ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο: Συνελήφθη υπάλληλος της πολεοδομίας για δωροδοκία!Στη σύλληψη ενός δημοτικού υπαλλήλου της Πολεοδομίας Ρεθύμνου προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο, μετά από καταγγελία ιδιώτη για χρηματισμό. Για την υπόθεση έχει συλληφθεί κι ένας ιδιώτης πολιτικός μηχανικός ο οποίος φέρεται επίσης να εμπλέκεται, ωστόσο ο ρόλος του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός.Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι συλληφθέντες ζήτησαν χρηματικό ποσό 500 ευρώ για να διευκολύνουν τη διαδικασία έκδοσης οικοδομικής αδείας.

Ο υπάλληλος συνελήφθη σε προκαθορισμένη συνάντηση μετά την παραλαβή του χρηματικού ποσού, που είχε προσημειωθεί και ακολούθησε η σύλληψη του πολιτικού μηχανικού.Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία επιρροής – μεσάζοντες, κατά συναυτουργία και οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Τα δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα και σήμερα επρόκειτο να εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου για να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία, ωστόσο η διαδικασία πήρε αναβολή για την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Μαρινάκη, είναι μία προανάκριση τελείως απόρρητη, καθώς την υπόθεση χειρίζεται η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ωστόσο ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος της Πολεοδομίας είναι κλητήρας και δεν μπορεί να έχει ενεργή συμμετοχή ή οποιαδήποτε ανάμειξη στην έκδοση ή στη διευκόλυνση για την έκδοση οικοδομικής άδειας.Ετικέτες
Back to top button
Close
Close