ΚΡΗΤΗ

Σε κοντέινερ οι νέες αποθήκες του Βενιζελείου – Άμεση λύση ζητούν οι εργαζόμενοιΤελευταία ενημέρωση:

«Άστεγες» παραμένουν έως και σήμερα, οκτώ ημέρες μετά την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι οικονομικές,τεχνικές και διοικητικές υπηρεσίες του Βενιζελείου Νοσοκομείου, που στεγάζονταν στα κτίρια που επλήγησαν από τη φωτιά.

Το πρωί η Ένωση Εργαζομένων του Βενιζελείου Νοσοκομείου προχώρησε σε τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από τα λευκά κτίρια του Πανεπιστημίου, με αίτημα οι υπηρεσίες να στεγαστούν σε άλλο κτίριο των εγκαταστάσεων.

Οι εργαζόμενοι ζητούν άμεση και αξιοπρεπή λύση στο ζήτημα στέγασης, προκειμένου να μπορέσουν οι νευραλγικές για το νοσοκομείο υπηρεσίες να λειτουργούν ομαλά.

Η διοίκηση του νοσοκομείου, έχει ήδη καταθέσει πρόταση για την στέγαση των υπηρεσιών στα λευκά κτίρια του Πανεπιστημίου, με την απόφαση να αναμένεται έως στις 18 Οκτωβρίου, οπότε και θα συνεδριάσει η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης, ωστόσο οι εργαζόμενοι πιέζουν ώστε αυτό να γίνει εντός της εβδομάδας που διανύουμε.

Τραγική είναι και η κατάσταση με τις αποθήκες του Βενιζελείου που πλέον στεγάζονται σε κοντέινερ στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και τροφοδοτούνται από τις νέες παραλαβές ιατροφαρμακευτικού υλικού, αφού οι αποθήκες στο κτίριο του Πανεπιστημίου παραμένουν «σφραγισμένες».

Χειρότερη όμως είναι η κατάσταση των «άστεγων» υπηρεσιών σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Creta24 o πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Ο κ. Χονδροζουμάκης ανέφερε πως οι εργαζόμενοι των διοικητικών υπηρεσιών όλες αυτές τις ημέρες αναγκάζονται να δουλεύουν είτε όρθιοι στους διαδρόμους, είτε ανά 30 άτομα σε χώρους που μετά βίας χωρούν 10.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι υπηρεσίες αυτήν την ώρα λειτουργούν χάρη στην προσπάθεια του προσωπικού, το οποίο μάλιστα καλείται να εργαστεί με ελάχιστα μέσα, καθώς όλος ο εξοπλισμός, αλλά και τα απαραίτητα αρχεία και έγγραφα παραμένουν στις καμένες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, μέχρι να δοθεί άδεια απομάκρυνσής τους από τη Πυροσβεστική, κάτι που αναμένεται να γίνει μετά το πέρας των ερευνών για τα αίτια της πυρκαγιάς.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close