Τρίτη, 15 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΡέθυμνο: Μαζικές παραιτήσεις γιατρών στο νοσοκομείο μετά τις απειλές της διοίκησης

Ρέθυμνο: Μαζικές παραιτήσεις γιατρών στο νοσοκομείο μετά τις απειλές της διοίκησης

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου με μαζικές παραιτήσεις γιατρών μετά τις ανακοινώσεις από πλευράς της διευθύντριας της Παθολογικής κλινικής Ελένης Ιωαννίδου και την απάντηση του διοικητή Λευτέρη Μαρκάκη, αναφορικά με την λειτουργία της Παθολογικής κλινικής.

Την περασμένη Κυριακή με ανακοίνωσή της η διευθύντρια της Παθολογικής κλινικής προχώρησε σε ενημέρωση πως η κλινική δεν θα δεχόταν εκείνη την ημέρα νέες εισαγωγές, ελλείψει προσωπικού που έχει οδηγήσει σε εξάντληση το υφιστάμενο προσωπικό.

mechanical adv 2021

Ακολούθησε ανακοίνωση από πλευράς της διοίκησης που έκανε λόγο για ψεύδη, ενώ ο διοικητής του Νοσοκομείου άφησε υπόνοιες για έρευνα λόγω των παράνομων, όπως είπε, ανακοινώσεων που δεν είχαν την έγκριση της διοίκησης.

apostolakis adv 2

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η διοίκηση του Νοσοκομείου διερευνά τους λόγους και τις συνέπειες συμπεριφορών που προάγουν παράνομες αποφάσεις και ανακοινώσεις αυτών από μη αρμόδιους, προκαλώντας αίσθημα ανασφάλειας στην τοπική κοινωνία και στους ασθενείς και σκοπεύει να προβεί στην εφαρμογή των σχετικών διαδικασιών που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία».

Όλα αυτά, αλλά κυρίως το γεγονός ότι η κα Ιωαννίδου αναμένεται να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό, προκάλεσαν την αντίδραση συναδέλφων της, οι οποίοι χθες αποφάσισαν να καταθέσουν μαζικές παραιτήσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τουλάχιστον 10 γιατροί (11 με την κα. Ιωαννίδου) παρέδωσαν στο γραφείο του διοικητή τις παραιτήσεις τους, ωστόσο μέχρι στιγμής οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι παραιτήσεις τους δεν έχουν γίνει αποδεκτές.

Υπενθυμίζεται ότι για την κατάσταση του Νοσοκομείου, 33 γιατροί το Ρεθύμνου δημοσιοποίησαν κείμενο, στο οποίο καταθέτουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, ειδικότερα εν καιρώ πανδημίας, στρέφοντας τα βέλη τους στη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-