ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο: Συνελήφθη υπάλληλος της πολεοδομίας για δωροδοκία!

Στη σύλληψη ενός δημοτικού υπαλλήλου της Πολεοδομίας Ρεθύμνου προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο, μετά από καταγγελία ιδιώτη για χρηματισμό. Για την υπόθεση έχει συλληφθεί κι ένας ιδιώτης πολιτικός μηχανικός ο οποίος φέρεται επίσης να εμπλέκεται, ωστόσο ο ρόλος του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, οι συλληφθέντες ζήτησαν χρηματικό ποσό 500 ευρώ για να διευκολύνουν τη διαδικασία έκδοσης οικοδομικής αδείας.

caffeine adv 2021

Ο υπάλληλος συνελήφθη σε προκαθορισμένη συνάντηση μετά την παραλαβή του χρηματικού ποσού, που είχε προσημειωθεί και ακολούθησε η σύλληψη του πολιτικού μηχανικού.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία επιρροής – μεσάζοντες, κατά συναυτουργία και οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

neratzoulis neo

Τα δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα και σήμερα επρόκειτο να εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου για να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία, ωστόσο η διαδικασία πήρε αναβολή για την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Μαρινάκη, είναι μία προανάκριση τελείως απόρρητη, καθώς την υπόθεση χειρίζεται η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ωστόσο ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος της Πολεοδομίας είναι κλητήρας και δεν μπορεί να έχει ενεργή συμμετοχή ή οποιαδήποτε ανάμειξη στην έκδοση ή στη διευκόλυνση για την έκδοση οικοδομικής άδειας.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button