κατευθύνσεις.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Διαφωνούμε με τον συγκεντρωτικό και εγωιστικό τρόπο του κ Ζερβού ο οποίος με στυλ παντογνώστη υποκαθιστά τους πάντες αφαρμόζοντας πεθαμένα και αναχρονιστικά μοντέλα διοίκησης..

Θυμίζουμε επίσης τα πρώτα δείγματα που δείχνουν εριστική διάθεση και έλλειψη κάθε συναίνεσης :

Mechanical Solutions

Η στάση στο θέμα των ανεμογεννητριών στο Βραχάσι, που επέβαλαν διαφορετική άποψη από εκείνη της τοπικής κοινωνίας. Εκθέτει και τα μέλη του Δ.Σ.

Τη διαχείριση των θεμάτων του νοσοκομείου και την αντιδημοκρατική του συμπεριφορά στο αίτημα για σύγκλιση του ΔΣ. Η επιτροπή που συστήθηκε από το ΔΣ δεν συνεδρίασε ούτε ΜΙΑ ΦΟΡΑ παρά τα κρίσιμα προβλήματα του χώρου.

Αρνήθηκε να δώσει στην μειοψηφία την αναλογία στα ΔΣ των Επιχειρήσεων και των Οργανισμών.
Γελοιοποιήθηκε το ΔΣ με την πρωτοφανή στάση του στο θέμα των αντιπροσώπων για τον ΕΣΔΑΚ. Θυμίζουμε ότι είχαν εκλεγεί οι Χαριτάκης και Αφορδακός και ο κ Ζερβός ακύρωσε, με ευθύνη και των Συμβούλων της πλειοψηφίας, την ομόφωνη απόφαση και εξελέγη ο ίδιος. Πρωτοφανής θεσμική και αυταρχική συμπεριφορά !!! Αυτό μάλιστα το αποκαλεί αποτελεσματικότητα!!!

Αδιαφορούν πλήρως για την υπεράσπιση του παραλιακού δρόμου Μίλατος Σίσι, όπου ο γνωστός ξενοδόχος παρανομεί κατά σύστημα
Κλπ.κλπ.

Θα συνεχίσουμε με τις συγκεκριμένες αναφορές που έκανε ο κ Ζερβός.

2ο Μέρος:

1. Καθ όλο το διάστημα από τις εκλογές μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων τους οι υπηρεσίες ενημέρωναν για όλα τα θέματα. Είμαστε και τώρα στη διάθεση τους για ενημέρωση παρά το ότι σπανίως μας ζητείται. Επομένως οι αιτιάσεις του κ Ζερβού είναι άνευ αξίας.

2. Οικονομικά: Παρά το δράμα των μνημονίων, τις μεγάλες περικοπές και την τραγωδία με το έλλειμμα της Νεάπολης, αφήσαμε σημαντικό ποσό και σε έργα και σε διαθέσιμα και είμαστε από τους πλέον υγιείς Δήμους στην Ελλάδα.

3. Οικόπεδο για το ΙΚΑ: Χωρίς να ρωτήσει κανένα και να ενημερωθεί, ο κ Ζερβός λέει ψέματα και κομπάζει ότι ανακάλυψε δήθεν προβλήματα. Όμως όπως προκύπτει από τα έγγραφα και τις αποφάσεις, ήδη από τη Δημαρχία του κ Λουκαράκη υπήρξε ομόφωνη απόφαση που ΨΗΦΙΣΕ και ο κ ΖΕΡΒΟΣ !!!! με την οποία ταχτοποιείται το θέμα και γι αυτό το ΙΚΑ προχώρησε στην μελέτη.

4. Κατηγορεί το Δήμο και ουσιαστικά τις τεχνικές υπηρεσίες για τα έργα και τις μελέτες, παριστάνοντας όπως πάντα τον παντογνώστη, προσβάλλοντας και συναδέλφους του μηχανικούς. Εξελίσσονται πολλά έργα και μελέτες. Καταφέραμε ως Δήμος να είμαστε από τους πρωτοπόρους στη χώρα σε εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ. Αυτό είναι σημαντικό για όλους και πρέπει να χαροποιεί και την παρούσα Δημοτική Αρχή, η οποία μπορεί ν στραφεί σε νέες κατευθύνσεις.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι διαμορφώσεις στο νέο σχέδιο του Αγίου Νικολάου, όπου έμειναν 5 χιλ αδιαμόρφωτα από τα 19 που παραλάβαμε.

Φανταστείτε να υπήρχε ακόμα αυτό το μέτωπο; Ανάλογο είναι το έργο της Νεάπολης. Τι θα γινόταν αν δεν είχε προχωρήσει; Μακάρι να το βρίσκαμε τελειωμένο και να ασχοληθούμε με άλλα. Και αντί ευχαριστιών να δεχόμαστε το μηδενισμό από τον κ Ζερβού. Και καλά εμείς… Αλλά και οι τεχνικοί του Δήμου;;;

5. Οι μελέτες στα χωριά έγιναν με ευθύνη του Δήμου και μελέτη των αρχιτεκτόνων του τόπου μας.

6. Το έργο του Σταυρού, μια μεγάλη παρέμβαση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, έχει ενταχτεί στις αστικές αναπλάσεις και όχι στους ποδηλατοδρόμους όπως είπε. Ποιος τον ενημέρωσε;;; Οι προδιαγραφές είναι με βάση το νόμο και τηρηθήκαν με ακρίβεια τα προβλεπόμενα. Διαφορετικά δεν θα εντασσόταν στο ΕΣΠΑ. Αδίκως κατηγορούνται οι τεχνικοί του Δήμου που έφεραν σε πέρας μια μεγάλη παρέμβαση.

7. Οι ολοκληρωμένες αναπλάσεις που έγιναν στη Πόλη του Αγίου Νικολάου ήταν: Είσοδοι τη πόλης, Κεντρική πλατεία και περιβάλλον χώρος, επί δημαρχίας του κ Λουκαράκη. Περιφερειακός σχεδίου πόλης, Ανάπλαση περιοχής Σταυρού, Ανάπλαση περιοχής Κοπράνων-Δεξαμενής, Ανάπλαση Καζάνη , επί Δημαρχίας Δημ Κουνενάκη. Τα παραπάνω εντάχθηκαν στα ευρωπαϊκά προγράμματα και έδωσαν ανάσες στη πόλη.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο